Okategoriserade

Jonatan!

17 januari 2007

Imorse d’e5 jag promenerade iv’e4g till jobbet var det n’e4stan ljust! Jag fick lust att full hals ropa ut ”Jonatan, jag ser ljuset!”, men h’f6ll mej. En liten delorsak till att solen n’e4rap’e5 syntes p’e5 himmlen var att jag beslutat mej f’f6r att inte sk’e4mma bort min arbetsgivare ytterligare genom att anl’e4nda till jobbet f’f6re klockan nio. Tv’e5 dagar i veckan f’e5r faktiskt vara nog.

G’e5rdagen var full av aktiviteter. F’f6rutom blodtesterna p’e5 morgonen, lunchen p’e5 Bachhus och avstickaren till UM p’e5 eftermiddagen hade jag ocks’e5 bokat in en spanska konversationsgrupp p’e5 Helsingfors Stads Svenska Arbetarinstitut (i finlandssvensk folkmun: Arbis). Jag anade inget or’e5d d’e5 jag energiskt stegade upp till fj’e4rde v’e5ningen d’e4r kursen skulle g’e5 av stapeln. D’e4remot v’e4cktes mina misstankar d’e5 min h’f6gstadiegymnastikl’e4rare Ebba, som h’e4ndelsevis ocks’e5 varit min mors gymnastikl’e4rare, muntert promenerade emot mej med en spansk-svensk ordbok i handen. Ebba m’e5ste vara minst 120 ’e5r gammal idag.

Snart visade det sig att jag var yngst i gruppen. N’e4styngst var Margharita* som snuddade vid 70. K’f6nf’f6rdelningen var ovanligt j’e4mn och medan Lag Tant mest satt och fnissade ’e5t Lag Farbrors obskyra sk’e4mt f’f6rs’f6kte jag inleda olika sorters diskussioner. Det visade sig vara som att promenera ’f6ver ett minf’e4lt. Farbrorn snett mitt emot mej hade en fantastisk f’f6rm’e5ga att leda in alla samtal p’e5 br’f6st. Arkitektur=br’f6st. Shakespear=br’f6st. Musik=br’f6st. Och eftersom han var en av de duktigaste i gruppen kunde han dominera debatten med sina analyser ang’e5ende Havis amandas nakenhet. Lag Tant fnissade f’f6rtjust och spanskal’e4raren s’e5g bara uppgiven och tr’f6tt ut.

N’e4r lektionen avslutats och jag var p’e5 v’e4g ut fr’e5gade Ebba f’f6rsiktigt:

”Du kommer v’e4l tillbaka n’e4sta vecka?”

Jag svarade:

”Por supuesto!”

Sen gick jag hem, ’e5t pasta, funderade lite p’e5 sexuellt aktiva pension’e4rer och somnade framf’f6r tv:n.

*nu blev ni lite sugna p’e5 en drink eller hur?

Analyze this:
S'e4g mej din fobi och jag ska ber'e4tta vem du 'e4r

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply onizuka808 17 januari 2007 at 10:26

  SUCCESS STARTS TODAY!! you can earn more than 5000 dollars a week makingso so easy visit here

 • Reply Peppe 17 januari 2007 at 10:28

  Fantastiskt.

 • Reply Martin von Krogh 17 januari 2007 at 11:11

  heheheheh du e ju ljuvlig! Sitter med bilhandlare, kameluppf’f6dare och andra skurkar nere i ’d6knen och l’e4ser h’f6gt ur din blogg. vi skrattar gott vid l’e4gerleden som h’e5ller v’e5ra frusna kroppar vid liv. Mah Salam!

 • Reply bj'f6rnen 17 januari 2007 at 12:08

  Tanken p’e5 gamla, skrynkliga och sexuellt aktiva tanter och farbr’f6der f’e5r mig ofta att vilja ta en drink. Och sedan en till. Extra stark. Namnet Margaritha f’f6renklar i detta fallet bara beslutet om vilken typ av drink jag skall ta.

 • Reply Ninde 17 januari 2007 at 13:34

  H’e5ller med Bj’f6rnen ang det f’f6rstn’e4mda. Fast (frozen Margarithas) v’e4cker USA nostalgi..:)

 • Reply Peppe 17 januari 2007 at 15:23

  Martin: jag blir bara glad om du sprider Livet och Helsingfors-evangeliet bland ”bilhandlare, kameluppf’f6dare och andra skurkar”. Ta p’e5 dej en extra tr’f6ja undvik bilbomber!

  Bj’f6rnen: ja, det var inga upphetsande tankar jag hade mellan pastan och John Blund.

  Ninde: sweet, sweet Frozen Margharita…

 • Leave a Reply