Tietoa mainostajalle ›

Ännu om att jobba gratis

I dag diskuterade jag ett framtida projekt med en uppdragsgivare som konstaterade att hen vill betala folk för att då kunna kräva kvalitet. Det var enkelt och bra formulerat. Vill man att folk ska jobba gratis kan man inte ha några åsikter om vad och hur de levererar.

Precis så känner jag när folk vill att jag ska jobba gratis eller ställa upp för den där omtalade symboliska summan. Jag förbereder mig inte så mycket utan satsar istället tid och engagemang på de uppdragsgivare som ser mitt värde.


6 kommentarer:

 1. Helt rätt! :)
  Vill man ha kvalitet kostar det!

  SvaraRadera
 2. Exakt så är det. Hade en kund som önskade visitkort, regeln var att det måste gå på under en timme. Efter att jag snabbdesignat ett visitkort så fick jag veta att betalningen helst skulle ske i vin. Meddelade bestämt att jag kommer efter mina flaskOR med bil för jag orkar inte bära dom hem, hehe. Nu väntar jag med spänning på hur många flaskor ett visitkort är värt. Och hon är numer etta på min svarta lista över nej nej kunder.

  PS vi kan halsa min inkomst på vappen.

  SvaraRadera
 3. Just så!
  Kanske nästa gång nån ber dig föreläsa gratis så dyker du upp i pyjamas och står och borstar tänderna framför publiken i trettio minuter, sen spottar du i muggen, tackar och går hem. De kan inte klaga, eftersom de inte betalar något.

  Pia: bra-bra. Hoppas bilen klarar av vikten. Folk fattar sällan att man står med sitt bakom ett arbete och inte kan lämna ifrån sig något skit bara för att det inte får ta mer än en timme.

  SvaraRadera
 4. "med sitt namn" sku det vara

  SvaraRadera