Tietoa mainostajalle ›
Feminism

Bitterfittan och sociala medier

18 maj 2017

Hur mycket jag än älskar sociala medier mår jag ofta sämre av att besöka speciellt Facebook än att låta bli. Mindre på grund av att jag skulle avundas andras liv (det har en väl Instagram för), men för att det så ofta dyker upp så vidriga åsikter där. Under en period tog jag som vana att kommentera nåt i stil med ”Fortsätter du publicera sånt här kommer folk att tro att du är rasist.” under snubben som lade ut rasistiska bilder och texter, men sen orkade jag inte mer och blockade honom. Har också svårt för folk som forfarande, som om det var 2012, drar vitsen hen = höna på engelska och/eller tror att människor bara kan vara antingen kvinnor eller män.

Jag pendlar mellan att vilja ge mig in i diskussionen eller bara stänga ner Facebook och läsa en bok. Väljer allt oftare det senare, mest för att jag blir lugn och harmonisk av böcker. Började precis på Bitterfittan 2, har läst 60 sidor in, är inte helt övertygad om den litterära kvaliteten (ännu!), men längtar efter att diskutera den med Jihde i podden. Spoiler: Läser en den som en instruktionsbok istället för roman skulle de flesta kvinnor vara lyckligare om de inte gifte sig med män.

Feministiska reklamer
Nytt förslag på mors dag

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Wilma 19 maj 2017 at 12:10

  Fart betyder också prutt på engelska.

  • Reply Peppe Öhman 19 maj 2017 at 15:46

   Exakt. Och barn ladugård.

 • Reply minna lindeb 19 maj 2017 at 12:49

  Här kvicknar jag alltid till. Din blogg motarbetar idioterna. Tack. Och tack på förhand. Och i efterskott .

  • Reply Peppe Öhman 19 maj 2017 at 15:48

   Tack fina fina, Minna! <3

  Leave a Reply