Okategoriserade

Söndagen

27 november 2011

En uppräkning av saker vi gjort i dag:

Vi promenerade till Kämp. Satt tysta framför varandra och spelade Wordfeud på Gran Delicato. Inte lika gott kaffe som på Albertsgatan, konstigt nog. Men Robert De Niro* stod där bakom disken och var trevligt som vanligt.

Sedan spanade vi in Marimekkocafét i samma byggnad. Det slog mig att få av mina manliga vänner spontant tycker att Marimekko är snyggt, medan många av mina kvinnliga vänner älskar brändet.

Sedan sprang jag fem kilometer i ösregn. Och trots att man spontant antagligen tippar på det motsatta kändes det som om min mentala hälsa avsevärt förbättrades genom springet.*Costas.

Gamla fina Papperpärmar
Riktiga män

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Waenthoronien 27 november 2011 at 15:28

  Jag gillar bara Marimekkos börsar (skulle kunna köpa hur många som helst, för de är så söta) och axelremsväskor (för de är hållbara, så är det bara). Annars är jag inte särskilt förtjust, och allra minst i deras kläder. Fast jag kanske ändrar åsikt inom femton år?

 • Reply Peppe 27 november 2011 at 16:01

  Jag är också ganska dålig på deras klädesplagg. Men lakan, glas, koppar, barnkläder och väskor är svinsnygga.

 • Reply eff 27 november 2011 at 17:59

  Är iofs inte din vän, men har Marimekkogardiner i köket och svär fortfarande över att deras Converse-serie endast anses vara lämpliga för kvinnofötter och därför inte för män som drar 44,5.

 • Reply Fransyskan H 27 november 2011 at 19:56

  "Det slog mig att få av mina manliga vänner spontant tycker att Marimekko är snyggt, medan många av mina kvinnliga vänner älskar brändet".
  Roligt – i detta land där jag arbetar mycket med Marimekko är det ett märke som tvärtom attraherar män alldeles väldigt – bägge för allt som är inredning, män i mycket vad gäller kläder (har aldrig varit med om ett märke som fâr män att vilja spendera mer tid än dess kvinnor att noga gâ igenom vart plagg…!). Älskar't.

 • Reply Peppe 27 november 2011 at 21:24

  eff: fast nästan är vi ju vänner med tanke på hur länge jag läst din blogg. jag har faktiskt ett par Marimekkoconverse och jag vill på inga sätt strö salt i såren, men de är vadderade och skönare än vanliga converse.

  Fransyskan: vad roligt att höra! mycket uppfriskande med män som diggar Marimekko.

 • Leave a Reply