Tietoa mainostajalle ›
Okategoriserade

Pressfrukostar och goodiebags

19 maj 2017

I morse på väg till stallet lyssnade jag på Medierna i P1 och det handlade bland annat om en lyxig pressresa för svenska skönhetsjournalister. Resan gick till Göteborg från Stockholm och deltagarna fick mat, hotell och goodiebags. Nu ska jag inte vara den som kastar den första stenen, för jag har sannerligen åkt på liknande pressresor och gått på evenemang. Skillnaden är kanske att jag ytterst sällan skrivit om dem, har alltid tänkt att jag tackar och tar emot inbjudningarna så länge de kommer, men inte kommer att mutas till att skriva om något. Men som sagt, jag pekar inga finger här. Och man kan faktiskt åka på pressresa med ett kritiskt öga och få material för sina texter.

Nu är Medierna kanske en klubb för inbördes beundran och det är mest journalister som lyssnar på den (hoppas inte!), men tycker att de gör ett väldigt bra jobb genom att hålla ett öga på branschen och påminna sina kolleger om pressetik och bra journalistik. I dessa tider då så många (åtminstone här i USA) inte riktigt verkar fatta vad journalistik är och varför det är viktigt att det finns en yrkeskår som granskar makten och pengarna är det ÄNNU viktigare att vi journalister sköter våra jobb klanderfritt.

På bilden ovan, en av mina bästa vänner Karin tillsammans med mig på en pressfrukost på Marimekko, tror jag.

Att vara gift och dela på notan
Den nya kulturen

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jenn - Forever abroad 19 maj 2017 at 22:31

    Har inte lyssnat vad de pratar om men är inte tanken med pressgrejer att man går på det man är intresserade av för att man faktiskt vill skriva om det?

    • Reply Peppe Öhman 20 maj 2017 at 08:08

      Ja verkligen! Och ofta är de välarrangerade och intressanta. Sen kan man fråga sig om det är viktigt att bli bjuden på middag och hotell i samband med pressinformationen.

    Leave a Reply