Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Personligt

Idioten

14 mars 2017

Jag vet att det är jättetråkigt att läsa/höra historier om andras barn, men lovar att de inte kommer så ofta på den här bloggen.

Ibland är jag nämligen en dålig mor och person. Igår, på Vidars födelsedag, hade jag precis sövt Majlis. Då sätter sjuåringen på Kanyes Wests Stronger (jag går från att ha avskytt honom till att luta att han är ett geni. Kanye alltså, inte Vidar) på full volym i sitt rum. Babyn rycker till och jag väser panikslaget ”SÄNK!!” åt Viddes håll. Han mimar nåt tillbaka, men sänker inte. Jag väser, ”SSSSÄNK!!” så högt jag vågar utan att väcka Majsan. MajMaj vaknar och jag suckar ”Idiot!”  mot Vidars håll. Det är kanske inte så genomtänkt, men jag vill verkligen att babyn inte ska vakna.

Sjuåringen ser på mig, länge, och går sedan in i sovrummet. När han kommer ut säger han: ”Peppe, jag är varken ledsen eller arg, men jag är förvånad över att du, som mamma, kallar ditt barn en idiot. På hans FÖDELSEDAG dessutom”. 

Jag ber givetvis tusen gånger om ursäkt. När Magnus kommer hem berättar ändå den lilla golaren om vad jag kallade honom. Magnus tycker också att jag är dålig. Antar att det är jag som är idioten.

Det perfekta födelsedagsfirandet
Saker jag stör mig på

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Hanna 15 mars 2017 at 01:45

  Frustade till av skratt. Älskar ju Vidar trots att jag aldrig träffat honom, men man får ändå en bild av barn genom att följa dem i flera år. Kände också igen mig i känslan. VÄCK INTE DET BARN SOM SOMNAT, regel nummer ett när man har bebis.

  • Reply Peppe Öhman 15 mars 2017 at 21:21

   Jag älskar dig.

 • Reply Josefine 15 mars 2017 at 02:28

  Hahaha …. åh, jag fattar EXAKT. De eftersuktade sovstunderna är heliga. Men en så vältalig liten person Vidar är va. Blir ju nåt stort av honom!

  • Reply Peppe Öhman 15 mars 2017 at 21:20

   Haha! KRAM! Försöker förresten fixa mig till bokmässan i Göteborg i höst så att vi kan ses.

 • Reply Liljan 15 mars 2017 at 04:06

  Men oh. Jag vet p-r-e-c-i-s känslan. Alla känslor -både att väsa idiot och att känna sig som en – så mänskligt! Och hur jävla smarta och empatiska är inte Vidar och typ alla andra barn??

  Vet också hur tråkigt det är med barnanekdoter, så jag bjuder på bara en: det är hetsigt och stressigt och vi sitter vid matbordet. Barna på tre år klarar dock inte av att sitta still och till slut välter hon ut mjölkglaset på både sig själv och sin mat och golvet o allt. Det är literally droppen som får bägaren att rinna över och jag skäller ut henne. Hon protesterar lite genom att säga att det var ett misstag, men jag är för arg stressad trött och irriterad för att lyssna så jag vrålar på och surar medan jag torkar upp, slävar ny mat, hämtar torra kläder osv. Nästa dag är det jag som lyckas välta hela mjölkburken. Dottern tittar på mig då och tar tag i min hand (!!!) och säger ”mamma, ingen fara, jag vet att det var ett misstag.” Skämskudde hej.

  • Reply Peppe Öhman 15 mars 2017 at 21:20

   Barn är så sjukt mycket smartare än vad man inser. Uppskattade för övrigt anekdoten mycket! <3

 • Reply M 15 mars 2017 at 05:01

  Skrattade högt. Tror ej på att kalla sina (eller andras) barn idioter men att döma efter hans comeback så har du ju helt uppenbart gjort en hel massa bra saker på vägen. Och som mor till en åttaoenhalvmånaders bebis fattar jag precis hur man känner inför oljud när man precis fått dom att somna.

  • Reply Peppe Öhman 15 mars 2017 at 21:19

   Haha, tack för skrattet!

 • Reply Tormenta 15 mars 2017 at 05:06

  Håller inte med dina övriga familjemedlemmar. Alla som väcker bebis på väg att somna är faktiskt idioter. Just i den stunden åtminstone. 🙂

  • Reply Peppe Öhman 15 mars 2017 at 21:19

   TACK! Så kände jag också. Skönt att NÅN är på min sida.

  • Reply Peppe Öhman 15 mars 2017 at 21:19

   TACK! Så kände jag också. Skönt att NÅN är på min sida.

 • Reply asd 15 mars 2017 at 11:46

  Scenen du målade upp var så vardaglig för mig att det jag reagerade mest på var din åsikt om Kanye West 🙂 Utveckla gärna, jag går själv i exakt motsatt riktning – från att älska allt han gör till att långsamt vänja mig vid vad han väljer att göra (autotune perioden) till att totalt avsky hela hans senaste album, utom en låt i live version..

  • Reply Peppe Öhman 15 mars 2017 at 21:18

   Men Kanyes Runaway och just Stronger är ju sjukt bra!

 • Reply Loppan 15 mars 2017 at 13:25

  sluta curla honom! Han visade ingen respekt alls, visste att syrran skulle sova och tanker sig mojligen inte for. Idiot kanske var fel ord men han gjorde fel ocksa.

  • Reply Peppe Öhman 15 mars 2017 at 21:17

   haha!

 • Reply Johanna 16 mars 2017 at 01:28

  Haha, stor igenkänning på detta! Jag som har lite väl tätt mellan mina barn hade alltså en drygt ett-åring när mitt minsta var bebis… ej lätt att få denne person att inse vikten av att vara tyst… Alla fantasier om ”det är bra att lära bebisar att sova till ljud” försvann snabbt och det hela slutade med att vi ofta sövde bebisen med hörselkåpor på. Man gör det nöden kräver!

 • Reply Anette Blendberg 16 mars 2017 at 02:18

  Haha, UNDERBAR kommentar från Vidar! Och grattis till föräldrarna, ni kommer få en fantastisk tid under hans tonår när ni ska argumentera med honom (möjligtvis att ni också blir lite gråhåriga, men mest kommer ni vara stolta)!

 • Reply Lisa 19 mars 2017 at 04:06

  Oj, vad glad jag blir över att höra att jag inte är ensam om att säga extremt dumma saker till mitt barn! Med sömnbrist och korta nerver pga bebis är det stundvis övermäktigt att vara pedagogisk och förstående gentemot det större barnet och det hoppar ut en och annan groda. Dövar dock mitt dåliga samvete att veta att min femåring inte kommer vara det enda barnet i världen som fått stå ut med sådant 😀 Kanske är det rent av karaktärsbyggande så länge man är tydlig med att be om ursäkt och förklara varför man tappar det ibland (dvs att även mödrar är människor och alla känslor är tillåtna). Heja er!

  • Reply Peppe Öhman 19 mars 2017 at 08:10

   Precis så! Mödrar är också människor och det finns väl en läxa i hur man ska bete sig efter att ha sagt något dumt. KRAM

  Leave a Reply