Okategoriserade

Julseparationen

23 december 2009

Eftersom vi inte kunde komma överens om vems föräldrar vi borde fira jul med julseparerade Magnus och jag och äter således julaftonsmiddag på olika håll i världen. Detta betyder inte nödvändigtvis att vi älskar varandra mindre, men nog att nästa jul* sannolikt kommer föra med sig en hel del förhandlingar och diplomatiska kriser.

*då Darth Vidar anlänt.

Dagens mage
Julen är magisk

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Linn 23 december 2009 at 12:13

  Vi firade också skilt när jag var gravid. Nu är det ju nästan så att man är tvungen att fira varannan här och varannan där. Tills man är så vuxen att man själv står för julfesten. Allt för rättvisan!

 • Reply Linn 23 december 2009 at 12:13

  Vi firade också skilt när jag var gravid. Nu är det ju nästan så att man är tvungen att fira varannan här och varannan där. Tills man är så vuxen att man själv står för julfesten. Allt för rättvisan!

 • Reply Peppe 23 december 2009 at 12:35

  Jag hoppas att vi kan göra som Karkki och Mango och fira jul hemma. De som vill hänga med oss är hjärtligt välkomna och så kan vi själva bestämma vad som står på julbordet. Vore det inte magiskt!

 • Reply Sebastian 23 december 2009 at 12:36

  Ni får boka Martti Ahtisaari redan nu.

 • Reply mami 23 december 2009 at 12:45

  vi firar bara hemma numera, alla som vill träffa oss får släpa sej till oss. Om dom klarar sej utan skinka, vill säga.

 • Reply Peppe 23 december 2009 at 12:56

  Jag är SÅ med på "Våga säga nej till skinkan-rörelsen"

 • Reply Malin 23 december 2009 at 13:22

  Vi firar också hemma i år, men folk får hämta maten med sig för det är inte så magiskt att kocka tillsammans med våra barn.

  Men i princip kör vi med två julaftnar, en med mina föräldrar och en med svärfisarna. Fungerar utmärkt!

 • Reply Katharina 23 december 2009 at 19:09

  Vi kör också jul på olika håll i år, för sista gången I suppose. Från och med nästa år ska vi börja fira tillsammans på så sät att julen firas hos den enas familj och nyåret hos den andras..tills man nånång börjar vara hemma hos sig då..:)

 • Reply Peppe 24 december 2009 at 09:00

  Malin: men om folk hämtar skinka? Eller allmänt äcklig mat?

  Katharina: intressant, måste man fira nyåret cokså med familjen? jag blundar för problemet och grälar om det nästa år…

 • Reply Lurkeslurk 24 december 2009 at 21:33

  Jag har aldrig firat jul med någon SO, utom en då vi var på resa tillsammans. För mig är jul nåt då man åker till sina föräldrar och nyår det man firar med SO och ev kompisar. Men det är väl en annan grej om man har barn, skulle jag tro.

 • Reply Katharina 25 december 2009 at 00:36

  Nej, det måste man knappast, men för oss lär det bli mest praktiskt så. Träffar ju min familj alldeles för sällan då vi liksom inte bor i samma länder, så jag vill ju absolut få träffa dem kring jul, men då måste vi helt enkelt dela upp det så det blir lite av varje hos båda..

 • Reply Peppe 25 december 2009 at 10:00

  Lurk: för ett par år sedan firade jag jul på Kuba med en dåvarande pojkvän, det var visserligen roligt men kände mej hemsk som lämnade Pyret, mamma och mormor Peppelösa (dessutom saknade jag ju dem).

  Katharina: i feel for you. Vi dras ju också med två-lands-problemet.

 • Leave a Reply