Okategoriserade

Badkar

21 februari 2011

Vi funderar lite på att snygga upp vårt badrum (eller rättare sagt är Magnus orolig för att den som renoverat badrummet gjort det så slarvigt att det kan uppstå fuktskador). Jag är mest intresserad av ett nytt badkar.

Har ni någon erfarenhet av badkarsförsäljare?

Gråtfesten
Frukostbloggen

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Fiction 21 februari 2011 at 10:21

  Jag har sålt badkar 🙂 Inte helt insatt när det gäller all sorts bubbelkar dock men det är ganska samma lika princip på de flesta. Något jag kan stå till tjänst med?

 • Reply Peppe 21 februari 2011 at 10:46

  Hurra! Dig kan man lita på.

  Jag tänkte mig ett vanligt badkar. Stort så det ryma två personer, men utan bubblor.

  Vad ska jag tänka på? Material? andra fallgropar? Finns det någon leverantör du rekommenderar?

 • Reply Anonym 21 februari 2011 at 11:53

  skulle du peppe kunna skriva ett badkarsinlägg? alltså hur varmt vatten du brukar ha, använder du badkräm osv. jag har aldrig riktigt fattat grejen med badkar, därför skulle det vara roligt att höra en frälsts åsikt.

 • Reply Fiction 21 februari 2011 at 14:31

  Då ska det inte vara några egentliga konstigheter. Det absolut viktigaste är nog att ni mäter så att det går in i badrummet. Vet faktiskt inte hur många reklamationer jag tagit emot för att folk mätt fel. Annars är det hyfsat failure safe att köpa ett vanligt badkar. Håll er till de större märkena som Ifö, Ido och Gustavsberg (åtminstone här i Sverige). Materialet är nästan alltid det samma – Emaljerad plåt, så där behöver ni inte heller tänka så mycket. Märken jag INTE skulle rekommendera är Hafa eller Svedbergs. Generellt sett dålig kvalité på dem tycker jag.

  En annan rekommendation när ni väl har köpt badkar är att bara rengöra med rengöringsmedel utan slipmedel i (finns i de flesta rengöringsmedlen) så kommer badkaret hålla sig glänsande så länge ni kommer att använda det.

  Företaget jag jobbade för hette Onninen, en finsk VVS-grossist 😛

  (Att svara kort är inte min grej uppenbarligen. Håll till godo.)

 • Reply Peppe 21 februari 2011 at 17:11

  Anonym: bad är underbart. Jag ska skriva en lovsång.

  Fiction: tusen tack! det var precis vad jag var ute efter. Fina du!

 • Leave a Reply