Okategoriserade

Det ärliga inlägget

30 september 2011

Jag förstod aldrig att det skulle röra upp så många känslor att skriva den där boken. Det är som att räcka fram sitt lilla pickande sparvhjärta och hoppas att ingen ska krossa det.

Vanligtvis har jag en lätt ångest när tidningen Papper kommer ut. Vågar aldrig läsa den eftersom det är så irriterande att hitta tryckfel och felskrivningar eller bara att tycka att mina egna texter är ganska medelmåttliga. Som tur har den här ångesten lättat lite under de fyra år som jag jobbat på tidningen och jag har till och med utvecklat en relativt hård hud när det kommer till elaka kommentarer. I will live hur dumma folk än är, liksom.

Men boken är en annan sak. Det finns så mycket mer känslor och hårt arbete bakom den att jag tror att jag på riktigt kommer att bli ledsen om nån hånar den. Papper är jobbet, boken är mer personlig.

Nej
Fin present

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply En vasabo 30 september 2011 at 18:28

  Jag tror du kan vara lugn, köpte boken idag (jee den fanns redan idag i bokhandeln i Vasa!) och de 60 sidor jag läst hittills får mig att bara vilja läsa mer, mer, mer!

 • Reply Milla 30 september 2011 at 18:42

  Det ska bli jättespännande att läsa boken! Jag har lagt ett inköp via nätet och väntar med spänning på att den ska dimpa ner i brevlådan!

 • Reply Sonja 30 september 2011 at 18:47

  Jag vill också bara läsa och läsa och har inte gjort något annat efter det att vi skildes åt idag. Den är ärlig. Den är känslofull. Den är ytterst välskriven. Humoristisk. Vacker. En del av dig.

  Peppe jag är glad. Glad över att få läsa boken du skrivit. Väntar på fler.

 • Reply minna lindeb 30 september 2011 at 18:56

  nej, nej du får inte!! Varför bråkar du så med dej själv?! Det finns så många som älskar det du gör,säger,tänker,skriver och ÄR. Du har gett ut en bok som folk vill ha, läsa, sluka och leva med. Lita på att den vissheten bär om nån Conny vill knivas. Bitska recensioner svider, men precis som getingstick går svedan över förvånansvärt fort då någon nästa dag säger att den gillat din bok.Det är svårare att acceptera recensenter som bommar helt på målet och folk som av annan orsak vill hugga huvudet av en. Det är äckligt och sårande att bli slaskis för andras personliga illamående, men KOM IHÅG att sånt bemötande inte handlar om din bok. Äkta och skarpsynt litteraturkriktik kan vara uppbyggande, let it hurt, learn och GLÖM.Vi vill läsa vad du skriver, ge oss dina texter, tajutsa taikina??!! : )

 • Reply Peppe 30 september 2011 at 19:08

  Vasabon: så kiva att höra! Tack för värmande ord. Också roligt att höra attboken nått Vasa.

  Milla: jee! hör av dig och säg vad du tyckte sen.

  Sonja: jag tror att du fattar den.

  Minna: no kiitos kaveri, tajusin! nämen på allvar så är det fint att läsa det du skriver eftersom du ju själv gått igen samma sak. fast du är mycket tuffare och coolare än jag.

 • Reply Minna 30 september 2011 at 19:45

  Jag har snart slukat boken på ett dygn och gillar dig kanske ännu lite mer nu tror jag.

 • Reply Pia 30 september 2011 at 19:48

  Började läsa boken direkt jag kommit hem från din fest igår. Och vill bara läsa mera och mera. Den är bra, Peppe, väldigt bra. Älskar den nu redan 🙂

 • Reply Sebastian 30 september 2011 at 21:28

  Aldrig mera skola du lättvindigt recensera nånting någon producerat med eget blod, svett och tårar.

 • Reply Anne Salovaara-Kero 30 september 2011 at 21:49

  En bok som många kan känna igen sig i. Fint!

 • Reply minna lindeb 30 september 2011 at 21:59

  Ångestladdad som en söndrig elkabel är jag och inte tuff, men då du skriver om hur man blottlägger sitt sparvhjärta blir jag helt mammig och börjar härja med beskyddarinstinkter. Det är vackert med sårbarhet som är modig liksom din.

 • Reply smulan 1 oktober 2011 at 00:36

  Skrattade så att en liten tår rann ner för min kind vid stället om din förlossning. Så. Jävla. Roligt. Skrivet.

 • Reply Peppe 1 oktober 2011 at 08:51

  Minna: det gör mig lycklig att höra. Nu kan recensenterna skriva vad fan som helst.

  Pia: hurra! Och så roligt att träffa dig! Tack för att du kom på festen.

  Basse: det är faktiskt så. Jag kommer aldrig mer att kunna recensera en enda bok. Eller åtminstone inte böcker som jag tycker att är dåliga.

  Anne S-K: kiva att höra att jag inte är ensam om mina tankar.

  Minna: det känns fint att ha dig som beskyddare,

  Smuli: du har ett bra sinne för humor.

 • Reply camomilla 1 oktober 2011 at 09:28

  Blää har någon hånat boken? Vitsi jag måste nog beställa den snart!

 • Reply Peppe 1 oktober 2011 at 09:35

  Nej, nej! Alla har varit tusen gånger snällare än vad jag väntat mig. Jag är helt mjuk i hjärtat av alla fina kommentarer. Jag är bara känslig när det kommer till boken och bävar inför recensioner.

 • Reply Peppe 1 oktober 2011 at 09:35

  Nej, nej! Alla har varit tusen gånger snällare än vad jag väntat mig. Jag är helt mjuk i hjärtat av alla fina kommentarer. Jag är bara känslig när det kommer till boken och bävar inför recensioner.

 • Leave a Reply