Okategoriserade

Det kan bli lite fysiskt

2 mars 2010

Graviditet är väldigt fysiskt. Man vägs och mäts. Man kissar på olika föremål*. Vissa av ens kroppsdelar växer, andra beter sig plötsligt annorlunda än förut. Det pratas mycket om kroppsvätskor och innan man vet ordet av har man tappat all uppfattning om vad som är koscher att skriva om och vad som bara är äckligt för obefruktat folk.

Imorse under vår frukost på Crustum gav Karin mej dock en mycket konkret riktlinje att följa. Hon ba:
”Flytningar är inte okej. Man vill verkligen inte läsa om vad som händer i andra människors trosor.”

Jag:
”Check!”

*eller främst på stickor.

Den ständiga skräcken
Första barnet

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Sara 2 mars 2010 at 19:24

  Personligen har jag svårt för moderkakor.
  Det brukar jag undvika att skriva om på bloggen, för allas trevnad.

 • Reply hemmahannah.papper.fi 2 mars 2010 at 19:41

  Oj fy för bägge. Då jag fött barn frågade barnmorskan glatt om jag ville se moderkakan. "Nej fy!" sa jag, bara för att en sekund senare ångra mig och ta en titt på eländet. Tänkte liksom att detta kanske är min enda chans att se en moderkaka. Låt oss säga så här: man kan bra låta bli också.

 • Reply hemmahannah.papper.fi 2 mars 2010 at 19:42

  (Jaja, varsågoda bara. Era liv känns säkert berikade nu då jag delat med mig fast jag skulle protestera.)

 • Reply Sara 2 mars 2010 at 20:48

  Haha, jag har också moderkakeanekdoter att dela med mig av. No worries.

 • Reply Peppe 3 mars 2010 at 15:54

  Äh, så här oss emellan: bring it on! Låt mej få veta.

 • Leave a Reply