Tietoa mainostajalle ›

Tipsa LottanAnonym lottan sa...
Hej.
Jag undrar om man kunde få lite tips på fina ställen i Helsingfors. Ska på långdejt en hel helg i Helsingfors och vill verkligen visa staden (och vårt land) från sin bästa sida men jag är usel på Helsingfors. Jag funderar: var ska man promenera? var ska man köpa take away kaffe? Var ska man gå på café? Var ska man äta? Var ska man dricka drinkar? Vad får man inte missa som är helt galet fint? :)
Helsingfors är ju en fantastisk stad med massor av fina saker att göra. Men ni kan till exempel dricka champagne på ganska nyöppnde Mattolaituri. Äta middag på La Patrona, Atelje Finne, Magnus lyxfavorit Postres eller varför inte klassikern Maxill. Ta en take away-kaffe från Kaffecentralen och ät lunch på Torrefazione. Ströva omkring i Rödbergen (finns en massa nyöppnade designbutiker), drick drinkar på A21 eller grotesk eller på Torni med utsikt över hela stan (hotellbaren är också kiva), ta en nattpizza på Putte's Pizza eller mat på Shanghai Cowboy eller drick drinkar på Navy Jerry's. Nya Adams hade också goda smårätter. Frukost (fast den äter ni säkert på hotellet) på Moko, Crustum, Fazer eller Torre. Oj, det finns så mycket att äta och dricka här. Och jag har så mycket att tipsa om och ändå hänger jag uteslutande på Bar 9.

7 kommentarer:

 1. Johnny6:01 em

  Ta definitivt kaffe från Caffi i Glaspalatset. Drinks på Liberty or Death.

  SvaraRadera
 2. lottan6:11 em

  Oj tack för alla dessa fantastiska tips :)

  SvaraRadera
 3. Johnny: du har såklart rätt! Caffi bjussar dessutom på fantastiskt god choklad och trevlig service.

  SvaraRadera
 4. Frozen yogurt på Yobot i Tölö!

  SvaraRadera
 5. Om man rör sig utanför Helsingfors burberrybälte (och varför skulle man inte göra det?) så ska man ta sig en cappuccino med dubbel espresso på Sävy i Sörnäs. Stans bästa, annars kommer Caffi närmast men dom varierar sin espresso så ofta så den är inte alltid den samma.

  Bästa nepalesiska käket i stan i även i Sörnäs, på restaurang Madal. Antagligen bästa thaimaten i Hfrs i Berghäll på Tuk Tuk.

  Är man sällan i Helsingfors ska man ta en drink uppe Torni med utsikt över hela stan. Jag tycker om Grotesk Bar vid Skillnaden och American Bar på första våningen i Tornibyggnaden.

  Tokyo 55 i Bortre Tölö hade väldigt god japansk mat förra veckan. Kom ihåg att välja annat än den vanliga sushin, t.ex. specialmakirullarna.

  Aito Ravintola i Främre Tölö är förmånlig, mysig och med god mat.

  Dom här nu för att erbjuda litet stadsdelsvariation.

  SvaraRadera
 6. Promenera i Brunnsparken och titta ut över havslandskapet. Helt oslagbart tycker jag.

  SvaraRadera
 7. lottan8:41 fm

  Tack alla för tipsen, nu tvekar vi över Hotell? Är det ok att bo på Radisson Sas sea side läges mässigt?

  SvaraRadera