Okategoriserade

Svackan

8 mars 2010

Igår hade jag en graviditessvacka. Ett mörkt moln av ångest drog över mej då jag insåg att jag inte tycker så mycket om barn. Guantanamo är för mej att vara dagistant* och stå utomhus i novembersnålblåsten med ett dussin snoriga småbarn.

Sedan gick känslan om och jag såg åter fram emot att träffa Vidar.

*all cred åt dagistanterna, må deras löner fördubblas!

Kaffet
Frukost på Styrmansgatan

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Sara 8 mars 2010 at 14:16

  Oroa dig inte!
  Jag har varit en sådan där anti-bebistyp. Och är det fortfarande, om jag ska vara ärlig.
  Tur att jag fick ett sådant praktexemplar, när man ser hur många snorungar det finns! 😉

 • Reply Johanna 8 mars 2010 at 15:02

  No worries. Jag har två älskade barn själv, men jag skulle aldrig, _aldrig_ kunna tänka mig att vara en dagistant. Jag menar att mina nerver kunde inte stå ut att ta hand om en större grupp av andras barn dag in dag ut. Har en stor respect för dagistanter som sköter också mina gulliga pojkar 🙂

 • Reply Anonym 8 mars 2010 at 15:04

  Jag tycker likadant, älskar såklart mina egna barn, men tycker inte om andras (disclaimer: utom de barn jag känner)! Om jag är nånstans utan mina barn o någon annans skriker kan jag bli ordentligt störd faktiskt. Det är väl en av de många mammamyterna att när man själv är mamma (eller pappa) äääälskar man också alla andra barn.

  Poppy

 • Reply Anonym 8 mars 2010 at 15:22

  Jag hör då till dem som uppfyller mammamyten, som poppy refererar till. Efter att förut ha tyckt att barn är jobbiga/snoriga/skräniga så känner jag nuförtiden stor ömhet för de flesta barn. Jag inser hur älskade de är av sina föräldrar och hur stort det är att någon burit på dem och fött fram dem. Och då kan de flesta jag känner intyga att jag är en gammal cyniker av stora mått. Tormenta

 • Reply Peppe 8 mars 2010 at 15:45

  Sara: tack, det lugnar mej lite.

  Johanna: man borde kanske fira internationella dagistant/farbrodagen.

  Poppy: kanske barn är som människor, vissa gillar man mer än andra.

  Tormenta: fint att höra att man kan förändras i sin inställning till ungar.

 • Reply mimmulimia.ratata.fi 8 mars 2010 at 17:27

  jag vet inte hur man snackar om bebisar eftersom jag inte har eller vill ha en sån…

  men hear hear! fördubbla lönen för oss 😀

 • Reply Peppe 8 mars 2010 at 18:37

  ja, om du jobbar som dagistant borde du definitvt få dubbelt så mycket betalt. Jag skulle inte klara av en hel dag utan.

 • Reply Malin 8 mars 2010 at 20:32

  Hahahaha Peppe: "kanske barn är som människor" Vad skulle de annars vara som, små kaniner? 😀 Nä förlåt. Tror nog att barn är som vuxna i det avseendet att man inte gillar alla. Men sina egna (barn och vuxna) gillar man ju. Åtminstone sen man lärt känna dem.

 • Reply Peppe 8 mars 2010 at 20:44

  Ja, jag försökte vara lite humoristisk..

 • Leave a Reply