Tietoa mainostajalle ›

Bra service

Härom dagen berättade en bekant att hon fått ett presentkort till ett av stans lyxigaste span. Hon satt ensam i bastun när ett par kom in började hångla. Bekantingen kände sig obekväm och gick ut och hörde inom kort att det idkades samlag i bastun. Hon tyckte att det störde hennes spa-upplevelse och meddelade personalen om vad som. Personalen skiljde åt paret i älskog och berättade sedan för min bekant att kåtbockarna hade bett om ursäkt. Av personalen. Min kompis gick besviken därifrån.

Jag föreställer mig att det egentligen är ganska lätt att skapa bra fiilis hos sina kunder. Byt ut trasiga/dåliga produkter med ett leende. Bjud en missnöjd restaurangkund på ett glas vin eller dessert. Uppgradera hotellgästen som är sur. Kunden har rätt fast hen har fel. Välviljan man får av sånt vinner lätt en besviken kund som sprider sitt missnöjde vidare.

I dag svängde Vid och jag förbi den trevliga cykelaffären på Fabriksgatan. Mannen som äger affären talade i telefon och hans sommarjobbare konstaterade att det kostar fem euro att få mina däck pumpade*. När cykelmannen såg att det var Vidar och jag bjöd han på pumpningen. Vi brukar nämligen alltid anlita honom. Det var en liten grej och handlade bara om fem euro, men det gjorde mig ändå på riktigt gott humör.


*att få "sina däck pumpade" kunde vara en eufemism för nåt snuskigt.

13 kommentarer:

 1. Vi skrev till till resebolaget om en grej vi var väldigt missnöjda med på Kap Verde. Vi fick ett presenkort på 600 euro som svar. Är ej missnöjd mer.

  SvaraRadera
 2. Anonym8:07 em

  Jag brukar också gå till samma gubbe när jag behöver service för cykeln och han brukar sällan ta betalt. Jag blir alltid lika glad och det gör ju att man vill gå tillbaka till samma cykelaffär!

  SvaraRadera
 3. Mamma klagade en gång över att hon inte fått köpa en påse på ett av de större varuhusen. Istället fick hon kuponger för två pers till varuhusets café. Å en ursäkt och lovordan om att hon hädanefter får köpa bara en påse om det är det hon behöver.

  SvaraRadera
 4. Maija8:54 em

  Är jag korkad som inte fattar vad personalen i det första exemplet gjorde fel..?

  SvaraRadera
 5. Det är ju lite sjukt att vi är så svältfödd på service i det här landet där ett långfinger är kutym att man riktigt smälter av ett leende och gör kullerbyttor av ett extra glas vin.

  SvaraRadera
 6. Linn: mitt missnöje skulle också ha förvunnit med 600 euro.

  Anonym: visst är han fin! En gång gav jag ett äpple åt honom.

  Christina: Det Stora Varuhuset satsar vanligtvis stenhårt på bra service tycker jag. Det är bra.

  Maija: nå hon tyckte att hon kunde ha fått en ursäkt eller blivit inbjuden för en annan session utan sex. Nu var det ju ett presentkort, men skulle hon själv ha betalat för spat antar jag att det skulle ha känts ganska störande. Sorry, jag beskrev det lite luddigt.

  Hannah: ja men precis! man ba: tack för att du inte spottade på mig den här gången! Kunden är liksom ett nödvändigt ont.

  SvaraRadera
 7. Helt rätt det du skriver Peppe.
  Dålig service tyvärr så gör att kunden sprider hastigt vidare...
  Själv betalar jag lite mera för god service.
  Helre kvalitet än kvantitet! :)

  SvaraRadera
 8. Anonym3:40 em

  Jag håller nog inte med om att spat var skyldig henne nån som helst ursäkt i det här fallet. Det var ju på inget vis deras misstag eller olämpliga beteende som drabbat din kompis, utan andra gäster som stället inte på nåt sätt ansvarar för.
  Om nån idiot tex. knuffar till mig i rulltrappan på ett varuhus så jag ramlar och slår sönder vasen jag nyss köpt så förväntar jag mig givetvis ingen ursäkt eller ersättning av varuhuset.

  SvaraRadera
 9. Nä, fast skillnaden är väl att hon nu går omkring och pratar om att det knullas i deras spa istället för att gå omkring och tala om vilken superb service de har där.

  SvaraRadera
 10. Anonym4:21 em

  Fast det tror jag inte gör nån skillnad. Fastän man fått tusen ursäkter och ett nytt presentkort eller annat plåster på såren sitter obehagskänslan ändå kvar att "där är stället där..."
  Och VISST berättar man ändå historien om vad man sett åt alla vänner och bekanta, och de isin tur åt andra. Och de bryr sig nog ändå inte om att personalen var ursäktande efteråt. Grejen som hände i bastun är ändå det som blir själva GREJEN, liksom.

  SvaraRadera
 11. Jag brukar lämna feedback om jag inte är nöjd om det är något större fel och det går att åtgärda. Ligger defaktu just nu i en härlig hotellsäng i en svit på ett hotell i stockholm. Bodde en natt här förra året och var inte helt nöjd med servicen de gav mig en ny övernattning och i dag när vi checkade i var det en svit med balkong, bastu och mäktig utsikt istället föt standard dubbelrummet vi skulle ha. Vi har snabbt fått en väldig annorlunda uppfattning av hotellet i fråga.

  Jag tycker att man ska ge saklig feedback som kund om man inte är nöjd

  SvaraRadera
 12. Anonym10:05 fm

  Fem euro för att pumpa cykeldäck?! Galet mycket pengar för lite luft. (antar dom inte pumpar för hand)

  SvaraRadera
 13. Håller med om att det är mycket för att få sina däck pumpade (och i det här fallet fick jag ju det gratis), men jag har bestämt mig att jag gärna betalar lite mera för att få bo i ett levande grannskap istället för att bo i en stad där man bara kan shoppa på gigantiska Prisman.

  SvaraRadera