Tietoa mainostajalle ›
Okategoriserade

En liten lista

17 april 2017

En liten lista som jag kopierade av Hanna.

Tre saker du älskar:

1. Att läsa papperstidning, dricka kaffe och äta långsam frukost en helgmorgon.

2. Att sitta på en hästrygg och känna hur kommunikationen mellan mig och hästen är perfekt.

3. Solnedgång över Los Angeles.

När grät du senast?

När jag såg en bild på Kathrine Switzer som första kvinna sprang maraton i Boston år 1967 (och gjorde om bedriften i år). Och när vi körde upp längs med femman mot San Francisco och såg de enorma inhägnaderna med kossorna och de pyttesmå med kalvarna som väntade på slakt. Den första för att det var en så stark bild, den andra för att sättet vi behandlar andra levande varelser på är vidrigt. Grät = Tårar i ögonen.

När skrattade du senast?

Skrattade riktigt ordentligt åt att Cissan ville beställa en likadan björnkapsylöppnare som våra Airbnb-värdar hade och sedan dessutom inspirerades av taket på uteplatsen. Jag föreställde mig att när vi hälsar på nästa gång har Blankens kopierat exakt hela Airbnb-huset. Ja, ja det var roligare när vi skojade om det.

Har du en bra hårdag?

Nja, tvättade det i morse och det är nu så där halt och platt och flygigt.

Säg något fint du funderar på?

Hur fin Vidar är mot Majlis. Ibland hör jag honom småprata med henne och förklara hur hon är världens underbaraste lilla baby.

Ditt livsmål?

Att fortsätta leva med Maggan och alltid ta ut glädjen i förtid för då får jag vara glad minst en gång, i bästa fall flera. Men det var kanske mer av ett motto. Ett livsmål är att bo på många olika platser och fortsätta skriva.

Beskriv rummet du är i?

Sitter i en turkos soffa, ser ett runt matbor och glasdörrar till vår uteplats. Till höger om mig Viddes rum med våningssäng, till vänster en stor grön växt.

Var vill du vara om sex år?

Jag vill gärna bo i ett lite större hem (TVÅ badrum), jobba kreativt och helst ej på kontor. Vill inte ha en chef. Vill gärna bo kvar i L.A.

En sak du önskar dig?

Lite semester. Känner just nu att jag håller på att jobba ihjäl all kreativitet.

Det senaste du åt?

En bit väldigt mörk choklad.

Hur blir din sommar i år?

Vi kommer att vara i Stockholm nästan hela sommaren, Maggan kommer att jobba på Nyhetsmorgon och jag ska skriva en bok tillsammans med en annan person. Vi skriver på kontraktet i slutet av veckan.

Vad gjorde du för exakt fem månader sedan?

Tänk att Majlis inte ens var född för sex månader sedan! För fem månader sedan åkte Maggan och jag till Venice och jobbade en stund.

Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?

Tänkte ha en klassisk frågestund inom kort. Annars är det väl bara de vanliga feministiska tankarna, LA, babyn och hästarna.

Vad är viktigt i ett förhållande?

Att vara generös mot den andra. Alltså inte i presenter (fast det är också välkommet), men att unna den andra att sova länge, resa, läsa, bada badkar och ja ni fattar.

Vad är viktiga egenskaper hos en partner?

Att hen är lojal, rolig och lätt. Har haft tillräckligt med svåra och humörstyrda pojkvänner (människor) i mitt liv.

Vem kysste du senast?

Magg.

Har du något onödigt du gör?

Magnus brukar reta mig för att jag genast måste delta i diskussionen med massor av fakta om det är något jag har koll på. Kallar mig besserwisser, vill korrigera honom eftersom han tydligt använder termen besserwisser fel, men det skulle ge honom rätt. (Typiskt patriarkatet att vilja att kvinnan ska sitta tyst och koncentrera sig på att se söt ut).

Vad är det sämsta med denna vecka?

Jag vet faktiskt inte. Att det ska regna lite imorgon?

Vad ska du göra i höst?

Skriva och ha mig.

Vad har du i ditt kylskåp?

Hummus, vegansmör, ägg, öl, Kalles kaviar och sötpotatis.

Spaghetti av squash
"Du är full, Öhman. Gå hem!"

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Matilda 17 april 2017 at 22:54

  I min familj har vi ett stående skämt. När nån besserwissrar lite för mycket säger nån ”är du en sån där messersmitt? ” (ursäkta stavningen på messersmitt men jag vet faktiskt inte hur det stavas.) Och den som besserwissrat svarar ”det heter faktiskt besserwisser” vi skrattar genuint och kan antingen fortsätta prata eller byta ämne.

  • Reply Peppe Öhman 18 april 2017 at 07:45

   Haha, skulle så gå i den fällan.

 • Reply AlandsPetra 18 april 2017 at 02:56

  Blev glad av detta inlägg! Bra att påminna sig om det fina vi har i livet! Kul å höra att ni ska va i Stockholm och att du ska skriva bok! Jag var i Stockholm över påsk och var inne på Akademibokhandeln vid Hötorget. Oj va glad jag blev då jag råkade på din bok ”Livet och patriarkatet” bland en massa andra kända feminister!!! Stod en stund å föreställde mig hur det skulle vara att vara dig och alltså ha en bok som hänger med en massa andra coola böcker vid Hötorget – det måste ju bara vara såååå häftigt:-))!!!! Kram!

  • Reply Peppe Öhman 18 april 2017 at 07:42

   Blev glad av denna kommentar! TACK! Känns faktiskt mycket stort och fint att överhuvudtaget ha min bok i Sverige och att dessutom få ha den hängandes med en massa andra feminister. KRAM

  Leave a Reply