Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Förlossningsfakta

22 mars 2010

Uppenbarligen är det ganska vanligt att man kräks under en förlossning. Det visste jag inte förrän chokladrussinen jag pressat i mej gjorde comeback mellan några värkar. Däremot minns jag en grötig lustgastanke om att folk aldrig rör sig så snabbt som efter att man uttalat meningen: ”Jag mår lite illa, tror jag måste spy.” Magnus och barnmorskan kastade panikartat sig runt i förlossningsrummet för att hitta a) påse att kräkas i b) skydd.

Om jag inte haft så ont skulle det ha varit riktigt underhållande.

Vidar-Peppe 1-0
Hitta spädbarnet II

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sara 22 mars 2010 at 10:57

  Oh? Det visste jag faktiskt inte?
  Men jag fick i och för sig inte äta nâgonting under förlossningen.
  Det gjorde det extra kul.

 • Reply Peppe 22 mars 2010 at 11:03

  Hahaha! Som ett litet bonustortyrinslag? Föd hungrig!

 • Reply Annica 22 mars 2010 at 11:39

  På föräldrakursen innan fick vi lära oss att barnets huvud kunde trycka till "spinetaggen" när den passerades och att detta oftast framkallade illamående även om man inte annars mådde illa under förlossningsarbetet. När det sen hände utbrast vi nästan unisont "spine!"
  Så förmodligen var det där och då russinen kom i retur. 🙂

 • Reply Imsavimsa 22 mars 2010 at 12:19

  Uääk…känner igen mig. Kräktes som en gris under första förlossningen. Jag och maken hade dille på torkade äpplen, men efter att jag kaskadkräkts rakt ut över mig själv och på ett fönster i förlossningssalen och vi såg äppelbitar rinna ner så har iaf inte maken någonsin ätit torkade äpplen efter det.

  Jag tillbringade en stor del av min första förlossning kramandes kanten av en stor svart "parkroskis" som jag kräktes i mellan värkarna. Bläääää…men det hände inte med varken andra eller tredje barnets förlossning.

 • Reply Peppe 22 mars 2010 at 13:14

  Annica ah! intressant. vi var tydligen mycket dåligt pålästa.

  Imsavimsa: det sjuka är att jag fortfarande gillar chokorussin.

 • Reply Päivi 22 mars 2010 at 13:19

  And nobody tells you this. Except Peppe. <3

 • Reply Anonym 22 mars 2010 at 13:35

  Hur gör du med matningen av lilla Vidar? Har för mig att du under graviditeten sa att du kanske inte ammar så att Magnus och du kan dela på allt. Hur har det gått?
  /Karo

 • Reply Peppe 22 mars 2010 at 14:53

  Päivi: hoppas att jag kan vara till nån nytta…

  Karo: den saken löste sig faktiskt av sig själv. Vidde gillar inte mina bröst, så jag pumpar och Mags och jag matar turvis.

 • Reply hanna drake 22 mars 2010 at 16:49

  shit, har aldrig hört om d här med spyandet, bra att du berättar! 🙂

 • Reply Peppe 22 mars 2010 at 19:17

  Hanna D: fast ingen orsak till panik. ALLA spyr tydligen inte.

 • Leave a Reply