Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Jobb

Nya uppdragsgivare och ett spindelbett

12 september 2017

Trots att vi bott här sedan 2013 tog jag i dag för första gången en promenad igenom campus på UCLA. Jag har ju gått på den rivaliserande skolan USC och kanske undermedvetet känt mig illojal om jag hängde på UCLA. I dag skulle jag ändå ta bilder av en kvinna som forskade på universitetet och susade dit. Mycket fint var det. UCLA är ett kommunalt universitet och UCS privat. Det syntes att USC har mer pengar (och vansinnigt höga terminsavgifter, utan stipendium skulle jag aldrig ha haft råd att gå där), men några gamla, fina rödtegelbyggnader i sann Harry Potter-anda fanns det också på UCLA.

Intervjun jag gjort med den här kvinnan ska gå i Hufvudstadsbladet. Det blir en trevlig text på knappt 4000 tecken, ett kul rutinarbete. Kommer att skicka in det och kanske se det swicha förbi Facebook om någon vecka.  Samtidigt håller jag på och filar på texten om Jill Johnson. Trots att jag under drygt tio år som journalist antagligen skrivit ut över tusen intervjuer ger det mig alltid ångest att skicka in en text till en ny uppdragsgivare. I 999 fall av 1000 blir det hur bra som helst, men hade en dålig erfarenhet med en svensk damtidning där vi helt hade missförstått varandra. Sedan det ångestfyllda missförståndet är jag väldigt noga med att pejla läget och ta reda på exakt vad en ny uppdragsgivaren förväntar sig.

Ja och så har en spindel bitit mig precis ovanför vänstra bröstet. Man ser två små hål där huggtänderna slagit in i köttet. Vi inte tänka på hur den jäveln klättrat på mig på natten och sen huggit i köttet.

Detta ska man packa i jordbävningsväskan
Intervju med mig i Journalisten

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jenn 12 september 2017 at 23:08

  Uhhh för spindeln. Visste inte att de bits liksom?! Men wow för bilden – så snygg! Älskar att du frågade om personen kunde ta en bild på dig 🙂

  • Reply Peppe Öhman 13 september 2017 at 08:59

   TACK! Blev glad för att du tyckte jag var snygg. Det får man väl bli? Och så äckligt med spindeln.

 • Reply Johanna 13 september 2017 at 12:19

  SpindelBETT?! Uuuughhh.

  (Och hehe, vet precis känslan men no need to worry! Jag bits ej, diggar redan ditt skriv mkt osv osv <3 Petar gör jag i alla texter men tror absolut vi har samma tankar om det här jobbet. )

  Men igen, spindelbett?! Kan inte släppa detta.

  • Reply Peppe Öhman 13 september 2017 at 14:21

   TACK! Känns tryggare nu. Och skönt att också du kan känna så. Du får den senast i helgen. (och ja fy FAAAAN för att en spindel gått på mig och tagit ett hugg)

  Leave a Reply