Okategoriserade

En solskenshistoria

24 september 2010

När vi hade parkerat den stora bilen i den minimala parkeringskällaren på Salligatan lovade jag mig själv att få ta en taxi hem. Det hade nämligen varit en lång dag och jag hade varit tvungen att äta på Hesburger vid två olika tillfällen*. Jag förtjänade en taxiresa. När jag steg ut på Mannerheimvägen såg jag att tians spårvagn närmade sig. Varför inte, tänkte jag och kastade mej ut på Mannerheimvägen, undvek att krossas av en buss och rusade ut på perongen. Till min stora besvikelse och chock ignorerade spårvagnshelvetet mej och bara susade förbi.

Där stod jag sedan, fullständigt rasande med armarna utsträckta i en upprörd gest som skulle ha imponerat på vilken italienare som helst. Spårvagnen som kom efter tian hade Tölöhallarna-skylten uppe och var därför otillgänglig.

Eller det trodde jag tills den stannade och duden som körde tittade ut och ropade:
”Hoppa in så kör jag ifatt din spårvagn!”

Jag hoppade in och sedan följde en oerhört spännande och fartfylld spårvagnsjakt. Vid Operan hann vi ifatt den fördömda tian, jag hoppade ut, vinkade tacksamt åt min räddare och kastade mig in i tian.

Nu är jag hemma.
Slutet gott.

*det fördubblade antalet besök jag gjort på just den restaurangen.

Kritiken
Här finns Linn!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Sabrina 24 september 2010 at 21:11

  Oj hallelujah vilken snäll människa.

 • Reply The Tit 24 september 2010 at 21:21

  Wow, it was just like reading a movie…

 • Reply Peppe 24 september 2010 at 21:30

  Sabrina: och som jobbar inom KOLLEKTIVTRAFIKSKRÅET. Helt sjukt, jag måste ha hallucinerat hela händelsen av ren tröttma.

  The Tit: en rom com?

 • Reply Malin 24 september 2010 at 21:38

  Nä nu hittar du på bara för att få ihop ett bra blogginlägg!

 • Reply Peppe 24 september 2010 at 21:40

  jag vet, sån HÄNDER bara inte på riktigt. I riktiga livet kör spårvagnarna förbi en och man blirså arg och uppgiven att man ändå ringer efter den där taxin.

 • Reply Krippen 24 september 2010 at 22:06

  Dethär var ju ungefär som när jag hittade hamstern idag! Äsh, nu ljuger du. Din story var mycket soligare.

 • Reply Livet på Sjögård 24 september 2010 at 22:37

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 • Reply Livet på Sjögård 24 september 2010 at 22:38

  Wow, vilken vardagshjälte asså 😉

 • Reply Kiri 25 september 2010 at 00:13

  D e sjukt spännande o försöka hinna ifatt spåran som åker framför! Men trots denna fina upplevelse som Hfors bjuder på, var även idag epic fail. Vad är sannolikheten att ditt ex sitter i bordet breve när du ska träffa dina gamla kolleger du inte sett på nåt år eller så? Jag lovar, mitt hjärta sku ha kommit ut ur halsgropen om inte jag hade klämt mig fast i bordskanten… d går int så bra nu, för mig o hfors..

 • Reply karro 25 september 2010 at 14:23

  Jag har en gång varit med om att en buss som inte var i trafik (heter det så?) plockade upp mig och körde mig en kortare och snabbare väg till stan efter att hans kollega just kört förbi utan att orka plocka upp mig där jag frenetiskt stod och viftade på hållplatsen. Jag bedyrade min eviga kärlek till den här mannen (men berätta inte åt min man).

 • Reply Naja 26 september 2010 at 09:57

  Sånt här händer ju nästan inte..!

 • Reply lilian 26 september 2010 at 11:49

  Oj, vilket äventyr. 🙂

 • Reply Peppe 26 september 2010 at 14:48

  Karro: kan det ha varit samma snubbe? Fördomsfull som jag är har jag svårt att föreställa mig att det finns flera såna.

  Naja: nu i efterhand börjar jag själv undra om det ändå bara var en dröm

  Lilian: jag vet!

 • Leave a Reply