Okategoriserade

Rödbergen

31 juli 2011

Någon tyckte att det skulle vara kul om jag bloggade om de olika stadsdelarna i Helsingfors. Jag föddes i Munksnäs, men har inga riktiga minnen om hur det var att bo där. Som vuxen har jag bott i Kampen, Främre Tölö, på Munkholmen och i Rödbergen. Jag har gillat alla, men mest tycker jag om att bo på vår nuvarande adress.

Jag älskar verkligen att bo i Rödbergen. Det är som att bo i en liten by i en stor stad. Jag älskar alla små caféer, butiker och restauranger, Ysi, Kaffecentralen och Kaffa, frukost på Moko över gatan, cykelduden på Fabriksgatan som fixar min cykel nästan gratis, Kanniston Leipomo, Bar Llamas, lunch på Trocadero och den allmänna dekadensen på Stora Roban. Att det är så nära till havet och att jag alltid stöter på vänner när jag promenerar hem.

Samtidigt är det en ängslig stadsdel. Man kan försöka skapa (=köpa) sig en hipsterimage genom att bo här. Att bo i Rödbergen är lite som att använda Converse, cykla Jopo, hänga i Koffparken, rösta på de Gröna, gå på Flow Festival, ha Ray Bans, läsa Vice och ständigt (vad man själv tror att man gör på ett subtilt sätt) påpeka att man gör allt det här för att folk ska tycka att man är en typ som har koll.

Vad jag gjorde i dag
Sommarsim

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Fager Dam 31 juli 2011 at 16:02

  Och så kan man inte heller stanna hemma från Flow för att protestera mot hipster-klichéer.

 • Reply Peppe 31 juli 2011 at 16:15

  Det är just det. Man gå i smyg eller kamouflera sig.

 • Reply cruella 31 juli 2011 at 21:45

  Södermalm alltså. Närmare bestämt SoFo.

 • Reply Peppe 1 augusti 2011 at 10:30

  Det är så jag föreställer mig SoFo.

 • Reply magnus 1 augusti 2011 at 12:47

  Fakta för de oinvigda.

  SoFo= "Söder Om FOlkungagatan". Ha. Älskar det!

 • Reply Soxxy 1 augusti 2011 at 16:02

  Precis så brukar jag beskriva Rödbergen, en liten by i en stad! Jag har också fäst mig vid Rödbergen.

 • Leave a Reply