Okategoriserade

Fråga bloggen

31 mars 2011

Om ni skulle få cahnsen att hoppa in i en tidmaskin och resa till er själva före ni fick barn. Vad skulle ni då tipsa er själva om?

Om svenska
DILF

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Nori 31 mars 2011 at 20:41

  Då hade jag bestämt att vi skulle ha sparat ihop en buffert så att både jag och pappan hade kunnat vara hemma mer tillsammans.

  En unge som vaknat 10-12 ggr/natt i tolv månader är asjobbigt och egentligen faktiskt lite mer än vad jag klarar av…

  Och så den klassiska – Lita på den egna instinkten och känslan och lyssna inte för mycket på vad andra inklusive rådgivning/BVC tycker.

 • Reply Sara 31 mars 2011 at 20:41

  att dethär med att ligga och drisha framför teven efter att man smällt i sej en god middag (i lugn och ro) inte nödvändigtvis är att betrakta som tråkigt, utan snarare som någonting luxuöst.

  sov medan du kan.

  och var inte så jäääääkla nojig under graviditeten.

 • Reply Anonym 31 mars 2011 at 20:48

  Snälla snälla använd skydd!!! Varenda gång. Det är väl det bästa rådet jag skulle ge.

  F.

 • Reply S. 31 mars 2011 at 20:51

  Jag skulle tipsa om att jag borde inse att mitt pre-gravida jag faktiskt har en lagom platt mage som jag skulle ha kunnat flasha mycket mer än jag gjorde 🙂

  Så skulle jag också ha tipsat om att starta försöken att få barn några år tidigare än vi gjorde. Jag trodde väl att någon helig ande skulle sänka sig från himlen och säga "nu är du redo". Det tog några år innan jag förstod att sluta vänta på den och bara köra på.

  Fast egentligen är jag mycket nöjd med mitt pre-gravida liv. Jag är inte den festande typen, men jag har rest, gått in i projekt med hull och hår, dag och natt, sovit länge om morgnarna och ätit chips till frukost, väl medveten om att det kommer en dag då jag inte kan göra så.

  Sommaren innan vi fick första barnet var jag helt ledig och sov till minst nio nästan varje dag. Med blicken i backspegeln kan jag säga att det var det bästa jag gjorde på hela sommaren. Det känns så skönt att veta att jag under en lång tid hade sovmorgon varje morgon. Så det är väl mitt tips till andra pre-gravida. Sov!

  Men för att vara allvarlig så skulle jag nog mest av allt vilja säga till mitt pre-gravida jag: Lugn, du kommer att bli gravid, det tar bara lite längre tid än för andra.

 • Reply E 31 mars 2011 at 22:04

  Underbart svår fråga. Men, jag hade nog gärna berättat för mig själv att a) min man skulle komma att ändra sig i barnfrågan tidigare än jag någonsin vågat hoppas b) jag skulle ha lättare för att bli gravid än jag någonsin vågat hoppas c) barnet i fråga skulle vara bättre än jag någonsin vågat hoppas.

  Större tillförsikt och mindre pessimism kunde jag unnat mig, alltså.

 • Reply Ronja 1 april 2011 at 06:21

  Res kvinna, res jorden runt! Hade jag sagt.

 • Reply puva 1 april 2011 at 07:07

  jag hade vänligt men bestämt bett mig själv renovera klart innan barnet kommer. för vardagsrumsväggen är fortfarande omålad och kommer antagligen att förbli så tills vi flyttar ut.

 • Reply The suburbanite novice 1 april 2011 at 07:58

  Res, ät, älska, festa! När väl barnet kommit: Att ta ut allt av spädbarnstiden, den är kortare än man tror och att verkligen satsa på att få amningen att fungera.

 • Reply Linda 1 april 2011 at 08:04

  Jag hade reppurest runt jorden först och sen hade jag funderat jävligt noga på VEM som skulle få äran och ansvaret att bli barnets far.

 • Reply hemmahannah.papper.fi 1 april 2011 at 08:05

  Att ta vara på de vänner som numera försvunnit i radhuslägenheter och barnparker.

 • Reply Minna 1 april 2011 at 09:26

  Jag skulle försöka övertyga mig om att det finns ett liv efter barnen, man behöver inte göra allt samtidigt som barnen växer från bebi till skola. Att det ÄR en kort tid. Jag tror inte helt på det ännu heller, fast jag har börjat fatta att det kanske stämmer.

 • Reply Neppe 1 april 2011 at 10:31

  Jag skulle berätta för mig själv att det kan ta längre tid än man tänkt sig att återhämta sig från förlossningen och att spädistiden kan bli sjukt mycket jobbigare än man någonsin tänkt sig MEN att allt blir bra med lite tålamod och att den lilla sist och slutligen är värd all möda i världen.

  Jag skulle också säga att stressa för guds skull mindre på att leva livet som du gjorde före barnet. Acceptera hellre att allt är förändrat och njut av det så kommer du mycket lättare undan! (allt för) Snabbt är hon redan en stor flicka.

  Jag skulle kanske också ha sagt åt mig själv att planera barnet lite bättre och att satsa mera på amningen. Istället för att genast se till att barnet också lär sig äta från flaska (för att det bara inte skulle gå så att jag ensam ansvarar över matandet) amma i lugn och ro, 6 månader eller så är en ganska kort tid av ditt liv.

 • Reply Sarah 1 april 2011 at 12:37

  Jag tror inte man kan tipsa om så mycket egentligen. Annat än att alla barn är olika och alla föräldrar är olika. Ha inte så höga krav och gå i pyjamas i ett år om det känns så. Bara för att många har lätta barn och gärna berättar högt om hur lätta deras bebisar är så behöver det inte betyda att just ditt barn blir lätt, eller att du upplever situationen lätt. Man känner sig stundvis helt hjälplös, men det går om 🙂 Ha inga förväntningar med andra ord, utan go with it.

 • Reply Hannah 1 april 2011 at 18:43

  Sov sov och sov. Njut lite mer av att ha tråkigt (för det är lyx egentligen, tid att ha tråkigt.) Och ja, man är samma människa sen när man fått barn också. Bara rikare.

 • Reply jsylvin 1 april 2011 at 19:51

  Jag läste diskmaskin och undrade om jag kanske inte förstår att utnyttja den till sin fulla kapacitet. Bli ren om gafflarna samtidigt som du kan åka till Liverpool -58 och sno Paul McCartneys oskuld, typ. Sen insåg jag att det var fråga om en temporär dylsexi.

 • Reply The Tit 1 april 2011 at 20:57

  The kid will be more important and more fabulous than you ever hoped. And your husband will be a good father, as you hoped.

  Have food frozen to warm up for the first three months. You'll be hungrier and busier than you imagined.

 • Leave a Reply