Okategoriserade

Mera svar

16 april 2010

Hur känns det att vara mamma? Är det annorlunda än vad du trodde? När återvänder du till jobbet på Papper?
Vad är det bästa med Vidar?Det är mycket roligare att vara mamma än vad jag någonsin kunde tro. Jag återvänder till Papper på hösten, då stannar Magnus h emma med Vidster.


Vidar är en så skön dude. Tar allting med ro och gillar att chilla. Och så är han en del av Magnus och en del av mej. Det känns stort.

Ska Vidar bli vege?

Ja, tills han blir gammal nog att bestämma själv.Är du bra på att köra bil?
Har du tänkt på att ställa upp i nästa presidentval? Jag tycker att du skulle vara en utmärkt kandidat.

Jag var det en tid, men nu har jag inte kört bil på ett år. Tack för förtroendet! Har jag din röst om jag ställer upp i nästa presidentval?

Sori det är jag igen. Har bara så många frågor, men vill inte ta för mycket utrymme. Här en till riktig kluring: Hur lärde du dig att jonglera?

Jag övad och övade en sommar i Sibbo skärgård.

En till snabbt: Blir det nångång stressigt med goodiebags till vänner? Det är en jättefin gest, men jag skulle inte orka med det i längden.

Nä, det är bara kiva att ge bort saker.


Alltså, det är en sak jag har tänkt någon gång, när jag läst din blog och nu tänkte jag passa på att fråga… Du kallar dig vegetarian, men ibland så har skaldjur och kanske också finsk figurerat här i bloggen. Hur går det här ihop tänker jag då?

Lättaste frågan hittills! Ibland äter jag skaldjur och fisk.

Har dina prioriteringar och värderingar ändrat i och med att du blivit förälder?

Intressant! Nej, det har de inte alls, men jag var kanske en sund människa också innan jag fick barn. Tror överhuvudtaget inte på stora personlighetsförändringar bara för att man får barn.

Hur var det att paraglida? Nervöst, galet spännande, absolut magiskt eller bara helt okej?

Det är nervöst, men mest fantastiskt och magiskt. Skulle gärna göra det varje dag.

Hur får jag ett jobb? /Maja

Intala dej själv att du är så sjukt bra att alla arbetsgivare skulle vara galna om de inte anställde dej. Skriv en bra ansökan, ring upp arbetsgivaren och var intresserad på intervjun. Kolla också med vänner och bekanta om de kan hjälpa dej med kontakter.

Har förstått att din svärfar och du inte är bästisar. Tankarna går till till ert bröllop och jag undrar därför hur det löstes? Var alla där? Hur satt man vid middagen? Gick allt smidigt? Berätta.

Vårt bröllop gick hur bra som helst, det var sjukt roligt! Då visste jag nämligen inte ännu att svärfadern inte gillade mej. Jag fick reda på hans inställning till mej ungefär samtidigt som ni, då han kommenterade på Magnus blogg.

Åtminstone jag har inte sett några foton från din barndom/uppväxt/tonår. Skulle inte det vara fint att sätta upp?

Det finns ganska lite bilder på mej från tonåren, men ska försöka fixa det så ni får se en 90-tals-Peppe. Och såklart en liten söt Minipeppe från 70 och 80-talet

1. Om du fick mandat att bestämma fritt över Sverige och Finland vilka tre förändringar skulle du vidta i svensk resp finsk politik? 

Oj, oj, oj. Bra och smart fråga. Måste fundera och återkomma.2. Ser du någon betydelsemässig skillnad mellan begreppen jämnställdhet och jämnlikhet? Isåfall vad.
Jämställdhet handlar väl specifikt om kvinnor och män, medan jämlikhet spänner över alla områden i samhället.

3. Har du ridit regelbundet eller haft häst när du var yngre?

Ja, mellan det att jag var 8 och 22 red jag regelbundet. Sedan mera oregelbundet och under tiden i Buenos Aires regelbundet igen.

daddy-O sa…
Snabba svar:

1. Arnold S. eller Dolph L.?

Dolph. L

2. Jaws eller Aliens 1?

Jaws.

3. Blått eller rosa åt Vidar?

Rosa.

har du tips på några bra brunchställen – helst där man ryms med vagn?

Dylan, Fanny, Fazer, Klaus K och naturligtvis Moko som är gjort för barnfamiljer.

varifrån e du från början? om samhället skulle vara helt jämställt, hur skulle det se ut då? skulle karar föda barn t.ex.?

Född i Helsingfors, uppvuxen i Vanda och Helsingfors. Om samhället skulle vara helt jämställt skulle kvinnans euro inte vara 80 cent, pappor och mammor skulle vara likvärdiga som föräldrar, det skulle inte finnas fotboll och DAMfotboll, flickor skulle få lika mycket uppmärksamhet i skolan som pojkar, pappor skulle ha lika mycket rätt till sina barn i vårdnadstvister, alla eller ingen skulle ha värnplikt och så vidare. Listan kan göras hur lång som helst.

varför har du ingen reklam på din blogg? bloggen sku ju vara en guldgruva! du sku jobba lika mycket med den som förr men håva in pengar samtidigt =)

Bra idé! Jag borde kanske sälja annonsutrymme. Mer än 20 000 unika besök i veckan borde ju vara attraktivt.

Får man fråga fritt?

Ja, det får man.

Vad är det som gått snett/inte har fungerat mellan dig o din svärfar?

Ingen aning. Plötsligt avskydde svärfadern mej. Fick läsa om det på Magnus blogg. My guess is as good as yours.

Vad tyckte du om att vara simlärare? Har du varit både på strand och i hall? (Är själv, så därför frågar jag..)

Det är jätteroligt! Har bara jobbat i hall.

Bästa/sämsta med att vara mamma?

Bästa: att Vidar är en så skön typ. Sämsta: att vara gravid. Ett så galet tråkigt tillstånd.

Sover Vidar i egen säng?

Nej, inte ännu.

Finns det någon speciell orsak till att du inte vill delta i (späd)barnsaktiviteter med Vidar? (Tyckte du skrev om det i något inlägg)

Nej, bara det att jag knappt hinner träffa mina befintliga vänner som det är nu. Att ytterligare dra på mej aktiviteter känns onödigt stressigt.

Hur länge har du och Magnus varit tillsammans? Vem bjöd ut vem först?

I ca två år. Magnus tjatade på mej hur länge som helst. Sedan åt vi frukost en lördag morgon tillsammans och blev jättekära.

Hur friade du?

http://livetihelsingfors.blogspot.com/2010/02/forlovningshistorien.html

Hur känner ni bloggare varandra? (typ Linn, karkki osv) Är ni kompisar som börjat blogga eller har ni blivit kompisar genom bloggvärlden?

Karin och jag jobbade på Papper tillsammans i över två år (den bästa tiden ever! Jäklar, så vi hade roligt). Linn är Karkkis gamla vän från Karis och en sjukt bra typ.

Hur många språk talar du?

Svenska, finska, engelska, spanska och lite tyska.

Tack för en underhållande blogg!

Tack själv!

De kreativa människorna
Pikar vi minns

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply feminist 16 april 2010 at 21:53

  Men hur skulle damerna alls få utrymme om det bara fanns fotboll, inte damfotboll? Eller är det bara semantiken som stör dig?

 • Reply pernilla 16 april 2010 at 22:22

  peppe menar väl att det ska finnas olika lag för flickor och pojkar i fotboll, men att allt ska kallas fotboll.

  det här med jämställdhet är så otroligt intressant. jag kan inte släppa ämnet fast jag vet att du helst inte vill ha in så jätteallvarliga ämnen på din blogg.

  tycker du inte att det finns skillnader mellan män och kvinnor? jag menar, den där myten om att kvinnor tjänar 80 cent medan män tjänar 1 euro har ju sin grund i att kvinnor och män grovt taget jobbar inom olika branscher. sjukskötare har inte lika bra betalt som ingenjörer helt enkelt, därför att de första avlönas med offentliga medel och de andra inte. sen tycker jag nog att det finns vissa skillnader i personglighetsdrag, om man generaliserar. män har väl oftare än kvinnor ledaregenskaper. det betyder ju inte att ingen kvinna kan vara en bra chef, utan att det är färre kvinnor som kan vara det. för jag tror faktiskt att det är just så. sen är det ju en annan sak vad man uppskattar hos en chef, är det såna egenskaper som traditionellt har ansetts vara en förutsättning för ledarskap eller kan bra ledare kanske ha såna egenskaper som är vanliga hos kvinnor? jag har inga klara svar.

  män har säkert fått ett övertag i samhället därför att de är fysiskt starkare. därför har manliga egenskaper blivit normen t.ex. för hur en chef ska vara och för hur politiker ska tala, men jag tror inte att det är någon slump att t.ex. största delen av dem som jobbar inom vården är kvinnor. kvinnor är bättre lämpade helt enkelt. obs, inte alla kvinnor, det finns många män som skulle vara mer lämpade än vissa kvinnor, men jag tror att en större del av kvinnorna än av männen har fallenhet för den branschen.

  jag tycker det finns mycket att göra för jämställdheten (kan ni tänka er att våldtäkt inom äktenskapet blev ett brott så sent som år 1994?), men jag är inte helt övertygad om att man ska flaskmata barn av jämställdhetsskäl (nu har ju du peppe förklarat att det inte är enda skälet hos er, men som exempel) eller att man ska försöka få män att bli kvinnor eller kvinnor att bli män.

  det här blev en lång kommentar, men det är så intressant att fundera fast man inte har åsikter om allt eller kanske just därför 🙂

 • Reply Tätortstimotej-anna 16 april 2010 at 23:20

  Min tur! jag vet att du svarat på det här innan, men kan inte hitta: om du skulle till Stockholm och shoppa över en dag eller så, vart skulle du gå?

 • Reply Thomas B 17 april 2010 at 10:40

  Hej, några frågor ->

  Ha beslutet om att Vidar skall uppfostras till VEGE varit jämställt mellan dig och Magnus, eller har han påriktigt haft nånting att säga om saken? Eller har han bara gått med på det?

  Borde inte Vidar få en möjligt mångsidig kost (innehållande kött), och sedan få bli VEGE när han SJÄLV kan/vill ta det beslutet?

  En delad åsikt..

 • Reply Peppe 17 april 2010 at 10:57

  Feminist: som Pernilla säger så är väl fotboll lika viktig om det är fotboll, herrfotboll eller damfotboll. Gemom att göra (herr)fotboll till normen förstärker man bara uppfattningen om att det är något annorlunda med DAMfotboll.

  Pernilla: i förra numret av Journalisti visades det att kvinnans euro är ca 90 cent i journalistvärlden, så det är nog inte bara inom vårdyrken och treditionella "kvinnoyrken" som lönerna är lägre. Men du har rätt i att detta är områden som borde få en löneförhöjning.

  För övrigt tror jag att folk främst är individer med egenskaper. I andra hand kön. Och att en stor del av våra egenskaper är inlärda, inte biologiska.

  Anna: jag skulle säkert hänga på Söder, men Drottningatan är faktiskt underskttad. Där finns bland annat Beyond Retro och andra roliga affärer.

  Thomas: Magnus kan nog stå upp för sig själv och sina åsikter, du behöver inte vara orolig för honom.

  Sväng om om resonemanget: varför är kött normen? En mångsidig kost behöver inte innehålla kött. Massor av människor lever helt vegetariskt och mår fantastiskt bra.

  Som sagt får Vidar såklart välja själv vad han vill äta när han blir stor nog.

 • Reply Anne 21 april 2010 at 00:17

  Vilken lysande ide
  att ge goodiebags när du träffar folk. Men folk som vet om det gär väl alltiid grejer tillbaka? Jag ääälskar presanter, men sku nog vila ge tillbaka dubbelt mera o mittiallt är man inne i presentinferno?

 • Leave a Reply