Tietoa mainostajalle ›
Personligt

Mina mest använda emojis

17 juli 2017

Grattis på internationella emoji-dagen! Jag är en av dem som hade svårt för smileys och emojis i början. Tyckte att det var oseriöst när folk mailade mig kolon parentes eller ännu värre semikolon parentes och senare de tjockare gula versionerna i jobbsammanhang. Jag tyckte också att det var sorgligt att folk var så osäkra på sin egen humor att de kände sig nödgade att klistra in en liten smiley efter ett skrivet skämt. Jag fattade inte heller flirten i den flirtiga smileyn.

Långsamt insåg jag att jag lätt kunde uppfattas som en iskall och humorlös person om jag inte svarade en smiley/emoji-person med motsvarande smileyn/emojin och med långa tänder knappade jag in dem. Och så kröp de på mig. Innan jag visste ordet av började jag till och med tycka att det var lite roligt med emojis. Slängde omkring med auberginen som det fanns no tomorrow.

Jag är vanligtvis för lat för att gå på djupet och leta fram nya roliga emojis, använder samma tio-femton figurer. Mina fem vanligaste är: 1. Det röda hjärtat, 2. slängkyssen, 3. enhörningen, 4. hand knuten i luften och 5. hjärtögat. Jag använder aldrig gråtskrattar-emojin eftersom den används så frekvent i rasistforum och hånfulla kommentarer och så gillar jag inte heller tummen upp. Fattar att det är enkelt med en sån, men tycker att det är ett så kallt sätt att säga: ”Jag är med!”. Min bästa emoji är ändå Majlis.

Okej, vilka är era fem mest använda. Ärligt nu!

Alla semestrar inte i Italien
Tillbaka!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jenny 17 juli 2017 at 01:12

  Har samma emoji-historik som du. Använder heller aldrig gråtskrattaren. Mina fem mest använda är (om jag kollar på statistik som väl är för senaste dagarna?): hjärtat, jättegråtare (antagligen för att ett av mina barn klippt av sitt långa hår + barnet som försvann i natt), den med streckmun och rodnande kinder, en slängpuss och sist men inte minst: en gurka!

 • Reply Jenny 17 juli 2017 at 01:12

  Ett av mina nyårslöften är för övrigt att använda emojis jag aldrig använt tidigare.

  • Reply Peppe Öhman 17 juli 2017 at 01:26

   Bra löfte! Det ska jag kopiera. Kanske minst en ny emoji i veckan..?

 • Reply Johanna 17 juli 2017 at 01:37

  Va? Är gråtskrattarn en rasistemoji?? 😨

  I övrigt har jag också samma emojirelation/historik som du.

  • Reply Peppe Öhman 17 juli 2017 at 23:52

   Alltså jag vet inte, men den används kanske i precis alla sammanhang.

 • Reply Anna 17 juli 2017 at 03:18

  Jag använder som oftast glad gubbe, rött hjärta, solen, hjärtögonen och gråtskrattarn. Den använder även alla av mina icke-rasistiska vänner så jag ser den som helt ofarlig. Det beror ju på hur den används. Själv använder jag den t.ex när jag berättar om nåt tokigt som ungarna hittat på.

  • Reply Peppe Öhman 17 juli 2017 at 23:52

   så sant. reclaim the gråtstrattaremoji!

 • Reply Mamma Mu 17 juli 2017 at 13:41

  Smirking face, hjärtögon, gråtskrattaren, ok hand, slängkyss i telefonkonversationer.
  Ok hand och glad gubbe i mejl.

  • Reply Peppe Öhman 17 juli 2017 at 23:53

   bra poäng att man faktiskt använder olika emojis i olika kommunikationsmetoder.

 • Reply Anna 18 juli 2017 at 02:07

  Jag använder mest rött eller rosa hjärta, pekfingret, hjärtögonen, den ”uppgivna” (passar både när man faktiskt är uppgiven men också när nåt är för känslomässigt starkt att hantera typ ett otroligt sött djur eller barn eller en attraktiv person). Sen är det svårt att veta den femte och sista, nog dött lopp mellan flexande arm (bra vid uppmuntrande tillrop), ”ser inte”-apan och ”hmmm”-ansiktet. Nära i hjärtat ligger också smirk face. Håller helt med dig om tummen upp!!

 • Reply Koko 20 juli 2017 at 01:18

  Emojin kom till för att det är så svårt att förmedla känslor i text. Jag tycker det är praktiskt och har använt dem från början, men ganska sparsamt. Fast när jag ännu bloggade på Opera så fanns det helt underbara emjin, så där hände det att jag blev vild 🙂

  Eftersom jag är en dinosaurie så tänker jag fortfarande i tecken och inte i bilder. Så jag tänker kolon, streck, parentes (alltid näsor!) Mina fem är 🙂 🙁 :-/ :-* <3 (leende, ledsen, sned mun, puss, hjärta; beroende på programmet så omvandlas de ibland till bilder och ibland inte) Ganska boring 😉 (blinkningen är en bubblare)

 • Leave a Reply