Okategoriserade

Ambivalensen

16 september 2011

I kväll kommer Magnus och Vidar* att åka till Stockholm. De kommer hem på måndag morgon. All tid jag har för mig själv är nästan lika svårt att greppa som rymden. Jag vet bara att det är jättejättemycket tid. Det är både fantastiskt och lite hemskt, för jag kommer ju att sakna Mag och Vid sjukt mycket.

Aldrig förr har jag känt en likadan ambivalens. Samtidigt som jag så ofta längter efter att få läsa, skriva, äta, sova och what not ifred känns det fruktansvärt att inte hänga med min familj.

*om han får flyga utan pass.

Gärningen och sånt
Bevis i text och bild

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Kiri 16 september 2011 at 12:26

  Jag läste inte ens inlägget till slut innan jag ringde och störde Magnus mitt i mötet! Bara det att Vid kommer att vara i samma land som jag gör mig lite lyckligare 🙂

 • Reply Nickby rapporterar 16 september 2011 at 12:26

  För det första, jag hoppas att Vid-Under får flyga utan pass! Och sen hoppas jag att du kan knäppa ambivalensen in i hörnet och bara njuta av fritiden, det handlar ju bara om att ladda batteriet, eller hur? Ladda batterier, det är du värd! Pusspuss! Micaela

 • Reply Tubbs 16 september 2011 at 12:35

  Har Vidar redan körkort?

  Fri rörlighet för personer inom Norden

  Personer har fri rörlighet mellan de nordiska länderna. Nordiska medborgare behöver inget resedokument då de reser i de nordiska länderna (Finland, Sverige, Norge, Danmark och Island). Vid behov ska du dock kunna styrka din identitet och ditt medborgarskap i ett nordiskt land.

 • Reply Natalie 16 september 2011 at 13:20

  När jag ringde Norwegian, som min syster och Emilia skulle flyga, för att fråga om eventuellt resetillstånd för Emilia så sa de att hon kan resa utan någon som helst legitimation, men tex om man åker båt till Sverige så räcker det med fpa kortet. Hoppas allt går bra!

 • Reply Hanna 16 september 2011 at 14:58

  Jag förstår dig. Min fästman skall åka på arbetsresa till Indien imorgon och stanna borta i fyra veckor… Han är ju min familj och det kommer att vara väldigt tomt hemma i vår lägenhet utan honom. Samtidigt så är jag ju glad att han får spännande uppdrag och får resa, och visst blir det lite skönt att inte irritera sig på strumpor på golvet och smörknivar på diskbänken och så… Hoppas fyra veckor går fort!

 • Reply Anonym 16 september 2011 at 18:14

  I princip behövs inget pass, men vissa flygbolag tillåter ändå inte att man flyger utan pass. Samma gäller väl hela EU!?

 • Reply marica 16 september 2011 at 18:50

  Oj, ta hand om tiden, dvs. stressa inte bort den! och hoppas Vidar inte ser farlig ut när han ska på planet utan allt funkar ok!

 • Reply hemmahannah.papper.fi 16 september 2011 at 22:02

  Men guu va skönt! Du behöver inte göra nånting! Fast det i sig kan iofs vara lite stressande…men gör nu allt du annars inte kan. Kolla på Mia Skäringers show på svtplay (två timmar – utan avbrott, hur ljuvligt är inte det?), drick drinkar, sov länge.

 • Reply Peppe 17 september 2011 at 09:28

  Kiri: magnus lovade styra ihop nåt för dig och Vid 🙂

  Nickby: ja herregud så jag sov i natt och i morse. Ljuuuuvliga sömn!

  Tubbs: nej, för vi har inte bil så det kändes som en onödig utgift 🙂 men tack för infot och du har såklart rätt: de kom iväg!

  Natalie: tack, tack tack! Och det var faktiskt just Norwegian som de åkte med.

  Hanna: FYRA VECKOR! Är han galen? Hur kan han vara ifrån dig så länge? En gång var Magnus i USA i tre veckor och jag trodde på allvar att ag skulle dö av längtan.

  Marica: hahahaha! jag bad Magnus klä Vidar så att han inte skulle se ut som en potentiell terrorist.

  Hannah: jag tänkte faktiskt: What would Hannah do och gick ut på finmiddag med efterföljande drinks.

 • Reply E 17 september 2011 at 12:22

  Vi skaffade pass till Esme för att Blue1 sa att hon absolut aldrig får resa med dom utan legitimation. Antal gånger vi har flugit med Blue1 sen dess: 10. Antal gånger dom har velat se hennes pass: 0.

  Faktum är att de senaste gångerna jag har flugit har ingen velat se min legitimation heller. Alltså inte vid någon instans överhuvudtaget.

 • Leave a Reply