Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Vilket kaffe är du?

8 oktober 2017

Jag är egentligen bara intresserad av kaffe på morgonen och dricker då tre-fyra koppar. Sen får det vara. Slutade blanda i mjölk för mer än femton år sedan. Tänkte att det var lika bra vänja mig vid att svart så behöver jag inte tacka nej ifall mjölken är slut och jag ändå vill ha kaffe (en av de första sakerna en f.d. pojkvän sade åt min när vi sov över på hans urgulliga föräldrars sommarstuga var att man får göra vad som helst förutom dricka upp mammans kaffemjölk). Nuförtiden tycker jag att kaffe med mjölk smakar mer som en dessert än just kaffe. Speciellt om det har skummad mjölk.

Vilket kaffe är du? Jag är såklart det längst nere till vänster.

 

Bild Pinterest

Rabatt på "Mitt Los Angeles"
Film som fick mig att skratta

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Frusnygg 8 oktober 2017 at 09:02

  Americano med kall mjölk eller en dubbel espresso. En kopp på morgonen och en på kvällen.

  • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2017 at 07:03

   Inte helt dåligt det heller.

 • Reply Majsan 8 oktober 2017 at 10:55

  Förstås längst ner till vänster; 3 muggar på FM och sedan stopp. Att ha småbabysar eller jobba som servitris eller bartender eller gilla att gallra i egen skog ger faktiskt armmuskler och barnbarnen kommenterar att du mommo har inte sådant häng som x har .. det är bra att ha lite muskler, får en att känna sig stark och kapabel att ta sig fram i världen ( utan att för den skull trampa på någon annan). På lördag ger jag Kim och monstren till en nybliven storebror på hans lillasysters namngivningsfest men en ska jag faktiskt läman med själv.. ha det bra i värmen, vi har haft fint höstväder men inte mer än 10 grader varmt.

  • Reply Bea 8 oktober 2017 at 12:00

   Utan att för den skull trampa på nån annan? Känns som att det hade funnits andra sätt att uttrycka det på då.

   Har många kompisar med gäddhäng (finns väl inte ens ett ord för detta för män) som tar sig fram utmärkt i livet trots det, så vågar påstå att det inte finns ett samband där 🙂

   Själv gillar jag massor av mjölk, och helst ännu ljusare än vad som finns på bilden 🙂

   • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2017 at 07:05

    I Stockholm beställde Karin en cappuchino med massor av mjölk åt mig och måste säga att det faktiskt var lite gott.

  • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2017 at 07:04

   Tre-fyra muggar på FM och sedan STOPP kör jag också. Och så ROLIGT att att Kim ska bli en present! <3 Gläder mig mycket!

 • Reply Matilda 8 oktober 2017 at 12:56

  Längst upp till höger. Mina kollegor säger att jag dricker bebiskaffe. Eller beige mjölk. Jag måste micta kaffet en liten stund annars är det för kallt.

  • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2017 at 07:06

   Hahaha! bebiskaffe låter ändå gulligt. Här på cafét kan man beställa en babycchino som i praktiken är varm mjölk.

 • Reply Kira 8 oktober 2017 at 16:45

  Slutade med mjölk i kaffet ett år sedan, bästa beslutet någonsin. Försökte ett tag med växtbaserad mjölk, men tyckte att det inte smakade nåt vidare. Tog några veckor att vänja sig med svart kaffe, men nu skulle jag aldrig gå tillbaka till mjölk (undantag med cappuccino/macchiato som jag ibland beställer).

  • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2017 at 07:06

   I’m with you! Magnus är kvar på mandelmjölkstadiet.

 • Reply hanna 8 oktober 2017 at 21:34

  Längst ner till vänster just i detta nu nu (morgon). Och på maten. Och oftast faktiskt. Började försöka dra ner på mejeriprodukter för nåt år sen, och då försvann liksom mjölken automatiskt. Men ibland blir det en trea nerifrån till vänster. Eller en cappuccino. Har för övrigt aldrig gillat för mjölkigt kaffe, klarade inte ens av att dricka mjölk – utan att hålla för näsan – som barn. Kaffegrädde däremot! Det kan jag tänka mig i trean från vänster längst ner också 🙂

  • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2017 at 07:13

   Heja för att dra ner på mejeriprodukter! Och visst är mjölklobbyn i Finland (Sverige) på gränsen till skrämmande i sin dominans?

 • Reply Sara 8 oktober 2017 at 23:26

  Samma här! (längst ner till vänster alltså). Åtminstone då det gäller bryggkaffe. Ibland köper jag latte eller cappuccino, då har jag även socker i så det blir en helt annan dryck än min vanliga svarta kopp.

  • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2017 at 07:14

   Intressant! Latte och cappuchinon kanske blir mer som en sötsak eller sött mellanmål än som just kaffe?

   • Reply hanna 9 oktober 2017 at 12:41

    Detta känner jag som kommenterade ovan mig nödgad att svara ett JA! på. Var på väg att skriva det, att det bästa med cappuccinon är skummet som jag äter sockrat med sked (moget).
    Sen är det som att mjölk i kaffet passar till vissa saker. Som blåbärsmuffins. Fast jag misstänker att det är nåt psykologiskt bakom det hela, att mjölken (och då den fetaste) gör kaffet snällt och vänligt och lent på nåt sätt och funkar lite som comfort food.
    Fast: svart kaffe passar till mest saker. Och det var himla lätt att vänja sig av med vardagsmjölken tycker jag. (Som nån skrev ovan, fixar inte heller växtmjöl riktigt, tål inte soja, havre smakar ofrånkomligen havre och resten… nja)

    Känns lite lätt sorgligt att jag kommenterat två gånger, utförligt på ett inlägg som handlar om kaffe, haha. Fast ibland behöver man verklighetsflykt…

    • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2017 at 14:27

     ÄLSKAR att du tar detta inlägg på allvar! Och kan fatta att kombinationen kaffe med mjölk och blåbärspaj funkar.

   • Reply Sara 10 oktober 2017 at 04:59

    Precis! Det blir något jag ”unnar” mig ibland om jag går på café, vilket inte är så ofta. Det händer också att jag gör iskaffe hemma på sommaren (med mjölk i) eller försöker mig på att kopiera någon ”salted caramel mocha latte” eller annan godiskaffevariant och då blir det ju definitivt mer som ett sött mellanmål.

 • Reply Filippa 9 oktober 2017 at 01:59

  Har socker, grädde, mjölk och några droppar vaniljextrakt i mitt kaffe. Varför dricka något annat än det jag tycker är gott? Finns ingen mjölk (minimum), så dricker jag inte kaffe.

  • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2017 at 07:29

   VANILJEXTRAKT? Låter spännande och faktiskt lite gott.

   • Reply Filippa 10 oktober 2017 at 01:42

    Det ÄR gott! Mkt godare än sockriga vaniljshots från tex Starbucks, renare smak (haha för att sen ösa på grädde och socker). Kardemumma är också mkt gott i.

    • Reply Sara 15 oktober 2017 at 23:32

     Det ska jag testa när jag gör ”lyxkaffe” hemma någon gång!

 • Reply lina 9 oktober 2017 at 09:54

  Jag dricker inte kaffe och blir alltid mött av samma förvånade miner och förskräckta tillrop som ”haaaar du inte lärt dig än?!” av kaffelobbyn, speciellt i Finland hehe. Kanske borde svara med samma förvånade rop till släktingarna nästa gång jag får frågan, typ ”har DU inte lärt dig än att jag inte dricker kaffe?” 😉

  • Reply Peppe Öhman 9 oktober 2017 at 10:08

   haha, som om det vore ett steg i mognadsprocessen att dricka kaffe. EGENTLIGEN är det ju ganska äckligt de första gångerna man smakar på det.

 • Reply Magdalena 10 oktober 2017 at 11:21

  Jag klarar inte av helt svart kaffe, kanske espresso då men bara ett par klunkar (försökte förra helgen, gav halva till mannen). Antar att min uppväxt i en stark te familj påverkar lite fast där är jag oxå ovanlig, dricker alltid te med mjölk (släktingar i Polen retar mig att det då inte är äkta te).
  Här i Finland är det ju verkligen kaffe-kultur så har vissa dagar kunnat bara dricka kopp efter kopp, nu dragit ned för onödigt!

  Men jag är nog mer höger och uppåt koppen.
  Vanlig bryggkaffe – kan behöva mer möjlk då vissa är så äckliga.
  Börjat dricka med iKaffe istället – smakar bättre tycker jag. Spec egen takeaway espresso- iKaffe på morgonen = jag fungerar resten av dagen. (Vissa dagar behövs extra koffein!)
  Startar dock varje morgon med en riktig kopp te + mjölk i muminmugg innan jag drar till jobb 😀
  (lyckas konvertera min finska man till samma morgonkultur – yeay!)

  • Reply Peppe Öhman 10 oktober 2017 at 13:01

   Vad ÄR iKaffe? Utbilda mig.

   • Reply Magdalena 16 oktober 2017 at 11:59

    Nu såg jag detta, får ingen notis…

    iKaffe är havredryck men med krämigare smak. Oatly är märket så svenskt.
    Den kan man skumma (skakar man tillräckligt mkt så får man lite skum).
    De reklamerar den på kartongen att den är både för baristan och non-barista så jag tror havredryckens motsvarighet till barista-mjölk? 🙂
    Den såkallade vanliga havredrycken är alldeles för tunn till kaffet, tycker jag.

    Men en vän har berättat att Finland själv har börjat göra egna havredrycker, måste söka i affären.

    • Reply Peppe Öhman 16 oktober 2017 at 21:36

     tac k! låter onekligen gott.

 • Reply Annika 28 oktober 2017 at 11:38

  Längst ned till vänster! Alltid.

  • Reply Peppe Öhman 28 oktober 2017 at 11:52

   Jag med.

  Leave a Reply