Okategoriserade

Dagens Bangkok

26 januari 2012

I dag tog vi en tuktuk (efter vilda förhandlingar) till China Town. Det var kaotiskt, fascinerande, varmt och fantastiskt fint. Ren, skandinavisk minimalism måste vara den direkta antitesen till China Town. Mängden grejer gjorde mig alldeles yr. Vi smakade på odefinierbar, men mycket god mat vid ett gatustånd. Vi såg en råtta slinka förbi oss och passerade sedan mängder av konstiga och färgglada kryddor och fiskar och stekta ankor. Jag rekommenderar varmt.

Efter kinastaden åkte vi vidare till Kao San Road där Magnus hade bokat in en tatueringstid. Trots att jag besökt Bangkok flera gånger förut har jag aldrig kommit mig för att kolla in Kao San. Om vi säger så här: Det första vi mötte var ett gäng svenska killar som gled förbi med en jättestor högtalare som spelade Magnus Uggla. Hela Kao Sao var liksom en låtsasvärld uppbyggd för turister. Jag fattar att man gillar det för en natt om man är tjugo år gammal, singel och Leonardo Dicaprio i The Beach, men jag kände mig bara besudlad.

Eller så är det bara jag som är gammal och tråkig och turistelitistisk. Hur som helst, dagens andra Bangkoktips: åk inte till Kao San Road.

Nytt att springa i
Bok, blogg och Spotify

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply