Okategoriserade

Damsport

22 juni 2011

Kan ni höra av er till mig om dagstidningen som ni läser har lika många eller till och med fler bilder/texter på/om kvinnor än om män på sportsidorna?

Efter att vi pratade om det i bloggen för några veckor sedan har jag nämligen känt mig lite nedstämd då jag läst sporten.

Hur gick det då?
Personlighetstestet

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply smilla.ratata.fi 22 juni 2011 at 09:34

  Den tidningen finns tyvärr inte, är min också nedstämda gissning.

  Också om kvinnor och sport – hörde senast igår följande mening yttras: Den här sommaren blir det inte riktig fotboll, bara kvinnornas VM.

  Ridå.

 • Reply Peppe 22 juni 2011 at 13:40

  Om det inte var så oerhört tragiskt skulle det vara komiskt.

 • Reply Moa 22 juni 2011 at 17:25

  Jag har också börjat kolla husis, och nej – där är alltid fler män… suck

 • Reply Peppe 22 juni 2011 at 17:58

  visst är det nedslående.

 • Reply Sebastian 22 juni 2011 at 18:27

  Jag hoppar över sportsidorna, det höjer livskvaliteten. Det stora problemet är att t.ex. HBL dag ut och dag in kastar bort fyra till sex sidor på kosmiska väsentlgheter som någon käppkastares försträckta sätesmuskel och IF Ramses – Hicken 7-0.

 • Reply Anonym 22 juni 2011 at 19:55

  Med tanke på att det sällan är positiva saker som står i dags- och kvällspressen så är det väl ett gott tecken att kvinnorna lyser med sin frånvaro?

  Frk Fluff

 • Reply Peppe 23 juni 2011 at 08:27

  Basse: jag trodde att det bara var jag som inte förstod sport.

  Frk Fluff: intressant poäng. ska fundera på det.

 • Reply Maria 23 juni 2011 at 10:26

  I min lokaltidning idag, som har 146 000 läsare enligt de själva; 16 sportartiklar, 5 av dessa handlade om kvinnor.

 • Reply Peppe 23 juni 2011 at 10:31

  Nå, det är ju nästan en tredjedel.. inte riktigt, men nästan.

 • Reply Ia 23 juni 2011 at 11:48

  Hej! Det är jättebra att kämpa för jämlikhet, heja du för det. Men är det inte att överdriva liiitet nu? Jag tror nämligen att det inte finns lika många kvinnliga som det finns manliga idrottare? Och så skrivs det väl antagligen om dom aktuella personerna, sak samma vilket kön? Tror inte tidningar väljer bort en bra juttu för att det är en kvinna det handlar om.
  Bara en tanke! 🙂

 • Reply A. 24 juni 2011 at 18:47

  Nu säger jag inte att det är rätt men tidningar skriver väl artiklar av två anledningar.
  1. De vill förmedla något av allmänt i intresse.
  2. Vinstdrivande syfte – nu med internet och mätningar hit och dit kan det ju vara så att de artiklarna om män som idrottar lockar fler läsare, klick eller hur tusan det mäts. Följden av det torde ju bli att det går att locka fler läsare (potentiella köpare) med artiklar de verkligen vill läsa.

  Ganska enkel företagsekonomi.
  Ju fler läsare = högre annonsintäkter, fler sålda ex osv.
  Artiklar som läses mest = de som tidningen är tvungna att skriva för att locka läsare för att överleva.
  Tidning i konkurs = sämre möjlighet att hålla oss (den vanliga människan) uppdaterade och något sånär à jour med vad som händer i världen…

  Sen att faktiskt manlig sport anses som intressantare i allmänhetens ögon är ju ganska lätt att bedöma efter antalet (nu utgår jag från fotboll och Sverige) som är beredda att betala för att se det.
  Herrallsvenskan – snittpublik +- 8-12000
  Damallsvenskan – snittpublik +- 1000

  Jag vet varför jag aldrig skulle betala för att se damfotboll tex. Och nog borde allmän intresset visa sig i vad tidningar skriver om?

 • Reply Mia 27 juni 2011 at 13:34

  Jag har störts över att t.ex. HBL och TV-nyheter till stor del refererar det männen presterat inte alls till lika stor del vad kvinnor presterat. Tänkte att det skulle ändra då det blev fler av sportnyhetsuppläsare var kvinnor men nej. Tänker mej att detta är något som har att göra med hur man satsar på de olika könen alltsedan de växer upp och sportar i olika klubbar. Dessutom handlar det om sponsorer och efterfrågan av sportnyheter. Har funderat på att alla kvinnor borde bojkotta sportevenemang där män spelar och istället enbart gå på damfotis och ishockey. O en annan sak, varför skriver man Damlandslaget i fotboll men enbart landslaget då man menar männen.

  Och på tal om damtidningar. Jag läste för en tid sedan en damtidning för kvinnor i 50-60 års åldern (tror jag) Sara hette de väl. Varför har man massor med tips över hur kvinnor skall se yngre ut, hålla sig i form o.s.v. och dessutom ha reklam för skönhetsoperationer. Det är bara så fel. Damtidningar skall handla om intressanta juttun och hur man skall njuta av livet och inte hela tiden säga att du är tjock (banta! och här har vi tipsen), ful (köp dessa skönhetsprodukter så du blir vackrare)och du är gammal som gatan (gå för guds skull till skönhetsklniken och låt dig opereras). Jag vill att man förbjuder dylika tidningar.

 • Reply Peppe 27 juni 2011 at 14:56

  Vet du, jag tror att du har rätt både angående sportsatsningar och damytidningar. Vi får väl lov att bojkotta OCH göra bättre. Visa exempel. Och klaga när vi tycker att nåt är fel!

 • Leave a Reply