Okategoriserade

Det här tänkte jag på i dag:

20 mars 2011

I dag hälsade vi på min mormors syster Karin som är 96 år gammal. Karin är en jäkligt cool typ som bott i samma hus sedan 1914. För ett par veckor sedan fick hennes man en hjärnifarkt och ligger nu på sjukhus. För tillfället klarar sig Karin med hjälp av hemtjänsten som kommer två gånger* om dagen.

När jag tänker på hur obehagligt och skrämmande det måste vara för Karin att flytta till ett åldringshem efter nästa hundra år i sitt eget hem känns det helt okej att betala så mycket skatt som jag gör. Åtminstone om en del av den indirekt går till hemtjänsten.

*egentligen borde de komma tre gånger om dagen, men det finns inte resurser till det.

Cincinnati Reds 77
Morgonhälsningen

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anonym 20 mars 2011 at 20:06

  kuriosa: visste du att det int finns någon direkt gällande lag för åldringsvården i Finland, utan bara en hel del rekommendationer, vilket betyder att olika hemtjänst företag drar till med resurs brist endast för att det låter bättre än att säga, "näh, vi behöver int så vi skiter i det"……så i princip så går våra skattepengar till att "städa upp" det regeringen inte fixar med ordentliga lagar…..

  /socionom studerande

 • Reply Peppe 20 mars 2011 at 20:09

  ÄR det verkligen så? Det är hemskt. Jag får så ont i hjärtat av att Kaja är så rädd för att inte klara sig hemma. Hon talar så dålig finska och är så blyg. Klok, men blyg.

  Handlar det nu om att rösta på rätt typ i riksdagsvalet?

 • Reply E 20 mars 2011 at 20:41

  Den finska åldringsvården… ja usch, vad ont i magen man kan få av den. Nu är jag inte tillräckligt påläst för att egentligen veta om det är så jättemycket bättre i Sverige, men det jag vet är att min svärmor som arbetar med dessa frågor blir väldigt ställd när jag berättar om hur min mormor och morfar har det.

  Deppigt är det, man tycker att våra fina gamlingar skulle vara värda så mycket mycket mer.

 • Reply Anna 20 mars 2011 at 20:46

  Skatt rules och det gäller verkligen att tänka efter tre gånger innan man går och röstar så att pengarna går till det som faktiskt är viktigt. Vård, omsorg och skola hamnar av någon anledning ofta långt ner på partiernas priolistor. Jag blir frustrerad när jag tänker på hur mycket av mina skattepengar som läggs på ex. underhåll av motorvägar i stället för på människor som behöver undervisning, vård, stöd och hjälp.

 • Leave a Reply