Tietoa mainostajalle ›

Hej farbror!

Hej medelålders man som går eller står på cykelvägen! När jag plingar med cykelns ringklocka är det inte för att avmaskulinisera dig eller på något sätt kränka din manlighet. Jag gör det ej heller för att irritera dig eller för att mucka till gräl.

Plinget är bara en vänligt indikation om att du befinner dig i riskzonen för att få en cykel i famnen. Jag resonerar så här: better pling than överkörd.

Det var allt!

6 kommentarer:

 1. Anonym6:39 em

  Tänk er en man som skrev det här om en medelålders kvinna.

  SvaraRadera
 2. http://feministisk.ratata.fi/post/364637/

  SvaraRadera
 3. Anonym9:03 fm

  Tack för det här Peppe! Du fick mig skratta högt!

  SvaraRadera
 4. Lurkeslurk2:51 em

  Jag önskar att berörda personer skulle kunna läsa och ta till sig. Och det är många gånger bättre med pling, än att bara susa förbi på två millimeters avstånd utan förvarning, vilket händer rätt ofta. Det händer ju att folk inte inser att de är på en cykelväg.

  Jag var just på besök i Lund (en väldigt cykeldominerad stad) och förundrades över det faktum att a) cyklisterna plingar om man går i vägen b) fotgängarna väjer snällt. Inget tjafs åt någondera hållet. Det kan ha hjälpt att det var soligt, underbart vårväder, men de bofasta sa att det är helt normalt. Det gillade jag. Mindre prestige, mindre tjafs.

  Tack för länken, den var härlig(t hemsk).

  SvaraRadera
 5. Håller med! ETt pling betyder ju bara att man kommer. jag avskyr också när en cyklist smyger sig förbi mig i 60 km/h.

  SvaraRadera