Okategoriserade

Stor humor

25 januari 2010

Jag:
”Borde vi köpa en spjälsäng åt vårt kärleksbarn?”

Magnus:
”Jepp, vi kunde kanske frångå våra principer och köpa den på Ikea. Den ska ju ändå inte användas så länge.”

Jag:
”Men Ikea… jag hatar ju Ikea. Allt man köper där går ju sönder på tre timmar.”

 Magnus:
”Eller så kunde jag bygga en säng åt Vidar!”

Den här diskussionen utspelades runt klockan nio igår kväll och jag har ännu inte slutat skratta.

TV-tipset
Sambogallupen: presenter

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Emil 25 januari 2010 at 10:17

  Bygg den! Ni får aldrig den chansen igen. 😉

 • Reply smilla.ratata.fi 25 januari 2010 at 10:34

  Jag har alltid undrat varifrån även stadsbor som kanske aldrig snickrat, får för sig idén att de skall plötsligt vara The handymen. Och fast de skulle vara det, sånt händer, VAR har de tänkt sig göra det?

 • Reply wonderland.ratata.fi 25 januari 2010 at 10:40

  Låter farligt.. 😉

 • Reply Peppe 25 januari 2010 at 11:06

  Emil: du har rätt, fler barn blir det ju inte. Men jag vill inte bli involverad i byggprocessen.

  Smilla: jag vet! mitt ex drömde om ett hobbyrum där han kunde bygga saker. Jag ba: "men flytta ut på landet om du vill vara händig". Nu bor han på Brändö.

  Alice: livsfarligt.

 • Reply HannasVirrVarr 25 januari 2010 at 11:33

  Jag är som ditt ex, jag drömmer också om ett hobbyrum där jag kan bygga saker, sy saker, pyssla saker, måla saker osv. Men tanken att snickra en spjälsäng när det skulle bli aktuellt har dock aldrig slagit mig:) Köpa begagnad och sälja vidare skulle jag snarare satsa på.

 • Reply helena 25 januari 2010 at 14:08

  Farsan meddelade stolt en lördag kväll att han ska bygga en säng åt sitt barnbarn. Två veckor senare får jag ett nytt samtal. "Det är väl okej om jag köper en, hittade en nästan identisk till den ni hade ritat, för bara 150€!"

 • Reply Katharina 25 januari 2010 at 14:43

  Vår kära spjälsäng är faktiskt en IKEA från 1979 så jag kan härmed intyga att det tar lite längre än 3 timmar att gå sönder. Men då var det väl också så att saker och ting hade bättre kvalité förr. 🙂

 • Reply Anonym 25 januari 2010 at 15:48

  Köpa från Ikea är väl som att bygga. Åtminstone hos oss "bygger" pappa alla möbler som köps och måste sättas ihop.

  M.

 • Reply Anonym 25 januari 2010 at 16:47

  Huuto.net, småbarnsföräldrars bästa varuhus.

 • Reply Peppe 25 januari 2010 at 18:02

  Ikea var säkert sjukt bra på 70-talet innan spänplattorna uppfanns.

 • Reply Malin 25 januari 2010 at 18:58

  Vi har just sålt bort en 11 år gammal Ikea-spjälsäng som var as good as new. Försökte marknadsföra den på fb men du var inte intresserad!

 • Reply Pupsik 25 januari 2010 at 18:59

  Kanske det är ett sätt för män att bidra med något när de nu inte kan bära på bebin eller föda den? Han är inte den första blivande pappan jag hört om som plötsligt fått för sig att sätta igång och snickra. Intressant det där…

 • Reply Peppe 25 januari 2010 at 18:59

  Lite dålig på att kolla FB. Men fan så störande! Den skulle ha suttit som ett smäck i vårt hem. Om den dessutom är 11 år gammal så kanske den var gjord av material som inte genast faller i bitar.

 • Reply Peppe 25 januari 2010 at 19:14

  Helena: haha! det är svårare att vara byggmästare än man kunde tro.

  Pupsik: ja, kanske det är hormonellt på nåt sätt. Magnus graviditetshormoner spökar.

 • Reply Anonym 25 januari 2010 at 20:27

  Ifall jag fick välja nu på efterhand sku jag skaffa en sån här: http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/3844/pl

  Men det duger nog helt bra med min, min systers och min brors gamla spjälsäng. Alltså det är en och samma säng som vi alla sovit i. Vi har int tre sängar åt vår unge.

  -puva

 • Reply Janne 25 januari 2010 at 21:59

  Han är ju nog en händig man. Klicka på länken och kolla mästerverket.

 • Reply Imsavimsa 25 januari 2010 at 23:05

  Vi fick vår IKEA-spjälsäng 1995 och har använt den till 3 barn och den håller ännu. Men till trean köpte vi en ny med höj- och sänkbar sida för att skona min rygg, så IKEA:n fick flytta till landet och används bara sommartid.

 • Reply Peppe 26 januari 2010 at 16:12

  Puva: jag litar på att Karin snubblar över en gammal späjsän på ett karisloppis och att (=Magnus) sedan kan måla den.

  Janne: men herregud.

  Imsavimsa: höj och sänkbar är alltså the shit?

 • Leave a Reply