Okategoriserade

Gärningen och sånt

17 september 2011

Gårdagens goda gärning var att följa Magnus och Vid till flygfältet. Med buss. Några av er känner kanske till min problematiska inställning till bussar. Jag avskyr innerligt att åka i dem. Men det gjorde jag ändå i drygt en halvtimme ut till Vanda och samma resa en kvart senare tillbaka.

Sedan gick jag till restaurang Olo, beställde in två glas skumpa och kände mig som värsta bästa dejten när mitt sällskap Helena stegande in och jag satt där och väntade i en smokingjacka och med bubblet på bordet framför mig. Men ärligt talat, Olo må ha en Michelinstjärna, men jag var inte alls imponerad. Pretentiösa små portioner och både stel och opersonlig service. Tur att Helena var så underhållande iallafall.

Vi avslutade kvällen på Ysi och se gick jag hem och tog ett långt, hett bad.

Singelkvinnan
Ambivalensen

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Sebastian 17 september 2011 at 09:45

  Bra att veta, då kan vi stryka Olo från höstens lista.

 • Reply Fiat 17 september 2011 at 09:49

  Läste först "dagens" goda gärning och blev lite imponerad över att du hann både följa till flyg och gå på restaurang. OCH dricka bubbel innan tio på dagen. Läste sedan inlägget igen.

  Är livrädd för att åka buss med barnvagn. Har så många vänner som blivit oprovocerat utskällda av puckon på bussar. Bara mammor. Papporna har folk oftare flyttat sig för med ett leende. I övrigt gillar jag lite att åka buss, om jag inte glömt hörlurarna hemma.

 • Reply marica 17 september 2011 at 10:07

  bussar är skrämmande. Jag brukar ibland ta nattbussen hem från vasa när jag lekt krogliv med nån vän där (ok, töntfaktorn hög. jag ba, oooh, jag missar snart bussen som går tio över två.) men det är enda gången jag frivilligt bussar, för 40 km. stadstaxi känns inte realistiskt för plånboken.

 • Reply The suburbanite novice 17 september 2011 at 10:12

  Tack för en jättefin kväll (trots det torftiga matutbudet)! Det var en otroligt fin och uppskattad överraskning att finna en snygg brud med färdigbeställd skumpa vid mitt bord! Vi gör det igen! (nån annanstans 🙂

 • Reply Peppe 17 september 2011 at 13:44

  Basse: stryk dne med glädje.

  Fiat: jag med. Skulle aldig våga åka ensam med barnvagnen. Vågat mig på en spårvagn nån enstaka gång, men det är allt.

  Marica: bussar kan vara livsfarliga!

  Helena: tack själv! du var underbart sällskap.

 • Leave a Reply