Tietoa mainostajalle ›

Den skamliga rikedomen

Magnus och Petski ska tala om pengar i nåt radio- eller tv-program. Maggan ville få tag på en snuskigt rik person och fråga hen hur det känns att vara förmögen, men vet ni va, ingen av rikingarna ville ställa upp. Det var ganska enkelt att få folk med blygsamma inkomster att prata ekonomi, men tydligen är det hemligt och kanske skamligt att vara en rich bitch.

Hur som helst så kom jag att tänka på den här fina boken av Maria Österåker och Patricias Rodas om att klara sig på mycket mindre pengar än man kunde tro var möjligt.


5 kommentarer:

 1. Anonym5:56 em

  men det är ju klart. i finland får man inte vara rik, men om allting skiter sig och man råkar vara det så måste man hålla tyst.

  SvaraRadera
 2. På tal om pengar så såg jag för ett tag sen en tevediskussion på temat pengar på SVT där en av Sveriges rikaste män deltog. Han menade att det inte existerar fattigdom i Sverige. HAN, med många miljaaaaarder säger att det inte finns fattigdom?! Aldrig förr har jag blivit så provocerad. Skäms! Skäms! Skäms!

  SvaraRadera
 3. Hjallis var väl just o gästade ngt radioprogram (succe'morgon kanske?) Han sa något så klokt som att det är ingrn skillnad om du har 100euro, 1000euro eller 10miljoner euro på banken du håller ändå på med samma sak. Vardagen måste ändå snurra.

  Själv har jag en teori om att rika människor skiljer sig alldeles för lätt. De behöver inte kämpa genom svackor utan kan sticka då de känner för det.
  Min andra teori är att rika människor har svårt att binda starka vänskapsband. Detta eftersom de aldrig vet om de kan lite på ngn fullt ut utan att personen utnyttjar deras rikedom.

  SvaraRadera
 4. Om man träffar en person som säger "jag är inte rik, men..." är den personen sannolikt lika rik som en person som säger "jag är inte rasist, men..." är rasist.

  SvaraRadera
 5. Jag tror det känns ganska bittert.
  Om man tjänat pengarna genom arbetsinkomst så belönar staten en med 50% i skatt. Sen kommer det ju tilläggsavgifter om man måste ha firmabil i arbetet, så plötsligt betalar man mer i skatt än man förtjänar.

  Det skulle helt klart kunna sabba min eftermiddagskaffe om jag var rik och råkade tänka på det under tiden jag tittade ut över havet från terassen vid en av mina weekend-hem vid medelhavet.

  SvaraRadera