Tietoa mainostajalle ›

Hur Gör Man?

Jag lovade ju att diskutera raggningsteknik med er här på bloggen och eftersom jag är en kvinna som håller mina löften (och jag dessutom kommer att valla journalister resten av veckan och inte kommer att vara förmögen att blogga), kan ni idag roa er med mina erfarenheter i hur kvinnor vill bli förförda.

Jag vill förresten börja med att klargöra att jag -trots att jag är en dam- inte automatiskt representerar alla av kvinnligt kön i hela världen. Inte ens alla finlandssvenskar i Helsingfors. Så om ni känner er felrepresenterade är det bara att skriva in en liten kommentar med egna insikter. Capisce?

Håll i er. Nu börjar vi:

Jag vill börja med en teknik som uppenbarligen är populär runt om i världen: den s.k. "neandertal-metoden". Kvinna passerar er på nattklubb, ni tar i hennes arm, hon försöker slita sig loss, ni pustar lite spritångor i hennes öra, spänner kreppet runt armen och raggningen är biff. Nej! Jag vill å det starkaste avstyra er från att uttnyttja den här tekniken. Att bli våldsraggad är aldrig särskilt uppskattat. Inte heller att ha någon springande efter en, desperat ropandes "TALA MED MEJ, SNÄLLAAA" och när du vänder dej om för att fråga om personen ifråga om han har något intressant att säga ger han dej samma blick som en abborre som precis fiskats upp på land. Att förbereda sig väl är en dygd.

Jag antar att jag inte behöver gå in på amatörmässiga lines som "Din pappa måste ha varit tjuv... bla. bla". Ni vet bättre än så. Däremot är det generellt väldigt charmigt med folk som faktiskt vågar komma fram och säga någonting. Egen initiativförmåga och kreativitet belönas ofta.

Komplimanger: ja.

Självdistans och -ironi betyder inte att man enbart dissar sig själv.

Här kommer vi på ett naturligt sätt in på självkänsla. I can't sterss this enough, ett gott självförtroende är fundamentet för allt raggande (och om du inte har det; fejka), men icke samma sak som arrogans, kaxighet och besserwism. Usch för sånt. Man kan vara snäll OCH tro på sig själv.

Roliga människor är roliga. Och 100 % av alla kontaktannonser kan inte ha fel. Humor är ett triumfkort som det alltid lönar sig att använda sig av. Dessutom är det ett bra sätt att läsa av sitt byte, skrattar hon åt dina vitser betyder det thumbs up.

Och att bli behandlad som en prinsessa. Underskatta aldrig betydelsen av att vara en gentleman. Raggning är en gren med långa anor att respektera. Håll upp dörrar, erbjud dej att följa henne hem (utan att nödvändigtvisa ligga med henne), bjud på drink, hämta hennes jacka i garderoben osv. Förringa inte heller den traditionella, men ack så romantiska solnedgången.

Nu måste jag jobba, jag får trots allt inte lön för att upplysa er om mina erfarenheter i raggning. Fortsätter senare.

Puss på er tills dess.

5 kommentarer:

 1. Hmm... Jag vet inte om det var så revolutionerande ;-) Väntar på fortsättningen om hur man kommer ihåg det full...

  SvaraRadera
 2. Hemska tanke: kanske jag inte alls är så proffsig som jag går omkring och tror att jag är!

  SvaraRadera
 3. björnen6:28 em

  Menar du verkligen att du tvivlar?
  Den gode Johann Wolfgang von Goethe sa en gång till mig: Björn, du vet väl om att tvivlet växer med kunskaperna?
  Så om han nu hade rätt så borde det innebära att du kan jäklans mycket om dating. Bra va?

  SvaraRadera
 4. Björnen: fortsätt PEPPa mej.

  SvaraRadera
 5. Björnen7:34 em

  Ok - eftersom du ber om det:

  Ge mig ett P!
  -P!
  Ge mig ett E!
  -E!
  Ge mig ett P!
  -P!
  Ge mig ett P igen!
  -P!
  Ge mig ett E!
  -E!

  Vad blir det?
  -PEPPE!

  SvaraRadera