Tietoa mainostajalle ›

Bastuklubben

Jag gillar bastu. Min kropp tycker om varma, fuktiga förhållanden. Både ensam och i gott sällskap. Men om jag MÅSTE välja, väljer jag ensam. Då det fortfarande bodde en bastu under samma tak som jag brukade jag kalla vinterdagar fullt påklädd sätta mej i bastun och långsamt tina upp samtidigt som bastuugnen blev allt varmare. Jag läser också gärna i värme. Skölitteratur, morgontidningen, Rocky, shampoburksinstruktioner, you name it. Fint är det också med lugn, havsutsikt och de första klunkarna ur en riktigt kall öl.

Och det är inte bara jag. Igår lärde jag mej att det bland företag i Finland är oerhört vanligt att man skriver kontrakt i bastun. Förr födde man barn där. Vissa grillar korv bland bastuångorna. Andra grundar hemliga klubbar. Avslöjar hemlisar. Friar. Somliga ordnar överraskningsfester där, andra gör barn.

Och alla är de alltid nakna.Under korta, korta stunder av klarsynhet förstår jag varför folk från andra kulturer tycker att det är skumt.

7 kommentarer:

 1. mf:s nästa möte i bastun?

  SvaraRadera
 2. Det låter normalt. Själv brukade jag läsa läxorna i bastun hemma, fullt påklädd, för att husjävulet (I love it!) vi bodde i var iskallt och dragigt och pappa vägrade elda i pannan tillräckligt mycket för att en tösabit på 17 skulle stå ut inomhus. Jag tillbringade alltså större delen av min tonårstid i bastun. Hur muntert är det?

  SvaraRadera
 3. Lisa: jag har ju alltid sagt att du är en mycket, mycket klok kvinna.

  SvaraRadera
 4. Rubriken skrämmer mig...

  SvaraRadera
 5. Hihi, mycket klokt som händer i bastun med andra ord. Jag kommer snarast att uppsöka bastu för att undersöka om detta fenomen skulle kunna införas på bred front även i Sverige. Jag menar, jag kan tänka mig att gå ner på lunchen och surfa lite medan min kropp blir varm. (Kontoret är kaaaaaallt såhär års)

  SvaraRadera
 6. det är satan att ja' int' är en finne. Jag skulle ha trivits, med allt det där i bastun.

  SvaraRadera