Okategoriserade

Att frulla på Krulla

21 april 2010

I morse drog Viddo Corleone och jag på frukostträff till Krulla Wiener Kaffeehaus, som förresten flyttat från Fredan till Lönnrotsgatan.

Här kommer recensionen: Krulla bjuder antagligen på lyxigare tårtor än frukost. För 11, 40 evro får du ungefär samma morgonmål som i frukostbuffén på ett vanligt Scandichotell i Karlstad. Lite bacon, äggröra, sill, industribröd*, ägg, croissanter, grönsaker, simmig fruktsallad och olika sorters saft och kaffe. Ingenting att hurra för, men mätta blev vi alla. Min största besvikelse var den sockrade bäryoghurten. Jag skulle föredra ett naturellt alternativ, men det är kanske för att jag är en yoghurtelitist. Krulla serverar inte på nåt sätt äckligt frukost, men stan bjuder på bättre och mer prisvärda alternativ.

Så nu vet ni det.

*i motsats till bröd från det lilla bageriet runt hörnet.

Jeansen
Matbloggen

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Ninni 21 april 2010 at 12:22

  Detta har ingenting med inlägget att göra, men jag reagera på ditt sätt att skriva euro = evro. Så sjukt roligt att de inte kan säga ord med e+u ihop i Sverige. Ett av de roligaste "språkproblemen" jag haft i Sverige. Skrattar hejdlöst när jag hör mig själv säga det.

 • Reply Peppe 21 april 2010 at 12:23

  hehe, roligt att du uppskattade det lilla undangömda skämtet!

  jag menar, hur svårt ÄR det att säga eUro?

 • Reply Sara 21 april 2010 at 12:43

  Trist med indutriellt bröd och konserverad ananas när man frullar ute.
  Men bara kaffet är gott brukar jag se glad ut!

 • Reply De kallar mig Skrållan 21 april 2010 at 12:51

  Yoghurtelitist, javisst!

  Jag älskar yoghurt men är mer elitist när det kommer till juice.

  Mår fysiskt dåligt av hotell som marknadsför sig blåa i ansiktet med "we caaaare", orgaaaaniskt, "healthy" och kraaaaavmärkt när "juicen" på frukostbuffén kommer från en automat och innehåller ungefär lika mycket nyttigheter som Coca Cola. Jag var på ett Clarionhotell för lite sen och blev vägrad Cola Light till maten, det var tydligen någon "hälsopolicy" att inte servera något med sötningsmedel för det var "onyttigt". Som om man inte fick bestämma själv om man ville sätta i sig aspartam eller inte. Däremot serverades precis allt annat man kan tänka sig, även automat"juice" till frukosten. Inkonsekventa jävla klåpare.

  Så.
  Ursäkta franskan.

 • Reply Annika 21 april 2010 at 13:13

  Vilken härlig bild på dig och Vidde 🙂 Morgonkänsla!

 • Reply Peppe 21 april 2010 at 14:13

  Sara: well, samma här. Fast jag märker hur jag långsamt håller på att förvandlas också till en kaffeetlitist.. bara det bästa är gott nog.

  Skrållan: håller SÅ med! Jag drack bara vatten på Krulla eftersom saften var koncentrat och knappat hade något att göra med riktig frukt.

  Annika: tack söta du!

 • Reply Anonym 21 april 2010 at 14:42

  Som en tran i sparvdansen (finlandssvensk bosatt i stockholm) måste jag bara få komma med ett inlägg i evro-diskussionen. Jag har länge varit förstörd över evro och terapefft men det som tog knäcken på mig nyligen var då min husband kläckte ur sig taFFtologi-fel. Med F. Och ingen har jag att dela denna plågsamma upptäckt med så jag måste skriva av mig i din blogg. Hur fortsätter man leva med en man som säger taFFtologi?? //Tormenta

 • Reply emily 21 april 2010 at 15:22

  haha, det här evolverade visst till en diskussion om nåt helt annat än brunch. måste bara påpeka att helgkrulla är svindyr men riktigt bra.

 • Reply Linda 21 april 2010 at 19:24

  Vi har bara besökt söndagskrulla, och den frullen är nog NÄSTAN värd sina typ 25 evvrå. Kanske detta var en kraftigt nerbantad version då?

 • Reply Peppe 21 april 2010 at 20:02

  Tormenta: det är inte okej.

  Emily: lovar du?

  Linda: måste jag testa den?

 • Reply a 21 april 2010 at 22:13

  Lägger mig i evro-diskussionen: Tyckte evro lät fruktansvärt, men sedan stilte noen spörsmålet "Har dere (ä)öuyro i Finland?" och då lät ju evro nästan bra i jämförelse. Norskans eu- och au-ljud e kluriga.

 • Reply emily 22 april 2010 at 10:48

  helgkrulla är mångsidig, tapasaktigt, varma rätter, slurpiga tårtbitar, croissanter, ostbricka. latte ingår dock inte och juicen är samma som på vardagar. jugurten minns jag inte men färsk frukt fanns. tycker den borde få en chans.

 • Reply Peppe 22 april 2010 at 10:51

  A: haha! norska är inget språk, det är humor!

  Emily: är det okej för dej om jag säger kanske?

 • Reply emily 22 april 2010 at 12:16

  låt gå:). länge leve alla frukostindividualister.

 • Reply Klaus 22 april 2010 at 20:24

  Vilken fin hjäspning : )
  Klaffen

 • Reply Peppe 22 april 2010 at 20:50

  en stor gäspning i en liten man. 🙂

 • Leave a Reply