Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
Okategoriserade

Fua svarar

9 november 2011

Läs Fuas svar på den här Facebookuppdateringen:

Stora och små där ute (mammor och pappor också): Snälla, ANVÄND REFLEX/REFLEXVÄST så att bilister slipper sitta med hjärtat i halsgropen och/eller bli anklagade för ”ofrivilligt” dråp. Du kommer att synas på minst 100 meters håll! Kopiera om gillar det här, så att så många som möjligt blir påminda. Nu är den mörka tiden här och vi har ingen att förlora ♥

Kvällens tyg
Flickebarn

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anna 9 november 2011 at 16:22

  Förlåt, men det här känns ärligt talat som en lite fjantig "debatt" om ämnet. För oavsett var man står miljömässigt så kommer det fortfarande denna vinter att köra bilar ute på vägarna och man behöver varken köra som en blådåre eller vara halvblind för att ha problem med att upptäcka små typer i mörkret, speciellt om de inte använder reflex.

  Hårt draget skulle vi väl inte då heller behöva sätta cykelhjälm på våra knoddar?

  Men i övrigt så nej, hjärtan i text, funkar sådär…

 • Reply Peppe 9 november 2011 at 18:17

  Du har rätt. Såklart! Spontant tyckte jag bara att Fua var lustig.

 • Reply Fua 9 november 2011 at 19:38

  spontant var det kanske meningen att vara lustig, men det visar sig att folk har sina trosor på knut ovanligt mycket idag.
  H. Fua-den nykrönte reflexhataren

  och vad har det med cykelhjälmar att göra?

 • Reply Sockerkaka 10 november 2011 at 00:19

  Uppmaningar på fb ska jag inte gå in på men själva det här budskapet är det sist och slutligen inget fel på. Så jag förstår inte heller Fuas svar. Men så är jag ju uppvuxen på landet med 15km till butiken, ingen vägbelysning efter 22, och så reflexväst och pannlampa varje gång man är ute och rider under vinterhalvåret.

  Dessutom har jag lite issues med cyklister. Så arroganta, så i vägen, så totalt utan hyfs. Det här beror sannolikt på att jag har bott i Uppsala och således fått uppleva en stad helt i cyklisternas klor. Jag fick men för livet!! Jag må ha trosorna på knut men det finns åtminstone inte någon cykelsits som skaver bort hela min fortplantningsförmåga. ;D

 • Reply Frida 12 november 2011 at 21:50

  Jag tycker att Fua skrev en rolig och slagfärdig replik efter en intelligent analys av ett stort problem. Och nej, det är baske mig inte små fotgängare utan reflex som bär ansvar för dödsfall i trafiken. Bilismen är de facto ett monster – oviljan att förstå Fuas replik visar inte minst på det – och som bilist har man ett långt större ansvar för andras säkerhet än att utropa reflexpåbud. Ingen kan med hedern i behåll hävda att det är bättre att köra bil än att promenera eller använda allmänna transportmedel – för den egna hälsan, miljön och andras trygghet. Det var Fuas poäng som jag förstod den.

 • Leave a Reply