Okategoriserade

Damtidningar

1 november 2011

Anne skriver om sin hatkärlek till damtidningar och jag känner igen mig. Jag önskar att jag var en typ som bara läste Filter, Huli, Språktidningen och Bang, men jag läser också Elle, Damernas Värld, Olivia, och Trendi. De är så lockande och glassiga och vackra att bläddra, men jag blir alltid sugen på att köpa grejer och klädesplagg jag egentligen inte alls är så sugen på att äga. Lite bakis efter att ha läst dem. Och det känns alltid som om jag läst samma tidning förut.

Förresten, varför motsvarar herrtidning inte damtidning?

Badande barn
Facebook

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply smilla.ratata.fi 1 november 2011 at 15:53

  Alltså TACK att du tar upp denna paradx mellan herr- och damtidningar! Har funderat över detta en tid nu och är verkligen ganska irriterad. Herrtidningar handlar om nakna damer och hur man skall få andra damer att bli nakna för en, ibland också om snabba bilar, damtidningar (den värsta sorten) handlar om hur damer skall tillfredställa sina män och om hur damerna kan bi ännu vackrare, GÖRA SIG KVINNLIGA.

  iiiih. Speciellt efter Nina Björks "Sireners sång" blir man lite skevögd av vissa tidningar. Om än också jag tycker om att bläddra igenom Vogue. Men till exempel en Cosmo skulle jag helt enkelt aldrig öppna.

 • Reply Fager Dam 1 november 2011 at 16:02

  Jag önskar att jag vore en sån som bara läser The Economist från pärm till pärm. Men jag är hårt beroende av plocksidor med lockande skor.

  Näh, blir inte sådär bakis av att läsa dem, jag VILL ha de där grejerna. Och ett fantasiliv med walk in closet. Eller kanske inte. Men jag gillar fantasin. Elle är ändå billigare än ett par skor.

 • Reply Linda 1 november 2011 at 16:31

  Jag overgick for nagot ar sen till att lasa herrtidningar i bemarkelsen damtidningar for herrar (alltsa typ GQ och Details, inte sadana herrtidningar som Peppe syftar pa). Samma lyxiga kansla, men mycket battre reportage, mer humor och mer avslappnad och informativ attityd till ytligt innehall som skonhet och traning. Modereportagen ar dessutom jatteinspirerande och relationsraden underhallande! Aldrig mera Elle.

 • Reply Sabrina 1 november 2011 at 20:50

  Min tidningspolitik är att jag håller mig till tidningar som får mig att må bra (förutom dagstidningar, de läser jag fast jag vill gråta över allt hemskt som händer).

  Märker jag exempel att en tidning ger mig grym ångest över mitt utseende, över hur jag är i sängen eller något annat så läser jag inte den längre.

  Sen om det är en viktig tidning som Huili eller en riktigt onödig Cosmopolitan spelar inte så stor roll.

 • Reply Peppe 2 november 2011 at 09:10

  Smilla: och att gerrtidningar som mostavrar damtidningar i Finland läggs ner efter tre nummer är också intressant.

  Fager Dam: sunt resonerat. Man måste ränka till tio innan man springer iväg och köper skorna.

  Linda: i Sverige och USA läser herrar (coh du i Finland) tydligen den här sortens herrtidningar. Fortfarande nyfiken på varför finska män inte är intresserade.

  Sabrina: alldeles utmärkt tidningspolitik.

 • Reply Bakpappa 2 november 2011 at 15:17

  Kanske en helt dum fråga, men varför tycker du vi herrar borde vara intresserade av dem?

 • Reply Peppe 2 november 2011 at 15:21

  Jag undrar varför herrtidningar INTE går hem hos finländksa män.

 • Reply Mia 3 november 2011 at 13:23

  Jag vill också läsa tidningar som innehåller intressanta artiklar/intervjuer med fina människor som är framgångsrika, strävat och uppnått sina drömmar (vad än de må vara) eller någon som kämpat med alkoholproblem. Artiklar som uppmuntrar eller helt enkelt berättar livsberättelser. Förstås måste det finnas lite mode, något recept, kultur och kanske en söt bild på Jude Law med så är tidningen bra tycker jag. Dessutom måste tidningen ha en klar målgrupp och att allt i tidningen är riktat till denna målgrupp. Diettips eller annonser för plastikkirurgi, eller modeller som har undervikt borde bannlysas från damtidningar.

  Tänk om en sexig man i kalsare skulle röra om i en kastrull i någon Avotakka? Eller en en välinoljad halvnaken adonis skulle rota i rabatten i Hus o Hem? Det skulle ju vara ganska trevligt men ganska objektifierande.

  Jag har funderade på samma sak då Men's Health slutade (ages ago) i Finland, att varför män inte är intresserade av utseende, kultur, o.s.v. Kanske män inte är så intresserade av life-style tidningar, det skall handla om en sak och det skall vara fakta (me några halvnakna kvinnor) typ datorer, bilar o.s.v?

 • Leave a Reply