Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Resa

Påskresan till Dana Point

16 april 2017

Den sista spring break-helgen hade vi ursprungligen tänkt åka till Grand Canyon, men eftersom det inte bara var spring break, utan också påskhelg och vi som vanligt var super sent ute var precis allting fullbokat. Alternativet var ett svindyrt tält i utkanten av nationalparken Grand Canyon. Till slut beslöt vi oss för att turista halvlokalt och körde ner till Dana Point söder om Laguna Beach.

Vi använder oss ganska ofta av airbnb och ibland är hemmen alldeles tydligt investeringshus. Folk har köpt ett hus för att hyra ut det på airbnb. Andra är mycket tydligt hem. Den här gången bodde vi i alternativ två. Väggarna och byråerna var täckta av bilder på barn i olika åldrar och väggord som uppmuntrade oss att le och leva i stunden samt påminde oss om att livet är en strand. Det kändes som om vi bytt liv med en traditionell förortsfamilj i södra Kalifornien. Det är förresten Daniel som fixar mat på bilden under och hans fru Anne under det. Tycker om dem.

Jag vet inte exakt hurdan en vanlig familj i Dana Point är, men vi tog det vääldigt lugnt och satt mest och pratade, åt chips och smuttade på varsin öl. Familjen Blankens som hade campat uppe vid Santa Barbara parkerade sin husbil utanför huset och hängde med oss hela helgen.


Ungarna tillbringade givetvis extremt mycket tid i poolen och vi tillbringade lika mycket tid vid den för att ingen skulle drunkna under vårt pass. Jag passade för övrigt också på att ta mig ett dopp, men det finns bara dokumenterat på Instagram. I slow motion dessutom. Kan inte påstå att det inte skulle ha varit underbart.

När det blev sen eftermiddag promenerade vi långsamt genom det lugna bostadsområdet, som mest påminde om det i Desperate Housewives, och försökte gissa oss till vad folk som bodde här jobbade med och röstade på. Vi pratade också om hur mycket billigare husen var här än i Santa Monica och frågade varandra om man kunde tänka sig att bo här.

Tänker att Majlis på bilden under signalerar: HJÄLP med ögonen.

 

Trots att jag är van vid ganska fina solnedgångar slog denna de flesta. Folk hade packat med sin picknick-filtar och vin och satt sig ner i olika grupperingar för att betrakta spektaklet. Jag vet att man egentligen inte ska fota solnedgångar, man ska bara njuta av dem och spara dem i sin själ, men men…

När barnen lagt sig spelade vi det extremt roliga kortspelet plump och beställde pizza eftersom ingen orkade laga mat. Det fanns så himla mycket barn omkring oss hela tiden och en kort stund fick jag en identitetskris då jag insåg att jag var föräldern, den äldre generationen och inte längre ett av barnen. Konstigt hur man är sig själv hela tiden och inte alltid riktigt hinner med i åldern.


Nu är vi hemma igen och  jag redo för en tupplur och sen för en hård vecka med massor av jobb, men först ska vi äta middag med vår kompis Nina som varit på filmfestival i Palm Springs.

Amerikaniserad i Palm Springs
Palm Springs och Little Finland i Bel Air

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Eva 17 april 2017 at 00:28

  Den känslan. Att inte vara i sin ålder förstärks med åren kan jag meddela.😅 Jag är 60 plus och känner mig som 35 för det mesta.. Ibland är jag 17 och ibland är jag drygt 40. I väntrummet hos tandläkaren är jag 9 år och hoppas att tandläkaren blir akut sjuk..
  Att jag är dryga 60 har jag svårt att ta in, minns ju som igår när min egen mamma fyllde 60.. Jag har vuxna barn och känner mig ibland som yngre än dem… Ja du fattar. Det är de där gångerna när jag tittar ner på mina ben, när jag står avklädd i ett provrum eller ser mig på ett foto som det går in som en smäll i magen att jo, jag är faktiskt så gammal….

  • Reply Peppe Öhman 18 april 2017 at 07:54

   Åh nej! Fast kanske det är en bra sak att man håller kvar alla åldrar i sig? Jag vet inte. KRAM

 • Reply Liljan 17 april 2017 at 10:42

  Ah, haha, jag har tänkt mycket på rollbytet nu i påskhelgen! Jag är den enda/första i min generation i släkten som fått barn. Så mina syskon och mina kusiner Är alla ännu barn (trots att alla är över 20), medan jag Har barn och är förälder. Å andra sidan är jag också äldst utav allihop och har väl alltid varit lite mer kapabel än vissa andra, host. Men märkligt ändå! Att vara förälder. Puh!

  • Reply Peppe Öhman 18 april 2017 at 07:46

   Jag vet. Det var typ igår man själv sprang och jagade ägg. Kan fortfarande förnimma känslan av att vara barn och jaga påskägg.

 • Reply Anneli 20 april 2017 at 01:45

  Måste bara fråga, har du funderat/prövat på en ergonomisk bärsele nångång? Om du gillar att bära Majlis i sele tycket jag absolut du borde pröva. T.ex. Tula eller Ergo. Ergonomiskt bättre både för dig och barnet. Hade själv en BabyBjörn i början med första barnet och jestas vilken skillnad när vi sen köpte en Ergo, det fanns absolut ingen återvändo. Plus för att man med de ergonomiska selarna även kan bära på ryggen.

  • Reply Peppe Öhman 20 april 2017 at 07:57

   Hej! Ja, har en Ergo i skåpet, men återvänder alltid till Babybjörn. Tycker att de är jättebra, tror faktiskt inte att det finns någon ergonomisk skillnad där. Däremot hörde jag ett rykte om att ett företag som gör s.k. ergonomiska bärselar skulle ha spridit ut falska rykten om att Babybjörn är dåligt för bärarens och babyns ryggar. (det sagt vore kanske kul att bära barnet på ryggen när hon blir äldre).

   • Reply Anneli 20 april 2017 at 10:55

    Jag märkte bara själv att jag fick jätteont i ryggen av björnbärandet, vilket jag inte märkt av med andra selar. För mig har det handlat främst om min egen ergonomi (trots att jag också väl känner till propagandabilderna mot björnselen, gjorda ur babyns ergonomiska synvinkel) Skönt att du hittat nånting som passar just dig!

    • Reply Anneli 20 april 2017 at 10:57

     Det tänkte jag ännu säga, att så länge man inte bär barnet varje dag hela dagarna i sele, så tror jag att man bra kan köra på det som känns bäst för en själv (och då är det såklart bra att veta att det finns olka alternativ att testa sig fram med)

     • Peppe Öhman 20 april 2017 at 12:51

      Håller verkligen med! Uppskattar mycket ditt tips och omtanke. Kram

  Leave a Reply