Okategoriserade

Mördaren

4 augusti 2010

Är det här skäl nog att ta ut skilsmässa?

Igår satt vi länge ute på verandan, åt lite röd pesto, hummus och guacamole.  Drack ett glas rödvin och såg på det magnifika åskvädret. Ungefär samtidigt som vi bestämmer oss för att lägga oss går strömmen. Det är kolmörkt både ute och inne. Magnus hittar en pannlampa och jag borstar tänderna i iPhonens sken. När jag kommer ut ur badrummet har pannlampan slocknat och det enda ljud som hörs är regnet som smattrar mot taket. Jag ropar ”Magnus?” men får inget svar. Allt är tyst. Jag meddelar min man att han absolut inte får skrämma mej. Jag är nämligen lite mörkrädd och har precis avslutat en bok om ond, bråd död. Inget svar. Huset är knäpptyst, men jag vet att det någonstans inom stugans 100 kvadratmeter står en man blickstilla och väntar på att jag ska snubbla in i honom. Jag vädjar till Magnus att komma fram och smyger sedan in i sovrummet där bebén ligger och sover. Jag kollar under sängen, bygger sedan en skyddsmur av täcken och riktar iPhonen mot dörren för att blända eventuella inkräktare och mördare. Mitt hjärta bultar fort. Det går fem långa minuter utan att någonting händer. Batteriet på telefonen håller på att ta slut. Jag svettas lite ångestsvett.

Då kommer min man hysteriskt skrattande in i rummet och undrar om jag blev rädd.

Dryckesbitchen
Vinet

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply wonderland.ratata.fi 4 augusti 2010 at 10:10

  ja

  😉

 • Reply Linn 4 augusti 2010 at 10:21

  Ja. Helt klart. *sover med lampan tänd* *är en mes*

 • Reply Krippen 4 augusti 2010 at 10:37

  Haha, men Peppe, du måste medge att lite spänning i livet är bra, Mags försöker helt tydligt förstärka dig som person, det måste ju vara den enda förklarningen, varför skulle han annars hålla på sådär ?*host,host*

 • Reply De kallar mig Skrållan 4 augusti 2010 at 10:54

  Underbart! Och gulligt att du är så mörkrädd! *sött*

 • Reply Sonja 4 augusti 2010 at 11:12

  Sorry, men jag bara sitter här och skrattar. Ska försöka framkalla lite mer systraskapsmedkänsla.

  Kram.

 • Reply Sabrina 4 augusti 2010 at 11:16

  Skilsmässa helt klart.

 • Reply hemmahannah.papper.fi 4 augusti 2010 at 11:51

  Usch ja. Det är ju inte precis första gången.

 • Reply Veronica 4 augusti 2010 at 12:26

  Okej, det här har inget med ovanstående inlägg att göra, men jag bara måste berätta vad som hände mig idag: Jag såg dig, Magnus och Vidar!
  Jag klampade in i S-market i Ekenäs vid ett-tiden, och lade först märke till en väldans söt baby. Efter att ha gett min hjärna order att rota i minnet, insåg jag att det välbekanta baby ansiktet tillhörde er son. Men till min besvikelse matchade inte barnet med modern som skuffade det i butikskärran. Så jag tänkte bara: "oj, tänk att det finns två barn som liknar varandra så mycket". Men så räddade Magnus situationen: Två minuter senare ser jag honom vid mjölkdisken, och strax därefter skymtar jag även dig.
  Så detta var väl dagens upplevelse för mig. Har följt din blogg sedan Vidar föddes, och för mig är du väl lite av en kändis! Kändes verkligen ganska "stort" att se er.

  Det var väl det jag ville säga 🙂

 • Reply Anonym 4 augusti 2010 at 14:51

  Alltså, detta ger dig ju bara en situation att slå tillbaks. Jag är till förfogande. Hur skulle det kännas för Magnus och komma hem och lägga sig då Tubbs skulle ligga i lakanen eller hur det sku kännas att Tubbs skulle stå i skåpet bara sädär i misstag. Jag är alltid redo för liknande skämt. Och om han då skulle råka bli så rädd att han skulle ville börja jaga mig, så tror jag att jag skulle klara mig.

  Vi spinner på planerna.

  Och jag tycker att man mer än väl kunde fylla lite kläder med dynor och sånt och i misstag tappa någon, typ från taket. Det är lite rått märker jag även själv, men ta mig baklänges, hur du har hamna o stå ut med saker!

  Yxan i huvudet humor!

  Hälsar Tubbs

 • Reply Peppe 4 augusti 2010 at 15:19

  Wonderland: tack för ditt stöd.

  Linn: samma här.

  Krippen: jag tror att det är för att han vill MÖDRA mej.

  Skrållan: kanske sött, men mest jobbigt för mej.

  Sonja: det är verkligen inte roligt! (kram)

  Sabrina: tänkte väl det.

  Hannah: nej, jag måste snart vidta åtgärder.

  Veronica: så sjukt roligt! Imponerande att du kände igen barnet. Synd att vi missade varandra. Det måste ha varit Magnus älskarinna Linnea som drog omkring på Vidar.

  Tubbs: keep talking…. jag gillar verkligen det här. Kanske du kan överraska honom i sängen när han kommer hem? Jag ser bra bloggmaterial.

 • Reply Anonym 4 augusti 2010 at 16:12

  Tubbs är hjälparen i nöden! Ge mig en tidpunkt och jag är där. Alternativt kan jag se mig i ert badkar.

  Men bara för att kolla, så du menar säkert med att "överraska honom i sängen" typ att bara ligga där och inte ta i användning det som jag lärt mig i sommar då jag kollat på programmet Parempaa seksiä parisuhteeseen? I så fall borde ju programmet heta Parempaa seksiä kaverin parisuhteeseen. Vilket kan vara liksom lite missvisande, då jag inte vet hurdan sporttare du är i lakanen.

  Något måste vi ju göra av dessa!

  Tubbs

 • Reply Ninde 5 augusti 2010 at 15:27

  Håller också med Tubbs här.. It's payback time här tycker jag. Mörkrädsla är inget att skämta om. Jue.

 • Reply Peppe 5 augusti 2010 at 17:46

  Tubbs: nja, du behöver inte nödvändigtvis ha sex med honom. men det skulle vara roligt om du låg och vntade under täcket när han kom hem. vi måste ha ett planeringsmöte i Koffen.

  Ninde: du har så rätt, man leker inte ostraffat med min mörkrädsla.

 • Reply Anonym 5 augusti 2010 at 23:00

  Jävlars! Här ska det skrämmas! Och helt perfekt att ordna också! Det går ju hur lätt som helst. Iofs, så vi måste hitta på hur jag ser lika liten ut som du under lakanen. Tänker på att man sku gräva en grop i sängen dit jag kan placera min rööv. Nog för att det blir mörka kvällar här inom kort. Eller hur sku det vara att ni sku lägga er och släcka lampan och jag skulle börja spöka i bostaden, buhahahhaaa!

  Kan hända att jag får på käften och Vidar vaknar, men sablar så det är värt det!

  Och jag är med på planeringsmötet så länge som jag får skratta mitt planeringsskratt, buhhahahahahahahaaa!

  Tubbs

 • Reply Peppe 7 augusti 2010 at 09:45

  Jag har några idéer. Vi håller ett möte så fort vi kommer hem från Stockholm.

 • Leave a Reply