Okategoriserade

Bokklubben

1 juni 2010

På torsdagen blir det bokklubb i Min Morgon igen och jag tänkte ta tillfället i akt och rekommendera lite bra sommarläsning. Plockade ner några gamla godbitar från bokhyllan, men tar gärna emot hjälp. Vad tycker ni att man borde läsa i sommar?

Hur man kan roa sig en tisdag kväll
Guldkornet

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply De kallar mig Skrållan 1 juni 2010 at 15:25

  Gängkrig 145 "läste" jag för någon vecka sen men blev mest frustrerad. Det var som att se en trailer för en film som verkar superbra, men veta att man aldrig kommer få se själva filmen.

  Jag var väldigt förtjust i Jonas Hassain-Khemiris (reservation för felstavning) Montecore, en unik tiger. Tror det är lite av en tjejbok, men jag blev alldeles varm i magen av den.

 • Reply Krippen 1 juni 2010 at 15:33

  Läs Dave Pelzer serie "Pojken", där ingår Pojken som kallades Det, Pojken som inte fanns och Pojken som överlevde. Helt jävla rörande berättelser men jag tycker dom var bara helt super bra ! Ifall du gillar Märta Tikkanen tycker jag att du ska ta och läsa Sofias egen bok. Jag rekommenderar också Sofi Oksanens Stalins kossor.

 • Reply Peppe 1 juni 2010 at 15:59

  Skrållan: håller nog med dej lite, men tänkte att det skulle vara trevligt med en roman i serieform. Gillade också Montecore, bra att du påminde mej om den!

  Krippen: suveränt! vi har tydligen samma boksmak, har läst alla dina rekommendationer OCH gillat dem.

 • Reply Kugge 1 juni 2010 at 16:41

  Jag läste igår slut The time traveler's wife och är rörd hela kroppen igenom. Rekommenderar!

 • Reply Hanna 1 juni 2010 at 16:48

  Bara måste maila dig en bild på "Bitter Fittan" 😀

 • Reply Anne 1 juni 2010 at 17:10

  Mark Haddons bok är så bra! Jag älskade de den.

  Igår läste jag Casanovas kvinna som finns i pocket,den var bra! Tror jag rekommenderar den.

 • Reply anne 1 juni 2010 at 17:11

  Nej herriguud. Förlåt att jag börja kakka runt i din blogg. Kan du radera? 🙂

 • Reply Christina 1 juni 2010 at 17:54

  Jag tänker satsa på att läsa klart Herta Müllers Hjärtdjur och Henning Mankells Kinesen som har legat och samlat damm sen jul. Men sen blir det nog någon sväng via bibban eller eventuellt adlibris, har en lista med vill läsa böcker.

  Sen kanske någon muminbok, eller Tove jansson överlag borde vara bra att läsa, eftersom de fyller jämt, 65 i år. 🙂

 • Reply krippen 1 juni 2010 at 17:55

  Super Peppe, Super ! Du får gärna tipsa mig om mera böcker, jag älskar att läsa så jag tar gärna emot en låååång lista med tips !!

 • Reply Cassandra 1 juni 2010 at 18:24

  Kate Jacobs med Comfort Food (på engelska då). Vet inte vad snabbläst betyder för dig, men denna bok slukade mitt sinne varje tio minuters paus jag hade i vardagen, tills den var sluttt. Mysig, välkomnande, ärlig, charmig, lättläst och småfräck. Klart en del självklarheter genom röda tråden, men den är catching och man har ytterst lätt att gestalta sig med karaktärerna. Tänk dig filmen It's Complicated med Meryl Streep och Alec Baldwin!

 • Reply Ylva 1 juni 2010 at 18:33

  Här kommer dagens boktips från bibliotekarien. På min sommarläsningslista står följande:

  Kerstin Thorwalls "när man skjuter arbetare" o övriga i Signetriologin
  Sara Stridsbergs Darling river
  Moa Martinssons Kvinnor o äppelträd o Mor gifter sig, särskilt till nyblivna mammmor eftersom hon behandlar moderskapet så fint.
  I huvudet på en mamma – Hanne Kjöller ( jag gillar hennes direkta stil o tankar om uppfostran)

  Kan återkomma med fler…

  Bitterfittan är sådär tycker jag – tämligen ångestframkallande..

  Tack för dina boktips.

 • Reply Ylva 1 juni 2010 at 18:33

  Här kommer dagens boktips från bibliotekarien. På min sommarläsningslista står följande:

  Kerstin Thorwalls "när man skjuter arbetare" o övriga i Signetriologin
  Sara Stridsbergs Darling river
  Moa Martinssons Kvinnor o äppelträd o Mor gifter sig, särskilt till nyblivna mammmor eftersom hon behandlar moderskapet så fint.
  I huvudet på en mamma – Hanne Kjöller ( jag gillar hennes direkta stil o tankar om uppfostran)

  Kan återkomma med fler…

  Bitterfittan är sådär tycker jag – tämligen ångestframkallande..

  Tack för dina boktips.

 • Reply A 1 juni 2010 at 18:55

  Tove Janssons Sommarboken bör läsas – varje sommar!

 • Reply Heidi 1 juni 2010 at 19:09

  Jag rekomenderar "Berättelsen om Edgar" av David Wroblewski. Håller med A att Sommarboken bör läsas varje sommar. Själv har jag beställt "Utrensning" av S.Oksanen och väntar på att den ska dimpa ner i postlådan.

 • Reply Peppe 1 juni 2010 at 20:14

  Kugge: jag är så simpel att jag bara såg filmen.

  Anne: om du rekommenderar Casanovas kvinna ska jag definitivt leta upp och läsa den.

  Hanna: haha! Fantastisk bild! Och oerhört begåvat barn.

  Christina: låter vettigt. Kinesen var jag inte helt övertygad om, men skulle också vilja läsa Hertta Müller.

  Krippen: hurra! tänkte göra en lång lista på Min Morgons webb där jag listar alla mina tips.

  Ylva: jag hoppades lite på att du skulle kommentera. Du har nog rätt i att Bitterfittan ger en lite ångest, ska dock läsa om den nu som föräldar och se vad jag tycker. Darling River ligger också och väntar på mej. I huvudet på en mamma låter som ett suveränt tips. Tack!

  A: check!

  Heidi: Utrensningen gillade jag jättemycket. Vad handlar berättelsen om Edgar om, låter bekant.

 • Reply Mats 1 juni 2010 at 20:46

  Hej hopp!

  Sträckläste följande böcker för ca 20 år sedan och tänker göra det denna sommar igen. Idéerna o tankarna i böckerna är aktuella på nytt.

  – George Orwell, 1984
  – Aldous Huxley, Du sköna nya värld
  – Ray Bradbury, Fahrenheit 451

  Läs begrunda och kommentera. (Skräck) visioner från gången tid som verkar vara på kommande.

 • Reply Linda 1 juni 2010 at 20:56

  Har du redan läst Henris bok "De säger att de känner gud men de ljuger"?

 • Reply emily 1 juni 2010 at 21:13

  Robert Pirsigs Zen and the Art of Motorcycle Maintenance kan jag läsa igen, och igen… Mångbottnad, både fin beskrivning av far-sonrelation och lvsfilosofi. En spännande threesome är Söderbergs Doktor Glas i kombination med två nykomlingar som inspirerats av honom: Ekmans Mordets praktik och en roman vid namn Gregorius (författaren har fallit mig ur minnet, kanske Ohlsson…?).

  Fint för nyblivna mammor är Solveig von Schoultzs De sju dagarna, håller på med den för tillfället. Moa Martinson måste jag knipa tag i och många fler, vad roligt med alla dessa tips!

 • Reply hannah 1 juni 2010 at 21:17

  Anne Holt och Dennis LeHane, deckare ÄR sommarläsning. Och Åsa Linderborgs Mig äger ingen är bra sommarläsning.

 • Reply Anne 1 juni 2010 at 21:17

  Jar läst alla Mats böcker från 20 år tillbaka. Till listan kunde man kanske också lägga Kallocain av Karin Boye.

  Casanova boken är skriven av Åsa Hellberg o finns i pocket.

 • Reply HannasVirrVarr 1 juni 2010 at 21:49

  Jag gillar Emma Juslins romaner. Roligt att hon dessutom är ung, finlandssvensk kvinna. Och roligt att jag har hennes tredje roman oläst i hyllan.

 • Reply emily 2 juni 2010 at 07:18

  aj jo, mig äger ingen hör till mina älsklingar också, vad bra att hannah hade med den! svinalängorna klarar man sig däremot utan, i samma genre men inte alls lika bra.

 • Reply Kanalisera 2 juni 2010 at 08:18

  Ge ditt barn 100 möjligheter i stället för 2 av Kristina Henkel och
  Marie Tomicic. Viktigaste boken på länge. Läs läs läs!

 • Reply Anonym 2 juni 2010 at 08:31

  Jag skulle bli glad om jag fick lite chicklit tips?? Någon?
  Har du Peppe läst Dagens outfit?
  /C

 • Reply Erica 2 juni 2010 at 08:53

  en av mina nya favoriter är "The Hroin Diaries"
  av Nikki Sixx och Ian Gittins.

  jag brukar inte digga biografier men denna var faktiskt bra!

 • Reply emily 2 juni 2010 at 09:20

  chicklit om en äkta londonlady med fräs skriver hester browne, i like. och med mycket hjärta och lite filosofi, inte fartfyllda men vackra är eat pray love samt en bok av sue monk kidd som hette nåt i stil med the history of bees. sorry den ofullständiga infon, lägger barn med andra handen samtidigt och på ipoden kan man visst inte öppna ett googlefönster samtidigt som man kommenterar. men alltså dehär är jättebra i sin genre! amy tan kan väl inte riktigt räknas till chicklit men är snabblästa, intressanta och berörande, t ex the kitchen god's wife och a hundred secret senses. hennes nyare är sämre.

 • Reply Peppe 2 juni 2010 at 10:17

  Mats: bra tips! läste dem också för lääänge sedan och snart börjar det väl vara dags att plocka fram dem igen.

  Linda: nej, men låter hemskt intressant. Rekommenderar du?

  Emily: de sju dagarna låter som någonting jag kunde ta itu med med tanke på livskedet jag är inne i just nu.

  Anne: danke schön.

  Hanna: bra påminnelse, det är en skam att jag inte läst en enda av hennes böcker.

  Emily: jag diggade också ingen äger mej.

  Kanalisera: JA! den ska jag absolut tipsa om, synd att jag inte förstått att fixa ett eget ex som jag kan vifta med i rutan imorgon.

  Hannah: ja på sommaren SKA man läsa deckare. Helst i hängmattan (om man nu har en sån).

  C: ja, läste och diggade. Tänkte faktiskt tipsa om den imorgon. Bra chic lit, hm… Eva Dorsis Pick Up var underhållande, tycker jag.

  Erica: ja, den var underhållande. Jag gillar nog biografier och rekommenderar Mia Farrows What fades away (tror jag att den hette). Hon som bl.a. var gift med Woody Allen som i sin tur nu är gift med Mias adoptivdotter.

  Emily: tack!

 • Reply Imsa 2 juni 2010 at 10:47

  Allt av Karin Fossum, Pernilla Glaser, Marjaneh Bakhtari och Barbara Voors. Och så Hypnositören av Keppler om du inte läst den ännu. Håller själv på med Ajvide och Alakoski parallellt…Ajvide vinner men jag vill dra ut lite på den för den är så bra.

 • Reply Anonym 3 juni 2010 at 09:18

  Eat Pray Love av Elizabeth Gilbert är underbar och min absoluta favoritbok är Shantaram av Gregory David Roberts, båda rekommenderas varmt! 🙂

 • Reply Lo 3 juni 2010 at 21:54

  Jag hade ett tips med den försvann visst. Provar igen:
  Kerstin Thorvalls "Porträtt av ett mycket litet barn" är en fining att läsa om man har just ett litet barn. Hittar inte mitt ex i bokhyllan och hoppas att jag lånat ut den till någon som uppskattar den…

 • Reply Peppe 3 juni 2010 at 22:07

  Imsa: inspirerad av dej ligger Hypnotisören på min Lista. Ska klämma in lite sommardeckare också.

  Anonym: JA! Den vill jag läsa (före filmen kommer ut)

  Lo: låter sannerligen som nåt jag skulle tycka om. Tack!

 • Reply Linn 7 juni 2010 at 10:25

  Sorry to be a late adopter, men eftersom jag ähähälskar böcker tänkte jag att jag skulle ta mig tid när jag rekommenderar. Jag vet ej vad du läst tidigare och får läsa dom andras boktips när jag kommer hem så ber om ursäkt om dubletter. I sommar tycker jag att du ska läsa (och ja, på engelska):

  What I loved – Siri Hustvedt. Sjukt fin historia i en bok med fantastiskt språk.

  The shadow of the wind – Carlos Ruiz Safon. Om kärlek. Om historier. Om spänning. Om sorg.

  Dance Dance Dance – Haruki Murakami. Balansen mellan realism och fantasi ihop med Murakamis direkta skrivstil är superb.

  Are you there vodka? It's me, Chelsea. – Chelsea Handler. Sjukt roliga små självupplevda stories med en tjej som absolut inte har nåt filter överhuvudtaget.

  Me talk pretty some day – David Sedaris. Krönikeliknande bok om att inte passa in. Mkt rolig!

  räcker det nu?

 • Reply Peppe 8 juni 2010 at 09:42

  De tre första har jag fixat, men trevligt att du tipsade om Haruki Murakami. Jag har länge varit sugen på honom. Eller hans texter. Resten tål ochså att undersökas (om nu DU rekommenderade dessa).

 • Reply Peppe 8 juni 2010 at 09:42

  De tre första har jag fixat, men trevligt att du tipsade om Haruki Murakami. Jag har länge varit sugen på honom. Eller hans texter. Resten tål ochså att undersökas (om nu DU rekommenderade dessa).

 • Reply Linn 8 juni 2010 at 10:16

  Har en grej för Murakami. eller ja, gillar jag en författare får jag rätt ofta en grej för alla deras böcker. De andra är inte alls samma stil, men sköna liksom avbrottsböcker. Du vet när man har läst en konstig bok kanske man bara vill ha lite rättuppåner efter?

 • Leave a Reply