Tietoa mainostajalle ›

Om att länka till företag

Härom dan fick jag en förfrågan av ett svenskt klädföretag som jag nämnt i ett inlägg för flera månader sedan. De sade att de var jätteglada över att få synlighet i bloggen och att de gärna skulle se att jag länkade till deras webbshop. Som tack för det skulle jag få 20 % rabatt på deras produkter.

Jag är inte så intresserad av deras kläder och tyckte att det var lite väl snålt att som tack för en direktlänk erbjuda mig shoppa för -20% så jag svarade artigt att jag inte sysslar med sånt. Om jag gör reklam för någonting är det tydlig reklam och i så fall vill jag ha betalt för det. Företaget svarade aldrig på mitt mail.

Alexandra länkar till Clara som skriver om synlighet i bloggar och bloggarens skyldigheter och rättigheter. Caset är en matkasse från Mathems frukostkasse från Renée Voltaire.

4 kommentarer:

 1. Tycker oxå att 20% var snålt. Gillar inte när bloggar är fulla med reklam. Jag blir så förvirrad... Skulle förstå ifall det är fråga om mycket pengar men så verkar ju fallet inte vara. Kommer säket att ändras i framtiden säger oraklet Linnea:)

  SvaraRadera
 2. skönt att du säger så :)

  SvaraRadera
 3. vilken dystopi att tänka sig att folk börjar beställa sina matvaror hem över nätet (tänker på texten du länka till). så man bara inte ska riskera att måsta träffa *mänskor man inte känner i närbutiken*.

  SvaraRadera
 4. visst är det sorgligt.

  SvaraRadera