Tietoa mainostajalle ›

Stadsliv

Jag älskar som bekant stan. Nackdelar är att man ibland när man lämnar av sitt barn i parken måste passera en snubbe som ligger och sover under en parkbänk (vågade inte fota, kändes integritetskränkande) och en annan som sitter och kissar (ville inte fota). Plus för att sitta ner och kissa. Minus för att göra det på en parkbänk invid en lekpark.

22 kommentarer:

 1. Stan är nog så härlig, och som tur är de där typerna oftast ganska ofarliga.

  SvaraRadera
 2. Isabella11:47 fm

  Eller som i Hesperiaparken idag, en som somnat i bara kalsonger på ena sidans parkbänk. Andra sidans parkbänk var befolkad av en pummi och en pumma som disskuterade sin kärlek, livet och sjukpension. Och så sitter man där i mitten med sina rena kläder och catchar bruna och sippar en kaffe innan man ska pallra sej till jobbet. Parkhäng är ganska underhållande egentligen, man får lite perspektiv.

  SvaraRadera
 3. Anonym11:49 fm

  Jag läste ditt inlägg flera gånger utan att förstå varför en som kissar och en som sover stör dig. Huh?

  Själv har jag den åsikten att barn är mer tåliga än vi vuxna. Knappast reagerar de på sånt där, de förstår väl inte ens vad typerna sysslar med... Vet inte om det var det du syftade på, att det var dålig stil av gubbarna för att de var nära barn?

  SvaraRadera
 4. ja-aa, det finns många olika sorters blommor och alla är lika vackra, eller?
  Jag gillar stan men på sommaren är landet inte så dumt.

  SvaraRadera
 5. Hur absurt det än låter är sådant ytterligare en orsak varför jag gillar stan. Tycker det är hälsosamt att få lite perspektiv och bli påmind om att alla inte lever samma privilegierade liv som en själv. Och på något vis tycker jag rentav att det är "bra" att min dotter också får växa upp med att se det. Så länge det nu finns missbruk och misär i vårt samhälle. Annat är det med helgfyllon som beter sig som apor, där har jag ingen tolerans.

  SvaraRadera
 6. Anonym12:31 em

  ...fast det här att man ska kissa överallt i Finland - oberoende om man är full eller inte - så är ju nog asigt. Jag menar, måste man så måste man, men lite avsides kan man väl gå (och inte bara svänga ryggen el dyl) om man inte kan ta sig till en toalett?! och bredvid lekparker, ja, om nån undrar så leker ju bar ofta även lite utanför, så det är ju inte så trevligt om nån just kissat där.

  Weladine

  SvaraRadera
 7. Anonym12:43 em

  På ett sätt tror jag att det finns många fler som bryr sig och vågar lägga sig i än kanske i en by eller välborgat mindre samhälle. Jag bor i kanten av en högborgerlig kommun. Länge trodde de kommunstyrande att det inte behövdes någon kvinnojour, nejdå. Skrattretande och hemskt. Sedan blev det andra bullar och kommunen kom till sans. Där jag bor är det mer på vischan. Inte alla som vill bo här och huspriserna är lägre. Stämningen är avslappnad för här bor en härlig blandning av folk. Ibland saknar jag stan men det går ju att åka dit lätt.
  Nu ska jag strax in till stan för ett viktigt och roligt projekt. Perfekt att ha stan så nära så man kan sitta och ladda med Black Keys på hög volym och äta gröt. Samma jag i slott som koja.
  Kram
  Emm

  SvaraRadera
 8. Crunches not cookies: så sant som det var sagt!

  Isabella: jag antar att det gör oss bara gott med lite diversitet i parklivet.

  Anonym: jag är bara så himla känslig som tycker att det är jobbigt då män drar fram sin penis mindre än en meter från mig och kissar så det skummar kring mina skor.

  Linnea: jag gillar också landet på sommaren. Eller en kombo är bäst.

  Lisa: du har nog en poäng där. Det är bara bra att barnen får se olika sorters människor. Och äckliga helgfyllon är en helt annan sak.

  Weladine: ja, den här gången var det alldeles för nära mig för att det skulle ha varit okej. Och jag hade helst undvikit att se hans lilla penis.

  Emm: stor kram och STOR KRAM för projektet! Du har tydligen det bästa av två världar! (och det där med kvinnojour och våld måste vi prata mer om nån gång hur hemskt det än är. eller just därför).

  SvaraRadera
 9. Anonym1:02 em

  Att kissa på en parkbänk invid en lekpark (eller var som hällst) är nog hänsynslöst. Att sova under en parkbänk eller att kissa utomhus för att man inte har ett hem att gå till är vardagsrealism, bevis på det som välfärdsstaten har misslyckats med och framför allt en personlig tragedi som berör allt för många.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker det är äckligt pinkande gubbar, hemlösa som fyllskallar som vanliga latmaskar. Det gör mig inte till en sämre människa på något enda sätt. Jag bor i ett område på Söder i Stockholm med relativt många s k utslagna människor i faggorna. De stör mig väldigt sällan, jag tror inte jag stör dem heller. Någonstans måste de ju vara, hur illa man än tycker om att det finns folk som har det jäkligt på det sättet. Men vid pisset och svineriet går min gräns. Likaså vid opåkallad aggressivitet. Och den som påstår att "barn" inte fattar något är naiv - de kanske inte chockas och får men för livet av en pinkande gubbe men att folk beter sig oberäkneligt snappar de upp fort som tusan. Och gillar INTE.

  SvaraRadera
 11. anonym: väl formulerat. det är sorgligt att se hur samhällsklyftorna bara växer. respekt mot medmänniskor gäller åt och från alla håll.

  Cruella: så sant! det jag var mest rädd för som barn var antagligen oberäkneliga vuxna. Vuxna som var fulla och vuxna som skrek. Usch, usch, usch!

  SvaraRadera
 12. Anonym7:31 em

  "måste passera en snubbe som ligger och sover under en parkbänk (vågade inte fota, kändes integritetskränkande)".

  En av alla de saker som hotar den nordiska välfärdsideologin är människor som tänker och skriver så där i sina små bloggar någonstans i Helsingfors innerstad. Det var kanske femte och sista gången jag loggar in här....

  SvaraRadera
 13. Anonym, fördomsfulla lilla besserwisser, kom aldrig tillbaka. Jag vill inte att såna som du bajsar i min blogg.

  och inte för att jag behöver förklara någonting för dig, men mannen under bänken var inte gullig hemlös politydgrubbe. Snarare en 40-årig fotbollssupporter som varit för full för att hitta hem.

  SvaraRadera
 14. Anonym8:23 em

  Det som "vi" saknar är nog inlägg publicerade med lite mer eftertanke. Hur kommer någon ens på tanken att fota främmande, sovande personer, och vidare försöka göra sig lustig på dessa personers bekostnad? Det förstår "vi" nog inte. Tyvärr.

  SvaraRadera
 15. Är du inne här en sjätte gång?

  SvaraRadera
 16. Anonym8:47 em

  Nix, jag var ny.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med samma ip-adress.

   Radera
 17. Det är närapå en prestation att läsa in så mycket och att tolka ett blogginlägg så felaktigt som Anonym gör.

  Alla som tycker det är charmigt med karlar som slänger fram slangen och kissar offentligt kan ju applådera nästa gång de är i närheten av en sådan person.

  Dör övrigt vet alla som läst hör ert tag ganska väl vilka värderingar Peppe förmedlar. Att aktivt missförstå är ganska fjantigt.

  SvaraRadera
 18. Det är närapå en prestation att läsa in så mycket och att tolka ett blogginlägg så felaktigt som Anonym gör.

  Alla som tycker det är charmigt med karlar som slänger fram slangen och kissar offentligt kan ju applådera nästa gång de är i närheten av en sådan person.

  Dör övrigt vet alla som läst hör ert tag ganska väl vilka värderingar Peppe förmedlar. Att aktivt missförstå är ganska fjantigt.

  SvaraRadera
 19. Anonym9:18 fm

  Well said, Annika! Funderade på hur jag skulle formulera mig om samma sak, men du gjorde det väl!
  AG

  SvaraRadera
 20. Anonym9:33 fm

  Hum, aktivt tolka fel, tja. Att berättiga ett omoget inlägg med att någon i allmänhet uttrycker sig på ett visst sätt håller inte. Enligt min uppfattning går det här inlägget över gränsen för vad som är smakligt, och jag ifrågasätter verkligen syftet. Gullig polityrgubbe eller bakfull fotbollsfan, det spelar ingen roll. (Och den här gången är jag faktiskt den samma, även om det även denna gång är en ny ip-adress)

  SvaraRadera
 21. Annika och AG: tack. Från hjärtat.

  Anonym: läs en annan blogg eller gör nåt gott och medmänskligt. Jag är inte det minsta intresserad av vad du tycker. Du är för övrigt liten och feg som inte vågar stå för dina åsikter med ditt eget namn,

  SvaraRadera