Okategoriserade

Många svar i ett

16 september 2010

Lurkeslurk:

Bebér kan vara goda. Speciellt såna med hasselnöt på.  Oxh speciellt hasselnöten. Mitt eget ex av Ge ditt barm 100 möjligheter istället för två är utlånat för tillfälle, men så fort vi återförenats ska jag berätta vad jag tycker om den.


Hanna undrar varför det inte verkar finnas mera än ett enda ställe i Åbo som har brunch (blanko) när det svämmar över (kanske en liten överdrift) av ställen i Helsingfors? 

Alltså jag vet inte. Kanske folk i Åbo helt enkelt hoppar över frukosten? 


Anonym säger: En lista med de platserna du besökt 🙂

Jag är ju galet gammal och har hunnit bo på och besöka en del ställen. Det är inte så intressant för er. Kuriosa: jag har världens sämsta flyplanskarma. Mitt bagage försvinner alltid. Alltså alltid. Också bara mellan sträckor Helsingfors och Stockholm. Flygplasoturen tar sig också i uttryck på andra sätt. En gång var jag tvungen att övernatta tre nätter på flygfältet i Rio på grund av åskväder, en annan gång var flyget överbokat och jag fick ta taxi mellan Bryssel och Amsterdam, för några år sedan tyckte jag att flyget mellan La Paz och Buenos Aires var för dyrt (ca 300 euro) så jag åkte tåg och buss genom Bolivia och Argentina, det tog 52 timmar. Herregud så jag ångrade mej.

Att börja jobba igen
Att växa upp med en Vidar

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Anonym 17 september 2010 at 08:35

  Det finns nog åtminstone ett till ställe var man får brunch i Åbo: Bossaliina 🙂

 • Reply Anonym 17 september 2010 at 08:40

  Du har skrivit "barm"… Va sött 🙂

 • Reply daddy-O 17 september 2010 at 10:12

  De kanske inte direkt har brunch, men jag skulle nog påstå att Café Brahe är ett bra alternativ (speciellt deras lilla kyffe vid gågatan). Uj, nu fick jag hemlängtan till Åbo…

  Om Hanna undrar över brist på brunchställen kan hon alltid komma till Ekenäs. Då ter sig nog Åbo som ett brunch och café Mecca…

 • Reply Lurkeslurk 17 september 2010 at 11:00

  Jag har ätit en överdådig champagnefrukost på hotell Centro på Universitetsgatan i vintras! Rekommenderar varmt.

  Hotell brukar överlag vara ställen där man ofta kan komma in som utomstående och äta frukost. När jag var aktiv på Naschon i tiderna (då dinosaurierna vandrade på jorden) så gick vi alltid till Gran Marina på Skatudden och åt brekkare. Inte för att den var så speciell nödvändigtvis, men det hörde till:-)

 • Reply Peppe 17 september 2010 at 13:11

  Anony; tack! det är just sånt här som gör bloggen så bra. Folk som tipsar varandra.

  Anonym: lite stressad…

  Daddy-O: men Ekenäs är bra på många andra sätt.

  Lurkeslurk: Du har så rätt, tex Klaus Ks frulle är magiskt god (och dyr)

 • Reply HannasVirrVarr 17 september 2010 at 13:39

  Tack för tipset om Bossaliina, måste bekanta mig. Och jo, caféutbudet är jag mycket nöjd med i Åbo 🙂 Men brunch är det värre med, t.ex. hotellfrukostar avslutas redan innan jag stigit upp på en helgmorgon… Men allt har sin tid, brunchen har inte haft sin högtid här ännu.

 • Reply Anonym 17 september 2010 at 18:27

  Bokcafé(Kirjakahvila) har brunch på söndagar. väldigt god vegansk sådan dessutom 🙂

  http://www.kirjakahvila.org/wordpress/?page_id=42

  -donut-

 • Reply Anonym 17 september 2010 at 18:39

  ja, alltså på tal om brunchställen i Åbo…:)

  -donut-

 • Reply Kugge 17 september 2010 at 22:52

  Shits! Åkte du La Paz-BA utan längre paus?? Herregud. Var din buss ens supercama, det gör ju allt lite bättre ändå. 😉

 • Reply Peppe 18 september 2010 at 15:20

  Kugge: nope, en vanlig cama. Mina ben var ganska svullna när jag äntligen lade mej i badet hemma i Barrio Norte.

 • Reply Kugge 18 september 2010 at 19:41

  Uuf. Kan tänka mig! Jag använde flygstrumpor på alla längre bussresor (jo, sjukt nördigt) – men det funkade!

 • Reply daddy-O 19 september 2010 at 13:23

  Självklart, jag bor ju här 🙂

 • Leave a Reply