Tietoa mainostajalle ›

Dagens lärdom

Kom just hem från att ha pratat om min studietid, mina yrkesval och mina bästa råd på mitt gamla universitet. Eftersom det här var en av de där grejerna jag lovat ställa upp på gratis bara för att det var en kompis som frågade och jag har en massa annat arbete på gång hade jag inte förberett mig nästan alls. Hur svårt kan det vara att prata om sig själv i en halvtimme?

I dag var det tydligen svårt. Jag var så dålig! Jag lät bara råddig och självgod. Dagens lärdom är att alltid förbereda sig och om man inte har tid att göra det, tacka nej. Nu ska jag skämmas en stund.

7 kommentarer:

 1. Du var inte alls dålig, tvärt om! Jag tyckte du tog upp en massa viktiga grejer, bland annat det där med att det är helt okej att få bra lön för jobb som är roligt och att det finns ingen skala som säger att bra lön betalas bara för riktigt tråkigt jobb. Det var bra råd för mig också fast jag var där som talare snarare än som publik :)

  SvaraRadera
 2. Tack för det! Jag skämdes som en hund. Synd att jag missade ditt framförande! Hade bara bråttom hem så jag kunde pussa Vid innan han somnade.

  SvaraRadera
 3. Oj, jag glömde att det var två Ninor där! Jag var den som talade först av de två, så du missade inte mitt framförande.

  SvaraRadera
 4. men det är ju du! tack för en mycket inspirerande föreläsning!

  SvaraRadera
 5. Peppe, för en gångs skull håller jag inte med dig. Jag förstår inte alls varför du fick en sån fiilis! Du var väldigt avslappnad, rolig, informativ och mångsidig. Jag är påriktigt supernöjd och evenemanget har redan fått väldigt positiv feedback pga. folk tyckte det var så bra talare. Så känn dig inget annat än nöjd.

  SvaraRadera
 6. Anonym12:09 em

  Haha där ser man. Det vi lär oss är alltså att om man känner sig oförberedd så kommer man inte heller att känna sig nöjd. Man kan inte frigöra sig från den negativa känslan fast genomförandet gick utmärkt. Man ser inte bortom "slarvet" liksom. Känner igen mig i detta massor! Kram till dig Peppe. Nu kan du sluta skämmas!
  //Anne

  SvaraRadera
 7. Sandra; tack för de tröstande orden! Huvudsaken är ju att du inte känner att du gjorde en felbedömning när du anlitade mig.

  Anne: utmärkt analys! Diskuterade den efteråt med Magnus och vi tyckte båda att du är klok.

  SvaraRadera