Okategoriserade

Gnagare

9 februari 2010

Idag frågade Malin mej om jag som gravid ofta drömmer om att vara full. Alltså inte suktar och längtar, utan drömmer som man gör när man sover. Jag svarade ärligt nej och kände mej omedelbart tråkig och nördig. Mina pregnancedrömmar går bara ut på att jag är en ekorre eller annan sort av gnagare.

Bondjävlar
Färgdilemmat

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Katharina 9 februari 2010 at 22:53

  Jag har MASSOR med gånger drömt att jag varit full och gravid nu under graviditeten. Jag har rökt och hällt i mig glasvis me öl och vin och tänkt att "äh, int e d så farligt" för festen är ju så fantastisk och jag vill också ha roligt! Sen vaknar jag med morkkis..tills jag inser att de bara var en dröm..phew..

  Gissa vem som utan ångest kommer att ta sig ett glas rött en skön kväll framöver sen när hon kommit. Ett glas ska faktiskt inte vara någon fara alls då man ammar som jag förstått det..

 • Reply Therese 10 februari 2010 at 08:48

  Samma här! Jag har också drömt en massa gånger om att jag supit och varit riktigt kakkafull och rökt en massa cigg som gravid. Och ingen morkkis i drömmen inte men nog sen då jag vaknat. I vaket tillstånd så tycker tråkpreggot däremot att alkoholhaltiga drycker luktar illa…

 • Reply HannasVirrVarr 10 februari 2010 at 09:35

  Nu försöker jag inte jämför en kanin med era bebisar men jag varken är eller har varit gravid så jag måste relatera till annat.

  Jag har alltså haft kanin som barn och alltid emellanåt så drömmer jag att jag har glömt att ge den mat på flera veckor, en mycket ångestfylld dröm när jag kommer på det och så klart är det ingen trevlig syn som möter mig när jag ska gå och kolla efter kaninen. (Det hände aldrig på riktigt men jag måste ju ha varit rädd för att glömma ge den mat när det blivit kvar så starka drömmar). Ja och det här var ju inte alls en sjuk kommentar.

 • Reply Peppe 10 februari 2010 at 09:41

  Katharina: jag drack ett glas rödvin hos Pyret och Miika förra fredagen och var säker på att Vidde nu kommer att födas som ett FAS-barn med minimalt huvud.

  Therese: det är ju en välsignelse att INTE vilja dricka vin eller ta en bastuöl. Själv längtar jag efter ett stort, mustigt glas amarone.

  Hanna: det ju exakt samma dröm som Karin brukar ha!

 • Reply Imsavimsa 10 februari 2010 at 10:48

  Jag drömde som gravid att jag var berusad och rökte, det störde mig mest när jag vaknade (innan jag fattat att det var en dröm) att jag rökt för det var så svårt att sluta med det.

  Jag drömde också att jag glömde bort bebisen och hittade den uttorkad i en säng à la Trainspotting, usch vilken ångest.

  Nu är jag ju inte gravid, men nu drömmer jag ibland istället att jag kör bil berusad. Något jag aldrig i livet skulle göra, kör inte ens dagen efter en fest för säkerhets skull.

 • Reply Katharina 10 februari 2010 at 12:04

  Brukade också drömma (innan jag blev gravid) att jag hade fått barn och tappade bort eller glömde bort bebisen och fick panik när jag insåg det en sisådär 12 h senare och hittar det uttorkat och typ döende.

  Peppe: har också druckit ett glas vin under en kväll nu som gravid..fick faktiskt lite miniångest sen, men det gick över.

 • Reply smilla.ratata.fi 10 februari 2010 at 18:16

  Jag har en gång drömt att jag födde hundvalpar som min mormor ammmade. Jag skulle betala för att få Freud att analysera det. Jag skulle också be honom analysera dina gnagardrömmar, känn ingen sorg!

 • Reply Peppe 10 februari 2010 at 19:46

  Imsavimsa: e det nåt slags skuldgrej vi kvinnor går och bär på? fast vi gör rätt vakna så skaffar vi oss dåligt samvete i sömnen.

  Katharina: jag drömde mest mardrömmar om att jag var gravid och vaknade upp mes värsta ångesten. De här drömmarna gik om när jag blev pregnant.

  Smilla: skönt att höra att också dina drömmar är sjuka. Det gör mej lugn.

 • Reply helena 11 februari 2010 at 09:50

  Inatt var jag på fest och drack massor med rödvin. Sen insåg jag att jag ju, hjälp är gravid! Och fick morkkis. Tog en stund att inse på morgonen att jag inte hade krabbis på riktigt. Fan va skönt!

 • Reply Imsavimsa 11 februari 2010 at 10:19

  För min del tror jag att det har med mitt eget kontrollbehov att göra. Jag tycker verkligen inte om att tappa kontrollen, och det gör man ju lätt när man är för berusad.

  I drömmarna har man ju ingen medveten kontroll över vad som händer och då kanske man omedvetet drömmer om sånt som ifrågasätter ens kontrollbehov.

  Fast det har hänt att jag även i drömmarna försöker kontrollera vad som sker och göra förnuftiga val även där. Och det är ju trist så det förslår, att man inte ens i drömmarna kopplar bort sitt kontrollbehov.

  Det var allt från tant Freuds drömtolkning idag.

  PS. Jag har också drömt att jag fött djur, vita kattungar oftast.

 • Leave a Reply