Okategoriserade

Historielektionen

30 mars 2011

Under den här händelserika dagen hann jag också med ett snabbt nakensim i Karins sällskap. Karin lärde mig att det var först 2001 som Georgsgatans simhall tillät folk att simma i baddräkt. Före det gällde endast nakna kroppar.

Jag tänkte på det här när en kvinna, naken och mycket, mycket obekväm i sin nakenhet, snabbt klättrade ner i bassängen. Kanske det är bra att man nuförtiden får vara påklädd.

Vilket lag spelar ni på, nakensim eller baddräktssim?

Livet & Barnet
Om delad sorg

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply AnnaK 30 mars 2011 at 19:04

  Nakensim, fast jag gör det bara på landet. har inte testat det i en simhall, fast tycker det låter coolt..

 • Reply E 30 mars 2011 at 19:05

  Nakensim endast i nära anslutning till en bastu och utan publik. Vi talar alltså på landet vid en sjö. Simhallar klarar jag knappt av ens med baddräkt på. Herregud, så hämmad jag är.

 • Reply angelina 30 mars 2011 at 19:06

  I skären absolut naken, speciellt naken kvällsim men bland andra näääää.. 🙂

  Jag tycker det hemskt att man måste stå naken i damduschen i simhallen redan. Jag känner mig aningen "vulnerable" naken. Dumt men så är det tyvärr för mig.

 • Reply Sylvia 30 mars 2011 at 19:16

  På Georgsgatan definitivt naken. Det är ju hela idén tycker jag, att kunna hoppa i och ur plurret före eller under en arbetsdag utan att behöva ha bära omkring på en våt simppare. Fuktig handduk går ännu att hantera men vad är poängen med att skaffa våt simppar-problematik om man inte måste? Så tänker jag.

 • Reply marica 30 mars 2011 at 19:46

  naken på sommarkvällen efter bastun, i "sportbikini/simdräkt" i simhallen om jag motionssimmar Men skulle det finnas en simhall i min närhet där vitsen skulle vara att man kan nakensimma så skulle jag givetvis köra på det. Det är bäst.

  sen fattar jag mig inte på folk som simmar i en liten "solbikini" i en simhall, den hålls ju inte på plats om man simmar för att motionera. så obekvämt.

 • Reply popcorn 30 mars 2011 at 19:57

  Naken, men då i ett sommarvarmt kvarken. Gärna i anslutning till en vedeldad bastu. I simhallen vill jag gärna ha simdräkt, eller främst vill jag att alla andra har simdräkt.

 • Reply Ingeborg 30 mars 2011 at 20:08

  Jag håller helt med marica! Har inga problem med nakenhet, men man behöver ju inte skylta med den..

 • Reply Sandra 30 mars 2011 at 20:20

  Oj,oj min grekiska kompis här kommer dö när jag berättar att man inte bara går i bastun naken i Finland, man badar naken också. Vi har haft långa diskussioner om nakenhet och toppless. Men nakenbad på stugan är bara bäst. Jag tror ju att ju mer nakenbad, desto enklare är det att känna sig bekväm i sin kropp. Man ser liksom att alla har sina skavanker här och där och att det är normalt. Men ska erkänna att jag inte nakensimmat i simhall ännu, måste nog testas.

 • Reply Anonym 30 mars 2011 at 20:20

  Absolut baddräkt i simhall. I sjön på sommaren efter bastun naken.

 • Reply jsylvin 30 mars 2011 at 20:34

  Nakupelle där det går. Fast då ska det vara könsindelat. Däremot rekommenderar jag inte att använda simglasögon på Gerogsgatan: man känner sig som Peeping Tom när man ser damen framför sparka ut med benen i bröstsim. Inte särskilt upprörande, jag vet ju hur musar ser ut, men det känns som att jag kikar in i nåt jag inte är inbjuden i. Eller intresserad av. 😀

  Däremot tycker jag det är bra att staden öppnat Georgsgatan för simpare. Också prydisar ska ha rätt att njuta av den vackra miljön. Hoppas dessutom att folks avspända inställning till sina vackra, vanliga kroppar ska smitta. Skål för människokroppen!

 • Reply Ellinore Lindberg 30 mars 2011 at 20:48

  Baddräktssim, alla gånger! 🙂

 • Reply Hannah 30 mars 2011 at 21:23

  Hmm, jag e nog lite osäker på nakensim i en simhall. Gillar inte tanken på att vara naken i lysrörsbelysning. Men på en egen strand, absolut!

 • Reply Anonym 30 mars 2011 at 22:34

  ALLTID näck.
  Och för den som inte har sett förut så är det nog hög tid att se!
  Tilläggas kan kanske att min kropp nog inte håller några som hels idealmått,- snarare tvärtom. Men jag bryr mej inte.

 • Reply mikaela 31 mars 2011 at 07:12

  det här är en av de där "svåra" frågorna och ett av mina favoritämnen: varför känns det så konstigt att simma naken då man simmar i simhall? det borde ju inte kännas konstigare än att bada bastu naken och hoppa i sjön naken. alltså… svaret för mig är sportig simdräkt för motionssim, annars helst naken. den snygga sommarbikinin tas fram bara på en strand eller för att sola.

 • Reply Peppe 31 mars 2011 at 07:27

  AnnaL: ge Georgsgatan en chans. Den är fin.

  E: Hahaha, det är också okaj såklart.

  Angelina: så får man också känna.

  Sylvia: ja,ja, ja! Tänk befrielsen från en liten fuktig simdräkt kan betyda så mycket.

  Marica: point taken, men eftersom jag aldig huttar min simdräkt brukar jag vara en av de där bikinityperna som tappar övredelen när jag crawlar.

  Popcorn: det är faktiskt lute befriande med en massa nakna naturliga kroppar.

  Ingeborg: fint namn.

  Sandra: du grekiska vän är nog inte redo ännu för den här infromationen. Mes testa Georgsgatan, den är bra och fin.

  Anonym: I hear you.

  Jenny: håller med din i allt! Och jag ska aldrig, aldrig dyka eller använda simglasögon i Georgsgatan.

  Ellinore: check!

  Hannah: på egen strand är nakenhet nästan lagstadgat.

  Anonym: hurra! Hurra! och är det inte befriande att se att folk finns i olika former och alla inte ser ut som modellerna i Elle. Heja!

  Mikaela: kanske man inte motionerar så mycket i Gerorgsgatans simhall, det är mer lugnt sim i sällskap av god vän.

 • Reply The suburbanite novice 31 mars 2011 at 08:09

  Whatever floats your bod! Tyckte dock inte att det var sådär jättehärligt när The Swedish tanning team låg med sina snygga kroppar iklädda endast
  minimalaste underdel kring mej och min man då vi var på Mallorca. Nej usch, hade gjärna sett dem i bodysuits. Rymliga såna!

 • Reply De kallar mig Skrållan 31 mars 2011 at 09:09

  Utomhus skulle det antagligen funka med nakensim för mig men inomhus skulle det kännas äckligt.
  Folk har ju en tendens att vara ganska håriga och sånt… funkar inte för mig.

 • Reply Lurkeslurk 31 mars 2011 at 09:28

  Nakensim, definitivt. Jag håller med Sylvia – varför joxa med baddräkt om man inte måste? Våt, klistrig baddräkt, isch. Georgsgatan är hursomhelst ett ställe där man simmar kontemplativt, inte motionerande.

  Visst gillar jag – eller t.o.m. föredrar – att simma i havet också, men alla har ju inte tillgång till privat strand (och på allmän strand simmar jag inte naken, såpass pryd är jag, även om det skulle vara tillåtet, vilket det ju inte är).

  Jag tycker det är rätt avslappnande med simhallar, där finns folk av alla åldrar, former och storlekar. Man får ett rätt bra tvärsnitt av verkliga människor, till skillnad från media.

 • Reply Peppe 31 mars 2011 at 15:20

  Helena: men du är ju snygg som fan.

  Skrållan: hahahha! jag förstår.

  Lurk: jag är med dig.

 • Reply smilla.ratata.fi 31 mars 2011 at 15:30

  Ååh, som jag saknar Georgsgatans simhall. Den är en av de mer meditativa platserna jag vet.

  Har lite svårt att förstå det "äckliga" eller "ohygieniska" med att simma naken i simhall, för att vara helt ärlig. Är en liten tyglapp så mycket mer hygienisk och hur smutisig bild har man riktigt av könsorgan, om man tror att de besudlar vattnet? Jag har lite svårt med att förstå detta.

  Däremot saknar jag ännu också, efter två hela meningar, till simhallen i fråga. Känner mig alltid som ett moln efter den upplevelsen.

 • Reply Ingeborg 31 mars 2011 at 20:53

  Oj, tack! 🙂 Jag har oftacrewardi själv känt mig lite besvärad av det, skulle ha velat heta något vanligare..

 • Reply Anonym 10 april 2011 at 22:53

  Vi är nog inte så frigjorda vad beträffar nakenhet som vi tror, här i Finland. Var härom månaden i ett holländskt spa, massor av bastur, bassänger, örtbad mm. Allt naket, allt sambad med båda könen. Inga problem alls. Föredrar absolut naket, både i skärgården och, då tillfälle ges, i simhall/spa.

 • Leave a Reply