Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Personligt

Blogglistan

11 september 2017

Jag bloggar för att: jag inte vet hur en inte bloggar. I höst fyller den hör bloggen tolv år och har med andra ord varit en del av mitt liv längre än min man och mina barn. Att blogga är att kommunicera. ÄLSKAR när folk kommenterar som i förra inlägget om att ångra sig! Eller älskar såklart alltid när folk kommenterar, känner en sån vänskap mer alla de som läser bloggen. PLUS: Bloggen har gett mig så många jobb, så bra vänskap och till och med varit en utmärkt inkomstkälla.

Jag läser andra bloggar för att: jag gillar andra människors vardagsbeskrivningar, tankar och åsikter. Dessutom är det ett bra sätt att hålla koll på vad folk pysslar med i fosterlandet.

Den första blogg jag läser på dagen: börjar vanligtvis med Linn.

Den här typen av blogg saknas: jag saknar Biffens blogg enormt mycket. Den var så sårbar och cool och ärlig och brutal och bara så jäkla bra.

Det här skrivs det för mycket av i bloggar: skrivs och skrivs.Vet inte om det skrivs för mycket av nåt. Tycker att det är svinbra att folk skriver och övar sig på att uttrycka sig. För mig har bloggen varit ett sätt att hjälpa mig att formulera mina tankar och finslipa dem. Tycker dock att det är tråkigt med bloggar som har en massa bilder av nästan exakt samma motiv i samma inlägg. Kan också tröttna på ord som ”bästaste” och bloggar utan minsta lilla skavank där allt bara är underbart och yta. Eller ska man göra en sån måste man vara otroligt bra på att fota och styla. Ja och bloggar som bara är reklampelare.

Blogg eller vlogg: Blogg, hoppar oftast över vloggarna, känner samtidigt att det vore roligt att göra en vlogg.

Atmosfären i den finlandssvenska bloggvärlden är just nu: har noll koll på detta.

Det här tycker jag om sponsrat innehåll: Bra att folk får betalt, tråkigt om det är smygreklam, men sånt sysslar väl folk inte längre med på bloggar år 2017.

Mitt mål med min blogg är: har väl inga speciella mål annat än att fortsätta med den. Om det inte var roligt skulle jag inte blogga. Mitt mål i livet är att det så ofta som möjligt ska vara behagligt och helst roligt.

En bloggare jag vill byta liv med för en dag: jäklar vilken bra fråga, har ingen lust att lämna Santa Monica, men det skulle ju inte skada att gå i någon annans skor en dag så jag säger Smulan (DINK i Helsingfors, plus att hon bor exakt där min pappa bodde för tjugo år sedan, bra nostalgi) eller Ellen i Österbotten. Hon verkar också ha en skön vardag/inställning till livet.

Tack Sevendays för listinspirationen!

Söndag med pool och grill
Vad jag ångrar

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Frusnygg 11 september 2017 at 22:57

  Din blogg var min första blogg, visste knappt vad det var. Din är bäst, ingen annan håller mig så uppdaterad på aktuellt tänkande och är riktigt lika smart. Alltså, fler skulle följa ditt exempel, ett så smart sätt att sprida kunskap och opinion på. Fattar inte varför inte fler gör det, när de har chansen. Är de rädda att tappa följare om de sticker ut och har en åsikt också? Du ska verkligen hedras för att du gör det!

  Roligt att du nämner det där med perfekt, så skönt när det inte är det och just därför blir det.

  Tack för att du bjuder in, det blir lättare då.

  • Reply Peppe Öhman 12 september 2017 at 08:10

   Åh så FINT skrivet! Tack! Ska bära med mig den hela dagen.

 • Reply Marina 12 september 2017 at 00:54

  Smulans länk leder nu till Linns blogg 🙂

  • Reply Peppe Öhman 12 september 2017 at 08:10

   TACK! Korrigerar.

 • Reply Ellen 12 september 2017 at 06:38

  Haha, jag hade tänkt säga att jag kunde tänka mig ditt liv för att du verkar badat pool så ofta!

  • Reply Peppe Öhman 12 september 2017 at 08:12

   Minst två gånger om dagen! Du skulle trivas.

  Leave a Reply