Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Fem minuters-metoden och en hyllning

4 januari 2017

Här kommer en hyllning till Hanna som skrev vad hon tyckte om fem minuters-metoden (som ungefär går ut på att låta sin baby gråta i fem minuter utan att ta upp hen för att lära hen somna själv). Själv har jag blivit så ängslig på sistone, eller under de senaste åren. Efter ett decennium av bloggande sitter det i ryggraden vad man kan skriva om och vad man visserligen KAN skriva om, men kommer att bli ordentligt kritiserad för. Nuförtiden orkar jag sällan eller aldrig vara kontroversiell. Och med kontroversiell menar jag främst att skriva om hur man ska ta hand om sina barn.

Det finns något befriande med de spontana blogginläggen. De som inte är å ena sidan, å andra sidan med brasklappar upp till taket. De som kommer till på känsla OCH som fortsätter diskussionen i kommentarsfältet, tar till sig kritik, förklarar sig och försöker förstå. Inte nödvändigtvis ändrar åsikt, men tar till sig fler nyanser av frågan. De bloggarna är helt enkelt de roligaste att läsa.

Själv är jag ibland stressad över att använda fel lingo när jag pratar om feminism. Är jag för mycket av en vit, heterosexuell, medelklass kultur/media- kvinna i mitt språk? Eller att trampa fel när jag skriver om att leva miljövänligt. Eller något annat jag inte har en masgistersexamen i. Vad vet jag om den saken, liksom? I längden blir det ganska tråkigt. Bloggar som är mer som ett samtal där varje ord inte är noga uppvägt och analyserat är så mycket intressantare än galet välpolerade texter.

 

Mängden kepsar och mormor Maj-Lis
Långsamt mode

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Hanna 4 januari 2017 at 12:03

  Men vad glad jag blev, TACK!

 • Reply Annika 4 januari 2017 at 12:17

  Heja Hanna! Och heja dig också, Peppe!

 • Reply Hara 4 januari 2017 at 17:13

  ”….vad man visserligen KAN skriva om, men kommer att bli ordentligt kritiserad för….”

  Ofta handlar det väl också om hur man skriver om det som man inte kan skriva om. Jag är ingen bloggkännare så kan du Peppe säga något om vad man (du?) inte kan skriva om för att kritiken blir osaklig eller annars bara ohanterlig?

  • Reply Peppe Öhman 5 januari 2017 at 08:59

   Bra fråga! Ska försöka få ihop ett helt inlägg om det.

 • Reply Hanna 5 januari 2017 at 02:13

  Ot! Tack för en riktigt bra bok! Har läst den med stor behållning 🙂

  • Reply Peppe Öhman 5 januari 2017 at 08:57

   Åh vad roligt att höra! Gläder mig mycket!

 • Reply Mari 10 januari 2017 at 11:07

  JOS vauvan haluaa nukkuvan paremmin suosittelen superlämpimösti unijuna.fi sivustoa. Online-unikoulu on lempeä ja lapsilähtöinen mutta aaaaah, niiiiiin toimiva (edellyttää erittäin tarkkaa ohjeiden seurantaa!). Monet alle 1-v vauvojen äitiystäväni nukkuvat nykyään lähes poikkeuksetta täysiä öitä ja itse myös. Vauva ei kärsi, sitä ei huudateta yksin ja avuksi riennetään aina ja sitten muutaman yön jälkeen – täydet yöunet (ei siis 5h unet vaan mukavat 10-12h).

 • Leave a Reply