Okategoriserade

Favorit i repris

18 juni 2010

På den andra bloggen Aflamamman diskuteras det namn igen. Hur viktigt är det egentligen att man som familj heter samma sak i efternamn?

Klick.

Nödinlägget
Liten undran om tvättpolicy

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply soxxy 18 juni 2010 at 21:24

  Inte så viktig enligt mig. Jag kommer inte att ta Kjells efternamn och knappast han mitt! Inte för att någon av oss heter något den andra finner smaklöst, utan båda känner så strakt att ens namn hör ihop men den man är 🙂

 • Reply Linda 19 juni 2010 at 03:18

  Herregud. Blev riktigt mörkrädd när jag läste vissa kommentarer. Slaveri, barnaga och ingen rösträtt åt kvinnor har också motiverats med "det är brukligt" eller "så har det alltid varit." Dessa argument innebär ändå inte att ett alternativ är det rätta. Stackars patriarker som inte är trygga i sig själva utan måste samla på sig en massa andra människor under sitt namn för att känna att det åstadkommit något. Ides inte kommentera på HBLs sida då min kommentar säkert skulle ha censurerats av någon traditionalist, så vädrar mina fem cent här istället.

 • Reply emster 19 juni 2010 at 11:51

  jag heter en sak, min man en annan. vårt barn kommer nog heta hans efternamn. vi är ju lika mycket familj ändå!

 • Reply Peppe 20 juni 2010 at 17:46

  soxxy: my point exactly.

  Linda: håller med dej om att man blir lite illa till mods.

  emster: precis! familj och kärlek sitter inte i namnet.

 • Reply Anonym 26 juni 2010 at 12:31

  Inte viktigt alls. Min kille kommer från ett land där det är brukligt att behålla sitt eget efternamn när man gifter sig… OCH ge barnen helt andra efternamn än sina egna.
  Om det inte vore för att jag har Sveriges tråkigaste efternamn skulle jag självklart behålla det, haha.

 • Reply Peppe 26 juni 2010 at 13:46

  skönt att höra!

 • Leave a Reply