Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Stockholm

Sommarstockholm, I love you

14 juli 2017

Magnus jobbade morgon och jag jobbade morgon som moder då Majlis vaknade vid sex. Känner att jag åldras ungefär tre år på ett på grund av dessa tidiga babymorgonar, men men c’est la vie som Emmanuel Macron och hans landsmän skulle säga. Och fördelen med Maggies tidigaga morgnar är att han också är ledig tidigt.

Således drog vi ut på stan för att hämta ut Magnus nya pass och passade samtidigt på att ta en liten promenad genom Sommarstockholm och äta varsin glass. Kolla förresten in mina solglasögon. Fick dem av Karin, ett samarbete mellan Ivana Helsinki och Specsavors. Mycket fina.

På kvällen åkte vi ut till Farsta för att äta middag hos Hanna, men de var tydligen alldeles för trevligt för att jag skulle ta en enda bild. God mat och extremt bra sällskap. Extra trevligt då Hanna, Martin och kidsen ska hälsa på oss i USA i höst. På tal om middag, igår träffade jag en kompis från L.A. som flyttat hem till Stockholm och som klagade på att folk är så ospontana här. Att alla middagar och andra träffar måste bokas in långt i förväg för att överhuvudtaget bli av. Håller ni med om det?

Restaurang ni inte behöver besöka i Stockholm
Tillbaka!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply When the Cat is Away 14 juli 2017 at 14:27

  Tidigare hade jag samma problem. Tycker dock det har blivit bättre efter att de flesta vänner (och jag) har fyllt 30. Kanske har det att göra med att man har blivit generellt sett lugnare och inte alltid har planer. När jag var under 25, kändes det som en katastrof att inte ha några planer till veckoslutet, så jag bookade in utekväller och annat i förväg. Nu har jag oftast inte många planer, och det känns ok om det slutar så att jag stannar hemma.

  • Reply Peppe Öhman 15 juli 2017 at 09:15

   Kan stämma! Fast samtidigt har vissa barnfamiljer så otroligt mycket program med fritidssysselsättningar etc Det finns kanske en lucka mellan typ 25-30 när man är lite lugnare, men ännu barnlös och fri 🙂

 • Reply Sara 15 juli 2017 at 05:07

  Känner fullt igen mig i vännens längtan om mer spontanitet men också i den (svenska?) bristen av den i praktiken. Mellan två heltidsjobb och två barns fritidsaktiviteter (8 och 11) som kräver hämtningar och lämningar i princip alla dagar i veckan, finns sorgligt nog nästan ingen tid alls för social freestyling varken i vardagen eller på helger 🙁

  En nyfiken undran rörande jfr med LA – vad beror skillnaden på? Är det att fler människor har friare yrken med mindre krav på fasta arbetstider, mindre chaufförstjänster till barnen eller beror det bara på inställningen, dvs man lyckas/orkar pressa in lite socialt i luckorna mellan hämtningar och lämningar?

  • Reply Peppe Öhman 15 juli 2017 at 09:17

   Föreställer mig att det är precis som du säger att många har flexiblare arbetstider etc men kanske också att det är en kulturell grej. Det händer ofta att man bara på väg hem från skolan frågar andra föräldrar om de vill äta middag med en.

 • Reply Sandra 15 juli 2017 at 11:37

  Oj jösses Amalia ändå, vi vaknar sextiden VAAAAAREEEVIGA MORGON, ingen skillnad på dagssömn, nattning osv. Har åldrats 30 år på några månader nu känner jag.

  • Reply Peppe Öhman 15 juli 2017 at 13:26

   Fattar verkligen frustrationen och slitaget!

 • Reply puva 16 juli 2017 at 09:29

  Jag kommer för evigt att hysa vild avsky mot klockslaget 5.55. Den lilla parveln envisades vakna exakt då i vad som kändes som ett år (det var det inte). Man ba, kom igen – att vakna fem och nånting är fanimej att stiga upp mitt i natten. Du kunde ha gett mig ens fem minuter till! FEM MINUTER! Och den djävulskt söta babyn stirrade oförstående på en och fortsatte gnaga på sina knogar som om ingenting hade hänt.

  Nu är hon 3. Det är bra. Men känner enorm sympati för din situation. Sänder kraft över Östersjön.

  • Reply Peppe Öhman 17 juli 2017 at 00:38

   tack för omtanken! i natt belönade majlis oss med att sova ända till åtta, håller alla mina tummar för att det är en ihållande trend.

 • Reply Sofia 16 juli 2017 at 10:11

  Känner definitivt igen! Och värst är mina vänner utan barn och med fria kreativa jobb. Dessutom måste en ju boka restauranger en månad i förväg om en vill ha bord en fredagskväll.

  • Reply Peppe Öhman 17 juli 2017 at 00:37

   Ja herregud, det är ju nuförtiden omöjligt att spontant ramla in på en restaurang en fredag- eller lördag kväll.

  Leave a Reply