Tietoa mainostajalle ›

Responsen

Pratade med en journalistkollega som berättade att hon för en tid sedan gjorde ett reportage om prostitution och intervjuade en prostituerad kvinna. Största delen av responsen som min kollega fick kom från män som undrade om hon kunde hjälpa dem att komma i kontakt med den här kvinnan.

Jag har inte riktigt kunna släppa det här.

18 kommentarer:

 1. Anonym6:16 em

  Det finns svin där ute! Värsta jag varit med om när jag var lite på tjugo och singel, när jag hittade min k kompis lista på alla brudar han varit med och även hade satt vitsord på dem! Där hade han även skrivit in glädjeflickor han varit med och vitsord på dem! Tror ni att jag efter det träffade honom mera???

  SvaraRadera
 2. Ja men va hemskt... dom ville väl knappast hjälpa henne... man undrar.

  SvaraRadera
 3. Tycker det är intressant att många kvinnor automatiskt ser prostituerade som offer.
  Många studerande (har ju förstås ingen exakt siffra) ser det som ett smidigare sätt än att bolla kvällsjobb, studiestöd och studielån.
  En kvälls jobb täcker en månads utgifter.

  SvaraRadera
 4. Ensamma mamman7:19 em

  Men herrijestas. Kaktusen som bor i min förkylda hals blev plötsligt ännu taggigare. Huj.

  SvaraRadera
 5. Peppe: Så tråkigt att höra, verkligen.

  jean: jag håller så inte med dig nu. Det är kommentarer som den där som säjer åt de kvinnorna som gör det att det är ok. Jag har svårt att tro att människor med en god självbild och en bra kontakt med sig själva ser det som ett jättelyckat extraknäck. Däremot tror jag att ledsna själar gärna lyssnar på såna där ord och tar det som en bekräftelse på att den psykiska och fysiska misshandel de utsätter sig själv för inte alls är dålig, utan ok för det säjer ju du nu t.ex. De är inte alls offer, de väljer ju det.

  Inte ok, inte ok. Fråga istället dessa kvinnor hur de mår, egentligen. Den lyckliga horan är inte en sanning, det är en ursäkt.

  SvaraRadera
 6. Jean: jag måste hålla med Marica. Om den Den lyckliga horan existerar är enligt min erfarenhet en evighetsdiskussion som oftast brukar sluta i gräl och dålig fiilis. Men helt kort: jag tror att man rör sig på tunn is om man som man påstår att det finns kvinnor som är hur lyckliga som helst med sitt yrkesval och tjänar lite extra under studietiden. För att sälja sex är helt enkelt inte samma sak som att jobba på akademen eller Robert's Coffee.

  SvaraRadera
 7. O jag frågar mig själv; när blev det ok att köpa en människa? Säga vad man säga vill om prostitution (orsaken, vem är offer etc) men i grund o botten handlar det om att köpa en annan människa. Ibland skulle jag vilja ställa frågan till de män som köper sex; tänk om det var din dotter, eller din syster?

  SvaraRadera
 8. Men alltså... Men... Eh... Nä.

  SvaraRadera
 9. Phuu.

  Den lyckliga horan... Det är en märkligt resonemang att kvinnor väljer att sälja sina kroppar av praktiska skäl, för att slippa fundera så mycket på kvällsjobb och studielån. Jag skrattar till av förvåning när jag läser det. Instämmer i kören som inte tror på den bilden.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att det läskigaste med den här storyn är att reportaget i fråga har knappast målat en underbar, lycklig bild av hur det är att jobba som prostituerad. Säkerligen tvärtom. Och ändå sitter det skitstöv... killar där ute som läser reportaget och istället för att typ känna samvetskval blir de tända och kontaktar skribenten. Va fan.

  SvaraRadera
 11. frågan är kanske inte ens om det finns en "lycklig hora", för vem vet, kanske nån kan vara tillräckligt distanserad från sina känslor för att känna sig lycklig trots den situationen. däremot kommer jag ihåg att jag läste att nån forskare hade följt upp prostituerade under en längre tid och konstatera att väldigt många började dricka eller använda droger och också fortsatte med det efter att de slutade hora. om inte det är ett tecken på känslomässigt illamående, så vet jag inte vad.

  problemet är den fria viljan - är det rätt att mänskor får göra också sånt som är skadligt för dem? är det rätt att utnyttja mänskor som gör sånt som är skadligt för dem? även om de inte är offer för mänskohandel (vilket de ibland är), kan man ändå tala om ett fritt val om alternativet kan vara extrem fattigdom?

  och var går gränsen till andra förnedrande yrken?

  SvaraRadera
 12. Lurkeslurk11:47 fm

  Och hurdana människor är de som köper sex? Det heter att de är "helt vanliga" människor. Hur tänker en "helt vanlig människa" som tycker det är ok att köpa sexuella tjänster och sen gå hem till sin familj och låtsas om ingenting? Eller träffa kompisar på kaffe en stund senare? Hur tänker de?

  Ser de kanske på det på samma sätt som jag när jag går på massage, att det är nåt man gör för att det är skönt och man känner sig avslappnad efteråt? För mig är det två helt olika saker, men kanske inte för dem?

  SvaraRadera
 13. Känns lite som att jag just skrev en kommentar i bibelbältesbloggen :)
  Kanske är det en sak som många inte distansera sig från tillräckligt, behöver ju bara läsa svaren ovan för att märka att det finns en enorm stigma och fördömande kring det hela.

  För kanske ett år sedan läste jag en intervju om en tjej som åker från Vasa till seinäjoki för att sälja sex, och hon hade inga problem med det hela. Med risk för att citera fel, men på frågan om hon inte var rädd så svarade hon: "Man drar hem värre idioter från krogen"

  Min point är att jag tror det är mycket vanligare än vad vi låter oss tro, det blir nån form av moralpanik som säger att det måste vara något fel på en person som säljer sex. Samma orsak leder till att vi aldrig kommer att se mörkertalet.

  SvaraRadera
 14. Jag blir alltid äcklad av att läsa om sådant här. Samma som när bedragen skrev på sin blogg att en bekant bevittnade flera män på en kryssning som tog av sig sina vigselringar och var otrogna. Jag känner mig plötsligt jätte otrygg.

  Alla får väl göra som dom vill, men att säga att prostitution är ok är inte heller ok. Jag läser inte bibeln och är inte heller religiös, men jag ser inte något bra i det heller. Jag har läst många bloggar som skrivs av helt vanliga finska tjejer, men som prostituerar sig för att få en bättre ekonomi. Jag förstår att man i tiden har måsta prostituera sig för att överleva, men inte för att man inte orkar söka/får ett vanligt deltidsjobb. Och det verkar bli allt vanligare.

  Känns det trevligt att efter "karriären" skaffa en familj måntro? Bara respektlöst.. Jag suger på att förklara mina åsikter på ett bra och vettigt sätt ibland men i vilket fall, känns som att horeri (inte bara för pengar) blir allt vanligare. Fy..

  SvaraRadera
 15. Jean: Om det enda goda hon (tjejen från Vasa) hade att säga om sitt yrke var att "man nog drar hem värre idioter från krogen" så är hon nog inte väldigt lycklig över vad hon gör. Som att välja mellan pest och kolera.

  SvaraRadera