Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Personligt

En dålig och fyra bra egenskaper

4 februari 2017

Häromdagen tog Magnus en bild av mig när jag vinkar åt honom i Trader Joe’s. På Instagram skrev han: ”You know that annoying kid in your class who always had the right answer and was always quick to raise their hand? Yeah, I married her…” Maggan skojar ofta om hur jag alltid måste säga till när jag vet något vare sig det är huvudstaden i Burkina Faso (Ouagadougou och jag lovar att jag inte googlade det), Steve Bannon, hur gammal Drew Barrymore är eller det smutsiga kriget i Argentina. Handen upp och JAG VET!

Att Magnus skojar om att det svider lite eftersom jag vet att han inte har helt fel. Jag är ibland en obehaglig besserwisser. Eller om vi säger så här: Jag kan sällan hålla mig från att säga till om jag vet nåt relaterat till diskussionen som pågår.

Sen läste Anne Hietanens blogg där hon skrev att hon under en helg inte skulle dissa sig själv en enda gång. Och trots att lite självdistans sällan skadar (tittar mig själv i spegeln och höjer menande på ögonbrynen) så är det också bra att vara snäll mot sig själv. Jag drack en grön smoothie (detta är ju ändå LA) med en ny kompis som berättade att hon varje kväll försöker skriva ner vad hon gjort för bra saker, vad hon är tacksam för och vad hon behöver hjälp med. Det är på gränsen för mycket självhjälpsbok för min smak, men tror att det kan vara en bra övning i att styra sina tanker mot lite mer självälskande och positivt tänkande.

Men om vi börjar med fyra saker en är bra på. Jag kan vara först ute och sen är det er tur. Antingen i kommentarsfältet eller privat. OBS! Det behöver ej vara en prestation som att springa milen under en timme eller föda barn utan smärtlindring.

 1. Jag är snäll.
 2. Jag är verkligen inte långsint.
 3. Jag får saker gjort. (jaha, där slank det ändå in en prestation)
 4. Jag är rolig.

 

Kritiken vi får
Tills döden skiljer oss åt, eller?

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Emma 5 februari 2017 at 01:29

  1. Jag är snäll. 2. Jag får folk omkring mig att trivas. 3. Jag är rolig. 4. Jag är lugn och samtidigt effektiv.

  SÅ mycket svårare än vad jag trodde. Hade verkligen lust att skriva en parentes efter varje och typ… (IBLAND är jag snäll iallafall, kanske inte varje dag jämt men ganska ofta blabla)

  • Reply Peppe Öhman 5 februari 2017 at 09:16

   Samma här, parenteserna alltså. MAN VILL JU INTE VERKA SKRYTIG! Kram

 • Reply Frida 5 februari 2017 at 02:43

  Bra grej ju.
  1 jag är bra på att få kontakt med folk
  2 jag har lätt för att känna lycka
  3 jag lär mig snabbt
  4 jag bryr mig om allt möjligt bra från barnen till jobbet till naturen. Jag bryr mig kort och gott.

  • Reply Peppe Öhman 5 februari 2017 at 09:17

   Mycket bra egenskaper alla, men tvåan är superb!

 • Reply a.s. 5 februari 2017 at 08:27

  1. Jag har lyckats få ett jobb i min favoritbransch som är svår. 2. Jag är bra på att förstå människor. 3. Jag är bra på att laga mat. 4. Jag är bra på att njuta av mat. Damn, det var nästan svårt att göra en sån här lista … Kanske är jag dålig på listor? 😉

  • Reply Peppe Öhman 5 februari 2017 at 09:48

   Haha, du är säkert svinbra på listor egentligen. Och bra egenskaper!

 • Reply Jessica 5 februari 2017 at 11:56

  Ska på arbetsintervju imorgon och funderar faktiskt på detta idag, men det är ju så svårt.
  1. Jag är väldigt omtänksam
  2. Jag har lätt för att se glädje i små saker
  3. Jag är bra på att kyssas (ska inte nämna det på intervjun!)
  4. Jag har nästan alltid ett tips på någons problem

 • Reply Anna 5 februari 2017 at 12:33

  Bra grej!

  1. Jag är inkännande för andras behov
  2. Jag är väldigt öppensinnad, och inte alls snabb på att döma andra
  3. Jag anpassar mig relativt lätt efter rådande omständigheter, även oväntade såna
  4. Jag bangar sällan på att prova nåt nytt, hänga med på grejer och så vidare
  5. Jag tänker fort

 • Reply Anna 5 februari 2017 at 12:33

  Oj hahaaa det var visst bara fyra saker man skulle skriva. Oh well. Lite självgodhet såhär på söndagskvisten har väl aldrig skadat.

 • Reply Bohemian Maggie 5 februari 2017 at 13:46

  Haha jag älskar ju självhjälpbokgrejer som detta! Så here goes:
  1. jag är handlingskraftig
  2. jag är bra på att stötta folks idéer
  3. jag har ofta good fiilis (som sprider sig)
  4. jag är rolig

 • Reply Marica 5 februari 2017 at 15:14

  1. Jag tror på min förmåga att lära mig allt här i världen bara jag vill tillräckligt mycket. Ibland är det att lära sig busvissla, ibland att programmera, ALLT går!
  2. Jag har alla känslor nära hjärtat, så jag kan bli arg onödigt snabbt ibland, men det betyder också att jag har nära till skratt och att känna glädje
  3. Jag är inte långsint
  4. Jag kan skilja på mig som person och på mina prestationer

 • Reply Lina 5 februari 2017 at 16:27

  1. Jag är modig
  2. Jag kan se andras potential och inspirera dem
  3. Jag är inkännande
  4. Jag är generös

 • Reply Frusnygg 7 februari 2017 at 07:55

  Jag somnar lätt när jag lägger mig på kvällen.
  Jag har lätt att motivera mig till att göra en del jobbiga saker som tar lång tid. Älskar tex att cykla evighetslänge, rätt meningslös syssla kanske men det gillar jag och jag är bra på det.
  Jag är effektiv och hittar genvägar.
  Jag ser möjligheter och lösningar.
  Jag är bra på att köra bil.

 • Reply Veera 7 februari 2017 at 14:47

  1. Jag är ALLTID i tid
  2. Jag är nästan alltid glad
  3. Om jag börjar något så måste jag avsluta det
  4. Jag har en otrolig fantasi

 • Reply Sandra 9 februari 2017 at 11:35

  1. Jag tar folk på allvar
  2. Jag är bra på att uttrycka mig
  3. Jag är bra på att tänka efter före
  4. Jag är bra på att bestämma mig

 • Leave a Reply